Aurel Gheorghe – 2017 – un an cum niciodată n-a mai fost!

Click pe poza pentru predica video

2017 – un an cum niciodată n-a mai fost!

”De la smochin învăţaţi pilda lui: când îi frăgezeşte şi înfrunzeşte mlădiţa, ştiţi că vara este aproape.
Tot aşa, şi voi, când veţi vedea toate aceste lucruri, să ştiţi că Fiul omului este aproape, este chiar la uşi.
Adevărat vă spun că nu va trece neamul acesta, până se vor întâmpla toate aceste lucruri.
Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece.
                                                                                                                 (Mat. 24: 32-35)
Anii vieţii noastre se ridică la şaptezeci de ani,
iar, pentru cei mai tari, la optzeci de ani;

Învaţă-ne să ne numărăm bine zilele,
ca să căpătăm o inimă înţeleaptă!
                                                                                                                (Ps. 90: 10-12)
O retrospectiva a tot ceea ce s-a intamplat in anul 2017 din punct de vedere al implinirii semnelor care prevestesc venirea Domnului.
Textul din Matei 24 se incheie cu venirea Domnului in slava la Ierusalim. Si Domnul spune: „Nu va trece generatia aceasta inainte sa se intample toate aceste lucruri. Iar unul dintre aceste lucruri, de fapt cel mai mare, este venirea Domnului in slava. Orice ochi Il va vedea, cum iese fulgerul e la rasarit, pana la apus, asa va fii si Fiul omului in ziua aratarii Sale. Ei bine, Domnul Isus n-a venit, cu siguranta, in anul 70.  Prin urmare, este vorba de o generatie viitoare. 
Si avem toate motivele  sa credem ca aceasta generatie este cea a evreilor care au intrat din nou in tara promisa pentru ca acesta era elementul cheie care lipsea in implinirea profetiilor. 
O retrospectiva a tot ceea ce s-a intamplat in anul 2017 din punct de vedere al implinirii semnelor care prevestesc venirea Domnului.
Vorbeste Domnul Isus despre faptul ca la sfarsitul epocii acesteia, a harului, inainte de revenirea Lui vor fi anumite semne care vor prevesti ca este o vreme a sfarsitului sau o vreme din urma care preceda cu putin timp revenirea Sa in slava si mai inainte de aceasta cu sapte ani, revenirea Sa pentru biserica. Dupa ce face o enumerare a acestor semne in tot capitolul 24 (Matei) la sfarsit realizeaza un sumar al acestor semne si le spune ucenicilor: „Cand veti vedea toate aceste lucuri, sa stiti ca Fiul omului este aproape.” Nu-i vorba doar de a le vedea, unul sau celalalt, ci a le vedea pe toate impreuna insumate, formand un tot unitar, ceea ce arata ca Domnul este foarte aproape sa vina.
Anul acesta, 2017, a fost un an simbolic pe calendarul profetic pentru ca s-au implinit mai multe date semnificative. In primul rand s-au implinit 500 de ani de la reforma adusa de Domnul in crestinims. Prefer sa spun asa, este un termen mai potrivit decat reforma protestanta sau reforma lui Martin Luter. Nu cred ca Martin Luter, de fapt toti istoricii nu cred ca Martin Luter ar fi avut inaintea ochilor perspectiva aceasta a unei reforme genralizate, a ceea ce se va intampla in urma gestului sau de a pune 95 de teze pe usa catedralei din Wittenberg.
Ei bine, s-au implinit 500 de ani de la reforma din 1517. Si un fapt mai putin cunoscut, sunt tot 500 de ani de la cucerirea Ierusalimului de catre otomani, de imperiul turc, realizata de sultanul Suleiman I. In acelasi an cand a avut loc reforma in Germania, a inceput in intreaga Europa, in acelasi an, Ierusalimul era cucerit de catre turci care aveau sa stapaneasca timp de 400 de ani.
Tot in anul acesta s-au implinit exact 100 de ani de la pierderea Ierusalimului in favoarea britanicilor. Exact 400 de ani l-au stapanit turcii, dupa aceea britanicii l-au cucerit, iar anul acesta s-au implinit exact 100 de ani de cand Ierusalimul a ajuns din nou  in stapanirea crestinilor mai intai si pe urma a evreilor.
Tot anul acesta s-au implinit 70 de ani, exact cat o generatie. De exemplu, stim ca Israel a stat in robia babiloniana 70 de ani. Ei bine, in anul acesta au fost 70 de ani  impliniti de la recunoasterea Israelului ca viitor stat la organizatia Natiunilor Unite prin rezolutia de pe 29 noiembrie 1947, in care s-a votat planul de impartire a tarii  si care lasa loc pentru declararea viitorului stat evreu, ceea ce s-a intamplat in anul viitor, adica pe 14 mai, 1948. De aceea, anul acesta, 2017, si anul viitor, de fapt de pe 29 noiembrie pana pe 14 mai anul viitor, este o perioada intreaga in care evreii pot sa spuna ca au implinit 70 de ani de cand sunt pe teritoriul tarii sfinte. Si vom vedea ca lucrul acesta este foarte semnificativ pentru ca prevesteste practic faptul ca suntem in vremea sfarsitului. Si mai mult deact atat, noi suntem la sfarsitul acestei vremi deosebite.
Tot anul acesta s-au implinit 50 de ani de la cucerirea Ierusalimului de catre evrei in 1967. In versetul pe care l-am citit, vers. 34 spune ca nu va trece neamul acesta pana se vor intampla toate aceste lucruri.Si am vrut sa fiu sigur de expresie pentru ca am auzit mai multe interpretari. De aceea, am mers la dictionarul Strong, care este de referinta pentru traducerea din limba greaca, cel care da sensul cel mai apropiat al cuvintelor. Termenul in greaca este geneia, care inseamna generatie, nu etnos, adica neam sau natiune sau popor. Termenul folosit aici se refera la o generatie. Traducerea este improprie. Nu va trece generatia aceasta. Deci, Domnul vorbeste despre o anumita generatie care nu va trece pana nu se vor intampla toate aceste lucruri. Si pare a da un indiciu privitor, nu la data si ziua exacta a revenirii Sale, dar cel putin la o generatie care nu va trece inainte ca sa se intample toate aceste lucruri, prin urmare, inainte ca Domnul sa vina la Ierusalim sa domneasca. Termenul acesta ‘geneia’ este intotdeauna folosit cu sensul de generatie de oameni. „Generatia aceasta rea, neamul acesta rau,” vorbea Isus de mai multe ori si atunci se referea, nu la neamul evreu in totalitatea lui, ci la generatia aceea din vremea Lui. Neam rau si pacatos cere un semn – era vorba de o generatie care cerea un semn.
Se pune intrebarea foarte simplu: cat timp dureaza o generatie? Potrivit cu Psalmul 90, timpul unei generatii este cuprins intre 70 si 80 de ani. Biblia trebuie sa se interpreteze tot cu Scriptura. Si atunci, mergem sa vedem in conceptia lui Dumnezeu ce inseamna o generatie. Si vedem in Psalmul 90 ca spune Moise, anii vietii noastre se ridica la 70 de ani, iar pentru cei mai tari, la 80 de ani. Asadar, este vorba de o generatie cuprinsa in vremea sfarsitului care va dura intre 70 si 80 de ani. Daca noi numaram, si avem tot dreptul, toti cercetatorii profetiilor  numara anii acestor generatii de la 1947, inseamna ca intre anii 2017 si anii 2027 se implineste timpul acestei generatii. In urmatorii 10 ani se implineste acest timp, cat dureaza o generatie, despre care Domnul a spus ca „nu va trece”. Unii spun ca de fapt o generatie ar avea 120 de ani ai au obiectat la acest lucru. Dar aceasta era pe vremea lui Noe si chiar si Moise, care a trait intr-adevar mai mult, 120 de ani, spune ca o generatie in vremea lui era de 70-80 de ani. Asadar, cazul lui a fost un caz de exceptie. In timpul lui David si a lui Solomon se vede foarte clar ca generatia dura intre 70 si 80 de ani.
De asemenea, s-a mai adus o obiectie la aceasta interpretare a textului si anume, s-a sustinut ca aceasta profetie s-a implinit la anul 70 dupa Hristos, cand romanii au venit si au distrus templul.Intai au asezat uriciunea pustiiri, adica stindardele romane. Crestinii au fugit si templul a fost distrus. Prin urmare, ei au spus: Era vorba de generatia in care vorbea Domnul Isus , generatia aceea de evrei si ca ‘nu va trece aceasta generatie pana cand  se va intampla lucrurile acestea, adica darimarea Ierusalimului. Si, spun ei, profetia s-a implinit. Generatia n-a trceut din anul 33, cu aproximatie, pana in anul 70 a mai durat generatia si s-a distrus templul exact la anul 70. Prin urmare, profetia s-a implinit si nu mai este de asteptat ca se va implini in viitor. Si aici este foarte simplu sa ne dam seama ca nu asa stau lucrurile pentru ca in textul din Matei 24 se vorbeste ca uriciunea pustiirii se va aseza in locul Prea Sfant. Este vorba de acea uriciune a pustiirii despre care a vorbit prorocul Daniel. Si fara nici o indoiala, aceasta imagine  este a lui Anticrist. Ori este foarte clar ca Anticrist  n-a venit sa domneasca la Ierusalim in timpul generatiei imediat urmatoare  mortii si invierii Domnului Isus.  Prin urmare, nu putea sa se implineasca toate aceste lucruri in vremea aceea. De asemenea, textul din Matei 24 se incheie cu venirea Domnului in slava la Ierusalim. Si Domnul spune: „Nu va trece generatia aceasta inainte sa se intample toate aceste lucruri. Iar unul dintre aceste lucruri, de fapt cel mai mare, este venirea Domnului in slava. Orice ochi Il va vedea, cum iese fulgerul e la rasarit, pana la apus, asa va fii si Fiul omului in ziua aratarii Sale. Ei bine, Domnul Isus n-a venit, cu siguranta, in anul 70.  Prin urmare, este vorba de o generatie viitoare.
Si avem toate motivele  sa credem ca aceasta generatie este cea a evreilor care au intrat din nou in tara promisa pentru ca acesta era elementul cheie care lipsea in implinirea profetiilor.
De fapt, dragii mei, ar fi bine sa stim ca pe vremea lui Luter, ei credeau ca se afla in vremea sfarsitului. Luter astepta venirea Domnului in vremea lui si pentru ca imperiul otoman batea la portile Vienei, el a crezut ca aceasta este fiara imperiului Anticrist si prin urmare, spunea tuturor ca Domnul este foarte aproape sa vina. Dupa aceea, asteptarea a crescut in timp, in urmatoarele sute de ani. Dar prin anii 1800 au inceput sa-si dea seama ca lipseste un element anume, ca Israel sa fie din nou pe teritoriul tarii sale. Poporul Israel trebuia sa fie in tara lui. Si mai mult, poporul Israel trebuia sa fie in Ierusalim pentru ca acolo Il vor vedea pe Cel care l-au strapuns. E foarte simplu sa ne dam seama ca generatia aceasta este cea care a revenit in tara promisa. Iar revenirea aceasta s-a produs in mai mult timp, incepand cu Congresul Sionist a lui Teodor Hertzel. Dar dupa aceea, ei au revenit in mai multe randuri . Insa, Israel ca natiune, a devenit stat membru al Natiunilor Unite in 1947 si s-a declarat stat independent in 1948. prin urmare, anii acestia, incepand cu 2017, marcheaza inceputul perioadei cuprinse intre 70-80 de ani de la generatia aceasta.
Si e foarte simplu, inseamna ca anul 2017 ar fi trebuit sa fie un an cu totul si cu totul special. Si intrebarea care se pune: A fost anul 2017 un an care a inaugurat o perioada de timp cum niciodata nu s-a mai vazut in sitorie? Cu siguranta, dam un raspuns afirmativ. Anul acesta 2017, a fost un an cu totul si cu totul exceptional, un an unic. Si am sa iau pe diferite categorii, sa vedem ce s-a intamplat la nivel global si daca intr-adevar au fost lucruri neobisnuite sau pur si simplu uneori stai si te gandesti, nu cumva lucrurile acestea s-au intamplat tot timpul? Ei bine, tot timpul s-au intamplat, dar de data aceasta s-au atinsniste recorduri . A mers dincolo de limita obisnuita aproape in toate capitolele care arata revenirea Domnului.
I.) CATACLISME NATURALE – In primul rand, in ceea ce priveste cataclismele naturale, vorbim de uragane, anul acesta a fost unul dintre cele mai multe si cele mai puternice uragane din istorie. Cu siguranta, a fost anul cu cele mai mari pagube economice produse de uragane- peste 401 miliarde de dolari. Si ca o comparatie, in ultimii ani s-a produs o crestere a pagibelor produse de uragane. Dar cresterea a fost destul de mica in comparatie cu acest an. De ex. in anul 2014 pagubele au insumat 232 de miioane, in 2015 – 730 de milioane. In 2016, deja s-a trecut la miliarde si au fost 16 miliarde. Si de la un an la altul, s-a trecut la 16 miliarde, observati intai, de la ordinul milioanelor la cel al miliardelor. Dar, pe urma, de la 16 miliarde, la 400 de miliarde. Va dati seama ce crestere neobisnuita? De asemenea, au fost inregistrate recorduri in ceea ce priveste uraganele. […..]
[….]
III.) ECUMENISMUL […] S-a semnat o declaratie comuna si cu Federatia Luterana Mondiala care cuprinde 74 de milioane din care am sa redau doar un paragraf. Azi, pe 31 octombrie 2017, ultima zi a comemorarii comune ecumenice a reformei, suntem foarte multumitori pentru darurile spirituale si teologice primite prin intermediul acesteia. Iar comemorarea o impartasim cu toti fratii nostri ecumenici din intreaga lume. De asemenea, ne cerem iertare pentru esecurile noastre, pentru formele in care crestinii au ranit trupul Domnului si s-au jignit reciproc in cei 500 de ani care au trecut. Si intrebarea care se pune este urmatoarea: Ce inseamna pentru ei trupul Domnului. Trupul Domnului, in conceptia catolica, este biserica mama sau biserica catolica. Iar ei privesc pe toti ce care s-au separat, drept oameni care s-au departat de trupul Domnului si pe care incearca sa-i aduca inapoi. Daca ei sunt trupul Domnului, ce suntem noi? Ei bine, vor incerca in continuare sa aduca toate comunitatile protestante in trupul Domnului, asa cum spun ei. Si pe urma, dupa ce vor rezolva cu protestantii, vor intinde mana si islamicilor si budistilor pentru ca deja le-a spus ca noi toti avem acelasi Dumnezeu. Prin urmare, si ei o sa faca parte tot din trupul Domnului. In aceeasi declaratie se anunta, de asemenea,  faptul ca si reformatii au semnat, asa am spus in iunie, si ca o vor face si anglicanii la Westminster, reprezentand inca 85 de milioane de crestini. Nu e de mirat ca si o parte mare a evanghelicilor vor adera la asa ceva.
IV.) TEHNOLOGIA VIITORULUI – in mod special inteligenta artificiala si pasii facuti pentru o singura moneda virtuala universala…. moneda virtuala bitcoin…
~~~~~~~~
A doua parte a lucrurilor care indica venirea Domnului:
Razboaie si vesti de razboaie si in mod special Israelul care este cuprins in toata aceasta desfasurare a lucrurilor.
Notite din mesaj, ascultati in intregime pe video, mai sus, dand click pe poza de mai sus.

Vezi si –

Predici recente –

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: