De ce cred musulmanii că Ierusalmul este un loc sfânt

De ce cred musulmanii că Ierusalmul este un loc sfânt
~~În timpul vieții lui Mahomed, acesta era un oraș neînsemnat din Imperiul Bizantin. Era un oraș creștin, fără nicio moschee. Când musulmanii au cucerit Ierusalimul, au ales să-și zidească moscheea pe Muntele Templului evreiesc, socotindu-l un pământ sfânt. Acolo au construit Cupola Stâncii și Al-Aqsa, numele fiind preluat din povestirea călătoriei de noapte din Coran. Câțiva erudiți musulmani estimează construcția moscheei în jurul anului 690. Mahomed a murit în 632. Cum e posibil ca acea călătorie să-l ducă într-o moschee din Ierusalim care n-a fost construită decât după moartea sa?
Coranul nu menționează Ierusalimul, dar spune că Mahomed ar fi zburat în vis spre Al-Aqsa, care înseamnă „locul cel mai îndepărtat”. Primii erudiți islamici au interpretat aceasta ca fiind un loc ceresc sau curtea lui Allah.
Aceasta s-a schimbat pe măsură ce islamul a devenit o forță politică.

Președintele Trump a anunțat că Ierusalimul e capitala Israelului, o poziție afirmată de Israel cu zeci de ani în urmă. Care e însă istoria acelei afirmații?

Gordon Robertson explică de ce istoria arată către Ierusalim ca fiind căminul poporului evreu. În spatele meu se află una dintre cele mai controversate proprietăți din lume.

Muntele Templului este cel mai sfânt loc în iudaism și al treilea în islam. Tradiția islamică spune că Mahomed a călătorit aici, la moscheea Al-Aqsa, în cunoscuta sa călătorie de noapte.
Această tradiție este baza revendicării palestiniene asupra Ierusalimului.

Revendicarea 2: Dreptul religiei Arabii pretind că Ierusalimul ar fi orașul islamic Al-Quds, dar nu există nicio atestare istorică cum că Mahomed ar fi trecut vreodată pe acolo.
Armatele sale au ajuns acolo abia la cinci ani după moartea sa. Orașul Ierusalim nu e menționat niciodată în Coran, în timp ce în Biblia evreiască apare de peste 600 de ori.

În timpul vieții lui Mahomed, acesta era un oraș neînsemnat din Imperiul Bizantin. Era un oraș creștin, fără nicio moschee. Când musulmanii au cucerit Ierusalimul, au ales să-și zidească moscheea pe Muntele Templului evreiesc, socotindu-l un pământ sfânt. Acolo au construit Cupola Stâncii și Al-Aqsa, numele fiind preluat din povestirea călătoriei de noapte din Coran. Câțiva erudiți musulmani estimează construcția moscheei în jurul anului 690. Mahomed a murit în 632. Cum e posibil ca acea călătorie să-l ducă într-o moschee din Ierusalim care n-a fost construită decât după moartea sa?
Coranul nu menționează Ierusalimul, dar spune că Mahomed ar fi zburat în vis spre Al-Aqsa, care înseamnă „locul cel mai îndepărtat”. Primii erudiți islamici au interpretat aceasta ca fiind un loc ceresc sau curtea lui Allah.

Aceasta s-a schimbat pe măsură ce islamul a devenit o forță politică. În timpul cruciadelor, un general musulman, Saladin, a schimbat tradiția islamică pentru a întări revendicarea musulmanilor asupra orașului.

El a declarat că Mahomed a zburat nu în cer, ci la moscheea Al-Aqsa din Ierusalim.
Astăzi, Muntele Templului este al treilea cel mai sfânt loc din islam, după orașele arabe Mecca și Medina.

Musulmanii cred că odată ce revendică o bucată de pământ, aceasta aparține islamului pentru veci.
Totuși, la începutul secolului al XX-lea, liderii islamici au recunoscut istoria evreiască a Muntelui Templului.

În 1924, Consiliul Suprem Islamic din Ierusalim a publicat acest pamflet turistic de la Muntele Templului. Acesta spune că identitatea locului ca fiind locul Templului lui Solomon este dincolo de orice dispută.

Potrivit credinței generale, acesta e și locul pe care David a construit un altar Domnului. Pamfletul descrie de asemenea camera subterană numită de cruciați ca „grajdurile lui Solomon”.
Ea datează probabil încă din timpul construcției Templului lui Solomon.

În 1927, un cutremur puternic a avariat moscheea. În timpul renovărilor, arheologii au analizat structura. Ei au găsit bârne de cedru din Liban și din Cipru datând din secolul al IX-lea î.H., din vremea împăratului Solomon, care a folosit aceste materiale pentru a construi primul templu evreiesc.
Știre difuzată în emisiunea Jerusalem Dateline 210 – 23 decembrie 2017, la Alfa Omega TV.
Ultimele stiri creștine: http://alfaomega.tv/stiri

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    dec. 21, 2017 @ 03:08:36

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: