Gabriel Leş – Primul Crăciun, Naşterea Domnului Isus

PRIMUL CRĂCIUN, PRIMA SĂRBĂTOARE A NAȘTERII DOMNULUI ISUS
LUCA 2:8-20
În primul rând, vreau să vă mulțumesc pentru invitația de a fi cu dvs în această după masă, și mi-ar fi făcut mare plăcere să fiu aici să serbăm împreună nașterea Domnului nostru Isus Hristos.
Dumnezeu Tatăl a hotărât ca Dumnezeu Fiul să se întrupeze, să vină în lumea noastră într-o familie, să aibă o mamă și un tată. Din perspectiva lui Dumnezeu, familia este foarte importantă, o vedem chiar de la început din grădina Eden, și o vedem atunci când îl trimite pe Fiul Său în lumea noastră! Dumnezeu nu se schimbă, și nu iși schimbă nici principiile! Dacă la început în creație Dumnezeu a creat familia dintr-un bărbat și o femeie, la crăciun, la întruparea fiului său El arată că este un Dumnezeu care rămâne consecvent și îi dă fiului său o familie formată dintr-un bărbat și o femeie.
Primul Crăciun, nașterea Domnului Isus în lumea noastră, ne arată că accentul nu este pe ce avem azi! Azi, de la ceva pur comercial și culinar, vedem o sărbătoare pervertită de cel rău, și uităm de esența evenimentului și a importanței în viața noastră a mesajului
Isaia 9:6
“Căci* un Copil ni S-a născut, un Fiu ni s-a dat şi domnia† va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: Minunat, Sfetnic, Dumnezeu*† tare, Părintele veşniciilor, Domn†* al păcii.”
Pe de altă parte, suntem obișnuiți cu colindătorii, deși azi ne-am îndepărtat de scopul real al acestora. Dacă ne uităm la colindătorii primului crăciun, vedem că aceștia era trimiși de Dumnezeu, erau purtătorii unui mesaj glorios și aveau un scop precis! Acum nu vin îngerii să colinde avem noi această onoare și responsabilitate. Însă, ca să pot fi un colindător după voia lui Dumnezeu, trebuie
să ascult de El, și să am o preocupare sinceră de sufletul oamenilor de lângă mine. Trebuie să ducem vestea bună, și să înțelegem mesajul lui Dumnezeu.
Care sunt versurile pe care le cânt eu în colind? Este vestea bună trimisă de Dumnezeu, este mesajul care răspunde la nevoia pe care o avea și o are omul? Dacă mesajul este de bucurie sfântă, de pace în Dumnezeu și este centrat pe Isus Hristos atunci suntem în voia Lui. Altfel, nu. Tindem, datorită contextului în care trăim, și a superficialității de care uneori dăm dovadă să ne uităm la Isus, ca unui bebeluș neajutorat, într-o iesle, sau a celui răstignit pe o cruce și care este pus într-un mormânt, dar El este Domn, Mântuitor, Cel Întrupat şi Înviat care biruieşte moartea!
Mesajul pe care trebuie să îl trăim și trebuie să îl transmitem celorlalți este că Isus este mântuitor și toți oamenii au nevoie de mântuire în jertfa Lui, și că El este Domn iar ca să fiu mântuit trebuie să Îl întâlnesc personal și să îl accept ca Domn în viața mea; este o întâlnire și o alegere personală.
Cu ocazia nașterii Domnului Isus, a crăciunului vă doresc să aveți parte de vești bune, mari bucurii și o părtașie reală cu sărbătoritul, cu Împăratul împăraților, cu Isus Cristos.
Sărbători fericite!
senator Gabriel Leș

Mesaj transmis pentru – LIVE / In Direct Familia Coaliției Îl Colindă pe Hristos la Biserica Baptistă „SION” cu RVE Sibiu.

CITESTE si – GABRIEL LEŞ, Ministrul Apărării, va fi primul penticostal cu funcție de ministru. 

„Astăzi închei mandatul de ministru al Apărării Naţionale.” Iunie 2017

Pentru ca pagina Agnus Dei a fost in pauza vara acestui an, publicam aici informatii despre finalul mandatului Ministrului Gabirel Les din iunie 30, stire de la Gazeta Nord-Vest.

Sătmăreanul Gabriel Leș a predat vineri comanda Ministerului Apărării Naționale (MApN) colegului său de partid, Adrian Țuțuianu. Gabriel Leș își va continua activitatea la Bucureşti din fotoliul de senator.

Într-un ultim mesaj postat pe Facebook în calitate de ministru, Gabriel Leș face un bilanț al activității sale din ultimele luni și își exprimă speranța că proiectele începute de el vor fi continuate cu succes în noul mandat:

„Astăzi închei mandatul de ministru al Apărării Naţionale, pe care îl predau colegului meu Adrian Ţuţuianu. Cei care mă cunoaşteţi ştiţi că sunt un om realist, un om de echipă. Poziţiile de demnitate publică pe care le-am ocupat de-a lungul timpului au fost onorante pentru mine şi mi-am asumat cu seriozitate atribuțiile funcțiilor, am contribuit cu toată energia la împlinirea obiectivelor echipei. Aceste funcții încredințate au reprezentat pentru mine punți pentru demararea unor proiecte importante, prin care mi-am exprimat viziunea şi am adus plus valoare în administraţia publică, locală sau centrală, în care am activat.

Importantul portofoliu al apărării, pentru care am fost mandatat timp de șase luni în GuvernulRomâniei, a însemnat pentru mine oportunități fructificate pentru minister, pornirea sau deblocarea unor proiecte ce păreau demult stagnate, dar şi depășirea unor situaţii-limită, pe care le-am gestionat împreună cu echipa de conducere a ministerului.

Aprobarea în Parlamentul României a celor opt programe esențiale de înzestrare a Armatei, corecturile promovate pe segmentul financiar în domeniul drepturilor militarilor activi dar și în rezervă, prin majorarea pensiilor militare, completarea Ghidului Carierei Militare, adoptarea normelor metodologice ale statutului rezervistului voluntar, modificarea normelor metodologice a prevederilor Legii privind veteranii de război, modificarea Legii 346, consolidarea dimensiunii UE – NATO, prin vizite importante ale omologilor polonez şi britanic, pregătirea vizitei în SUA (din păcate nu s-a mai concretizat), pregătirea documentaţiilor de finanţare europeană în cadrul proiectului Crucea Caraiman sau coordonarea demarării modernizării stadionului Steaua sunt doar câteva repere care îmi vin acum în minte.

Nu pot spune că nu am regrete. Sigur că puteam face mai mult de atât sau mai bine. Dar acestea mi le asum cu responsabilitate şi sunt convins că noul mandatar al portofoliului va crea cadrul optim pentru a continua programele şi proiectele pe care Armata română le aşteaptă şi de care are nevoie.

Am cunoscut mulți oameni valoroși în armata noastră și le mulțumesc fiecăruia dintre ei pentru modul în care și-au servit sau își servesc Țara. Un gând special vreau să transmit, în aceste momente, în particular, veteranilor de război, atât celor care au supraviețuit ultimei conflagrații mondiale, cât și celor din teatrele de operații. Văzând toate acestea, nu pot spune decât că sunt norocos că viaţa mi-a oferit a vedea şi un alt sens: să fim recunoscători pentru tot ceea ce avem şi să mulţumim pentru asta.

3 comentarii (+add yours?)

 1. octavpelin
  dec. 21, 2017 @ 03:09:24

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 2. Anthony Ianosel, L.C. (Ret)
  dec. 21, 2017 @ 13:00:39

  CINDVA TREI MAGI DIN RASARITUL LUMII….

  1. Cindva trei magi din Rasaritul lumii, pornisera la drum spre Betleem,
  Condusi de-o astra mica luminoasa, spre locul unde Mesia s-a nascut!

  R: Laudati pe Mesia, pe Printul Pacii, pe Cel promis cen-n iesle s-a nascut!
  Dati-i onoare, lui Isus Mesia, ce s-a nascut in micul Betleem!

  2. Cind astra luminoasa ce-i conduse, pe acei magi porniti din Rasarit,
  A incetat din mersul ei celestial, la locul unde Mesia s-a nascut! [Ref]

  3. Cind acei Magi intrara-n ieslea mica, ce-adapostea pe Pruncul sfint Isus,
  Se inchinara Pruncului Mesia, ce se nascuse-n micul Betleem! [Ref]

  4. Ei au cinstit, pe Pruncul sfint Mesia, cu aur, smirna si tamaie-n dar,
  Si inima lor li se-nveselise, cind au vazut pe Pruncul Mesia. [Ref]

  5. Cintam voiosi, spre scumpa amintire, a Pruncului Isus ce s-a nascut,
  Ca nici-un alt copil, jos intr-o iesle, si umilt, in micul Betleem! [Ref]

  6. S-aducem laude si inchinaciune, regelui sfint, ce-n iesle s-a nascut;
  Si sa-l Cinstim cu multa adorare, Pe Mesia nascut in Betleem! [Ref]
  ______________________________________________________
  Author/composer: Anthony Ianosel, L.C., Esq (Ret) (1949–)
  Copyright c in the United States of America.
  All rights reserved under law.
  ** Please Note: There is a very beautiful music for the above composition–to the
  interested choir director. It is a well known music, on the East coast USA in the
  baptist choir (in Chicago). Rev. Dr. Valentin Popovici was e-mailed the foregoing
  text today. I urge other Christian Churches to adopt the foregoing revised text.
  I took note that the great Christian composer, Rev. Charles Wesley agrees with
  the foregoing line of thinking, namely that Jesus [Yeshua] was „meanly” received
  by our troubled world! I discovered this fact after I composed the text–recently.

 3. Trackback: Seara de colinde cu sustinatorii Coalitiei pentru Familie, in biserica Sion Sibiu 20 12 2017 | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: