Liderii isalmici s-au adunat pentru a respinge decizia președintelui Trump

La Casa Albă însă, e o altă poveste. Liderii evanghelici s-au adunat în jurul președintelui Trump, în timp ce Mike Evans l-a decorat cu premiul „Friends of Zion”, premiu acordat celor care „apără Israelul fără compromisuri”.

În timp ce israelienii sărbătoreau capturarea Ierusalimului de acum 100 de ani, în mod ironic, un număr de lideri islamici s-au adunat în Turcia, capitala fostului Imperiu Otoman, pentru a-și reafirma dreptul lor asupra orașului. Ei au condamnat decizia președintelui Trump de recunoaștere a Ierusalimului drept capitală a Israelului.

Președintele turc Recep Erdogan a organizat această întâlnire și a făcut apel la națiuni de a recunoaște Ierusalimul ca și capitală a Palestinei.
„Invit toate țările care respectă Dreptul Internațional și justiția, să recunoască Ierusalimul ca și capitală a Palestinei aflată sub ocupație. Nu mai e nicio amânare. Ca și țări islamice, nu vom renunța niciodată la solicitarea noastră pentru un stat palestinian suveran și independent, cu capitala la Ierusalim.”

Președintele Autorității palestiniene, Mahmud Abbas, a fost și el prezent la întâlnire și spunea că, din cauza deciziei lui Trump, poporul său nu mai acceptă implicarea SUA în procesul de pace din Orientul Mijlociu. El și-a exprimat dorința ca acest proces de pace să fie preluat de ONU.
Abbas refuză să se întâlnească cu vicepreședintele SUA, Mike Pence, la vizita sa în Orientul Mijlociu.
La Casa Albă însă, e o altă poveste. Liderii evanghelici s-au adunat în jurul președintelui Trump, în timp ce Mike Evans l-a decorat cu premiul „Friends of Zion”, premiu acordat celor care „apără Israelul fără compromisuri”.

Evans a construit Muzeul Friends of Zion din centrul Ierusalimului, muzeu dedicat eroilor și creștinilor sioniști care au fost alături de poporul evreu
în cele mai întunecate ceasuri și care au ajutat la fondarea statului modern Israel.
În ziua declarației lui Trump, muzeul a expus o pancartă cu inscripția: „Domnul să-l binecuvânteze
pe Trump, din Ierusalim DC, la Washington DC!”
Știre difuzată în emisiunea Jerusalem Dateline 210 – 23 decembrie 2017, la Alfa Omega TV.
Ultimele stiri creștine: http://alfaomega.tv/stiri

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    dec. 21, 2017 @ 03:29:34

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: