VIDEO Donald Trump amenință statele care vor vota la ONU contra deciziei sale privind Ierusalimul

foto via The Guardian

Trump amenință cu tăierea fondurilor pentru ONU, ţările care vor vota în favoarea proiectului de rezoluţie a Naţiunilor Unite care cere Statelor Unite să renunţe la decizia de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului. 

„Ei iau sute de milioane de dolari şi chiar miliarde de dolari, iar apoi votează împotriva noastră. Ei bine, vom urmări acele voturi. Lăsaţi-i să voteze contra noastră ! Vom economisi foarte mult. Nu ne pasă”, le-a spus Trump reporterilor la Casa Albă.

Preşedintele american, Donald Trump, a ameninţat miercuri cu tăierea ajutorului financiar pentru ţările care vor vota în favoarea proiectului de rezoluţie a Naţiunilor Unite care cere Statelor Unite să renunţe la decizia de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului, potrivit DC News.

„Ei iau sute de milioane de dolari şi chiar miliarde de dolari, iar apoi votează împotriva noastră. Ei bine, vom urmări acele voturi. Lăsaţi-i să voteze contra noastră ! Vom economisi foarte mult. Nu ne pasă”, le-a spus Trump reporterilor la Casa Albă.

Adunarea Generală a ONU este chemată, după vetoul american luni în Consiliul de Securitate, să voteze joi asupra unui proiect de rezoluţie condamnând recunoaşterea unilaterală de către Statele Unite a Ierusalimului drept capitală a Israelului, potrivit unor surse diplomatice, scrie AFP.

Această instanţă reuneşte 193 de ţări. Spre deosebire de Consiliul de Securitate, în Adunarea Generală nu există drept de veto, iar documentele sale nu au caracter obligatoriu.

Noul text este propus de Yemen şi Turcia în numele grupului ţărilor arabe şi al Organizaţiei Cooperării Islamice (OCI).

ACTIVE NEWS:

Un proiect de rezoluție elaborat de Egipt, care exprima „regret profund privind recentele decizii referitoare la statutul Ierusalimului”, a fost prezentat luni în Consiliul de Securitate ONU. Paisprezece membri ai Consiliului de Securitate ONU au votat în favoarea condamnării deciziei privind Ierusalimul, dar Statele Unite au folosit dreptul de veto pentru blocarea inițiativei. Proiectul preciza că „orice decizii ori acțiuni care modifică statutul sau compoziția demografică a Orașului Sfânt Ierusalim nu au efect legal, fiind nule, necesitând să fie în concordanță cu rezoluțiile relevante ale Consiliului de Securitate ONU”.
„Din cauza deciziei Statelor Unite, … situația a devenit mai tensionată, iar incidentele s-au intensificat, fiind lansate rachete din Fâșia Gaza și izbucnind confruntări între palestinieni și serviciile de securitate israeliene”, a declarat Nickolay Mladenov, emisarul ONU pentru Orientul Mijlociu.
Ambasadorul Israelului la Națiunile Unite, Danny Danon, consideră că dezbaterile în cadrul structurilor ONU sunt inutile. „Îndemnăm toate părțile să vină să negocieze. Nu să vină la Consiliul de Securitate sau la Adunarea Generală ONU, este pierdere de vreme. Singurul drum înainte este prin negocieri”, a spus Danny Danon.

Trump: Let them vote against us in UN, we will stop giving them millions of dollars

 

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: