Adunarea Generală a ONU cere SUA să-şi retragă decizia de recunoaştere a Ierusalimului drept capitală a Israelului

Rezoluţia a fost adoptată cu votul favorabil a 128 de ţări membre, nouă voturi contra şi 35 de abţineri, potrivit StirileProTV.

Australia, Canada, Mexic şi Filipine s-au aflat printre ţările care s-au abţinut de la vot.

SUA au făcut luni uz de dreptul lor de veto la o rezoluţie propusă de Egipt condamnând recunoaşterea de către Washington a Ierusalimului drept capitală a Israelului. Documentul a fost aprobat de ceilalţi 14 membri ai Consiliului de Securitate al ONU.

La 6 decembrie, preşedintele american Donald Trump a anunţat că SUA recunosc Ierusalimul drept capitală a statului Israel, anunţ ce a marcat o schimbare majoră a politicii Washingtonului în Orientul Mijlociu. Totodată, Trump a cerut Departamentului de Stat al SUA să înceapă pregătirile pentru a muta ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim. Liderul de la Casa Albă a subliniat că Ierusalimul trebuie să rămână locul sfânt pentru trei religii importante (creştină, mozaică şi musulmană, n.r.) şi că Israelul are dreptul de a-şi decide propria capitală.

Ambasadoarea SUA la ONU, Nikki Haley, a reiterat joi ameninţările la adresa ţărilor care vor vota în favoarea unei rezoluţii ce condamnă decizia Washingtonului de a desemna Ierusalimul drept capitala statului Israelul, cu puţin timp înainte de votul din Adunarea Generală a ONU, relatează AFP.

‘Statele Unite îşi vor aminti această zi în care au fost crucificate în faţa Adunării Generale a ONU pentru simplul fapt că şi-au exercitat dreptul de stat suveran’, a afirmat Haley.

‘Ne vom aminti când ni se va cere încă o dată să avem cea mai mare contribuţie financiară la Naţiunile Unite’, a mai spus ea.

 

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: