CRĂCIUN NEFERICIT pentru copiii Smicală. Oare MAE și Președinția vor trimite felicitări? Români, redați-le zâmbetul de sărbători!

„Când toți vă pregătiți de Crăciun,vreau să vă spun că Mihai și-a pierdut orice speranță că România îi va scoate de acolo. Sunt disperați, și eu cu ei.” – Camelia Smicală
Copiii doctoriței Camelia Smicală sunt chinuiți de sistemul finlandez și la sfânta sărbătoare a Nașterii Domnului. Ei au fost siliți să-și „sărbătorească” Crăciunul anticipat și separat, pentru doar o foarte scurtă perioadă de timp alături de mama lor. Ar fi fost minunat ca de Crăciun președintele Finlandei să fi primit o cerere colegială de la Cotroceni pentru a se arăta o umbră de umanitate din partea sistemului finlandez, prin reîntregirea familiei Smicală, măcar de Crăciun. N-a fost să fie. Nici de la MAE n-am auzit să se fi deplasat cineva în celulele finlandeze pentru a le aduce un zâmbet și un cozonac celor doi copii, Mihai și Maria, și a le lumina astfel sărbătorile întunecate. Sau măcar să li se trimită un porumbel călător cu o felicitare. Nici acum nu-i timpul pierdut, din partea celor două instituții, dar și a noastră. Români, dacă vă pasă de soarta acestor doi copilași, rupeți-vă un minut din sărbătorile pe care le petreceți alături de cei dragi și trimiteți-le copiilor Smicală cel mai mic semn de solidaritate și dragoste: o felicitare de Crăciun. Rugați-i și pe copiii Dvs să le deseneze ceva. Adresa, așa cum apare în primul Protest al mamei, este: Nestorinkuja 6D, 33710, Tampere, Finland. De asemenea, vă puteți trimite mesajele de solidaritate, colindele cântate de voi pentru cei doi, fotografiile sau desenele și la adresele de pe Facebook, Solidaritate pentru Dr. Camelia Smicală și copiii ei și cea a mamei, Camelia Smicală. La următoarea întâlnire, din ianuarie, aceasta le va arăta copiilor. Măcar astfel să le redăm speranța pierdută că România îi va ajuta. La urma urmei, noi suntem România. Să fim români pentru români. Să le aducem un zâmbet celor doi micuți odată cu îmbrățișările noastre virtuale și urările de Crăciun fericit!
Iată ce reclamă pagina Solidaritate pentru Dr. Camelia Smicală și copiii ei:
„Sinistrul Lastensuojelu (echivalentul finlandez al Barnevernet-ului norvegian) le-a interzis Mariei și lui Mihai să se bucure de sfânta sărbătoare de Crăciun la timpul potrivit, cu familia lor.
Vineri 22 decembrie, Camelia Smicală a „sărbătorit” cu ei Crăciunul pe rând, câte o oră și jumătate.
Lastensuojelu nu dă semne că ar intenționa să demareze procesul de reintegrare a copiilor în familie, dar are în continuare în vedere „interesul superior al acestora”.
CONTINUARE aici – ACTIVE NEWS

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: