76 de ani de la nașterea marelui patriot și poet creștin Ioan Alexandru, fondatorul mișcării românești pentru viață PRO VITA

Ioan Alexandru este unul dintre cei mai mari poeți creștini români.

A fost, de asemenea, co-fondator, în 1993, al Grupului de Rugăciune din Parlamentul României și fondatorul Asociației Pro-Vita. 

Ioan Alexandru este unul dintre cei mai mari poeți creștini români. Mulți români nu au cum să uite ziua de 21 decembrie 1989, când Ioan Alexandru umbla pe străzile din centrul capitalei, printre soldați, răniți și revoluționari, ținând în mână o cruce de lemn și îmbărbătându-i pe compatrioții lui.
De asemenea, Ioan Alexandru a fost fondatorul mișcării românești pentru viață, prin înființarea, în data de 15 mai 1990, a Asociației PRO VITA. Tot la inițiativa sa,  alături de pastorul baptist Petru Dugulescu, a luat ființă, în anul 1992, Grupul de rugăciune din Parlamentul României, care funcționează și astăzi.
Poetul Ioan Alexandru (pe numele său real Ion Șandor) s-a născut la 25 decembrie 1941 în comuna Țopa Mică din județul Cluj.
Ioan Alexandru a colaborat cu poeme, note, comentarii, confesiuni la majoritatea publicațiilor literare. A realizat și traduceri, din Rainer Maria Rilke (Scrisori către un tânăr poet) și Pindar (Ode). În 1977 a realizat o traducere a Cântării cântărilor din limba ebraică.
După 1989, s-a implicat în politică, fiind membru fondator al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat (PNȚCD), precum și deputat din partea acestui partid în anii 90. A fost, de asemenea, co-fondator, în 1993, al Grupului de Rugăciune din Parlamentul României și fondatorul Asociației Pro-Vita.
I-au fost decernate Premiul Uniunii Scriitorilor (1965) și Premiul Asociației Scriitorilor din București (1981).
Poetul Ioan Alexandru s-a stins din viață la 16 septembrie 2000, la Bonn, în Germania.
Afla mai mult – ACTIVE NEWS

Poetul Ioan Alexandru despre criza spirituală din România

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    dec. 26, 2017 @ 02:01:55

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: