Creștinii și musulmanii se închină aceluiași Dumnezeu ?

Vezi si – Islamizarea Crăciunului în Europa. Într-un Occident devenit analfabet biblic, fuziunea religioasă, denumită Chrislam, câștigă teren

Creștinii și musulmanii se închină aceluiași Dumnezeu ?

Traducere de Christian Passion, William Lane Craig, REASONABLE FAITH

William Lane Craig: Acest subiect a devenit extrem de controversat. Anul trecut colegiul Wheaton a concediat unul dintre membrii facultatii pentru ca ea a spus ca musulmanii si crestinii slujesc acelasi Dumnezeu. Se pare ca nu a putut sa isi apere principiul  sau sa explice adecvat, teologic pentru ca colegiul sa poata inca sa o mai accepte ca membru. Acest subiect a creat colegiului o imagine extrem de negativa si gramezi de abuz, incat multi teologi crestini sustinand ca colegiul a gresit, ca musulmanii si crestinii slujesc acelasi Dumnezeu si ca a fost incorect, nedrept ce a facut colegiul.

Am abordat aceasta problema in una dintre intrebarile saptamanii pe site-ul meu cam o luna sau doua in urma. Si fara sa complic prea mult, vreau sa spun ca modul in care acea intrebare este formulata, ridica tot felul de intrebari filozofice dificile. Despre ce inseamna referirea la acelasi lucru, pentru ca ne putem referi la ceva  dar avand o falsa descriere. De exemplu, as putea spune: „Acel om din colt care bea un Martini este unchiul meu.” Dar se pare ca nu bea un Martini ci apa. Si iata ca ma refer la aceeasi persoana folosind o descriere falsa. Afirmatie este: „Poate musulmanii slujesc aceluaisi Dumnezeu”, dar afirmatia avand o descriere incorecta, falsa, despre cine este Dumnezeu, despre ce inseamna sa te referi la acelasi lucru si cum te referi cu acuratete.

Eu cred ca intrebarea este mai bine redactata spunand: „Este conceptul de Dumnezeu in islam identic cu conceptul de Dumnezeu in crestinism?” Avem aceeasi notiune despre ce inseamna Dumnezeu? Si acolo ii contrazic, pentru ca conceptul de Dumnezeu, a celor din islam, este la ani lumina distanta de conceptul crestinilor vis a vis de ceea ce inseamna Dumnezeu.

Si unele din modurile principale princ are conceptele sunt diferite este ca conceptul musulman de Dumnezeu, eu cred, este moral defectuos. Este o viziune moral defectuoasa despre cine este Dumnezeu. Fiind cea mai suprem-imaginabila fiinta, avand o moralitate absolut perfecta, Dumnezeu, este cu siguranta Atotiubitor. Si exact acest lucru ne invata Biblia. Biblia ne invata ca Dumnezeu iubeste pacatosii, ca dragostea Lui este nepartinitoare, universala si neconditionata. Si asta este o imensa diferenta legata de dumnezeul Coranului, unde scrie ca Dumnezeu nu iubeste pacatosii, ca nu iubeste necredinciosii, ca este un dusman al celor ce nu cred.

Dumnezeu, conform Coranului, iubeste doar pe aceia care mai intai, ei il iubesc. Ca dragostea Lui sa nu se ridice mai sus decat modul de dragoste care Isus a spus ca colectorii de impozite si pacatosii o arata. Ei iubesc pe aceia de care sunt iubiti si asta e felul de Dumnezeu pe care Coranul il arata ca fiind. Deci Coranul ne asigura de dragostea lui Dumnezeu pentru cei ce se tem de El si fac binele, dar El nu are dragoste pentru pacatosi si necredinciosi. Coranul spune ca Dumnezeu nu este dragoste, aceiasi oameni despre care in Ioan 3:16 scrie ca Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.  De ce inca suntem dusmani? Isus a murit pentru noi.

Deci aici se arata o imensa diferenta intre dumnezeul Coranului si Dumnezeul Bibliei. Tatal ceresc aratat prin Isus, iubeste pacatosii, iubeste necredinciosii, vrea ca ei sa vina la El, dragostea Lui e universala, nepartinitoare si neconditionata. Dar dumnezeul Coranului: dragostea lui este partinitoare, este selectiva si trebuie castigata, este conditionata. Doar aceia care o castiga o vor primi.

Este un concept total diferit legat de Dumnezeu. Asa ca sunt de acord cu cei care sustin ca dumnezeul lui Mahomed nu este acelasi cu Dumnezeul lui Isus Hristos, Dumnezeul bibliei. De fapt as spune ca dumnezeul Coranului este o defaimare a Tatalui ceresc revelat de Domnul Isus Hristos!

Pentru mai multe materiale exceptionale urmariti Pagina Christian Passion – https://www.facebook.com/ChristianPassion/

4 comentarii (+add yours?)

 1. dininimapentrutine
  dec. 29, 2017 @ 01:03:02

  Categoric nu!

 2. octavpelin
  dec. 29, 2017 @ 02:43:49

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 3. SILVIA
  ian. 02, 2018 @ 03:16:57

  Dumnezeu este dragoste nu sentimentalism (diferenta enorma), intrucat daca spui ca EL este dragoste fara a te supune smerit intelepciunii Lui desavarsite trebuie neaparat sa scoti din Biblie.Conform Cuvantului ca „toata Sciptura este insuflata si de folos….” cum luam versete ca „Domnul uraste pe oamenii care varsa sange si insala, ..Domnul urastepe cei ce fac faradelegea” psalm 5 sau 1Ioan 2,15
  Nu sta la un puscat din degete a-L cunoaste pe minunatul Dumnezeu al bibliei , daca n-ai „vadut tot” te hranesti cu o iluzie.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: