EGIPT – Atac terorist comis de un jihadist înarmat la o biserică de creştini Copţi

FOTO Khaleej Times

Un nou atac terorist împotriva creştinilor din Egipt. Cel puţin nouă copţi au fost ucişi la sud de Cairo

Nouă persoane au fost ucise vineri, la sud de Cairo, într-un atac comis de un jihadist înarmat la o biserică, ultimul dintr-o serie de atacuri care vizează comunitatea creştină din Egipt de la începutul anului, potrivit autorităţilor, relatează AFP.

Atacul nu a fost revendicat imediat, însă creştinii din Egipt, copţii, au fost deja anul acesta ţinta a două atacuri de anvergură, soldate cu pste 70 de morţi, revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI). Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Khaled Megahed, a anunţat iniţial că atacatorul a fost împuşcat mortal, după ce a ucis nouă persoane şi a rănit mai multe altele, în acest atac, la Biserica Sfânta Mina, la Helwan, la periferia de sud a capitalei.

Într-un comunicat, preşedinţia egipteană a afirmat că acest atac ”consoldează hotărârea (Guvernului) de a debarasa ţara de terorism şi extremism”. Franţa denunţă un „act de ură“ În imagini video difuzate pe reţele de socializare apare presupusul atacator, un bărbat cu barbă şi care poartă o vestă cu muniţie, întins pe jos, care pare să fie conştient în timp ce i se pun cătuşe.

În urma acestor atacuri, gruparea jihadistă a ameninţat ci noi atacuri vizând comunitatea coptă. În mai, gruparea jihadstă a revendicat un atac asupra unui autobuz cu pelerini copţi, soldat cu moartea a 28 de persoane, inclusiv mai multor copii. Copţii, în imensa majoritate ortodocşi, constituie comunitatea creştină cea mai numeroasă din Orientul Mijlociu şi una dintre cele mai vechi. Ei reprezintă 10% din cele aproximativ 96 de milioane de egipteni şi sunt prezenţi în întreaga ţară, dar sunt mai concentraţi în Egiptul de Mijloc. Ei sunt slab reprezentanţi în Guvern şi se declară marginalizaţi.

Statul Islamic este suspectat totodată că se află în spatele unui atac soldat cu peste 230 de morţi, la o moschee, în estul Egiptului, pe 24 noiembrie, atentatul cel mai sângeros din istoria recentă a ţării.

Citeste mai mult: adev.ro/p1qb3i

5 comentarii (+add yours?)

 1. dininimapentrutine
  dec. 29, 2017 @ 12:24:44

  A republicat asta pe Ciprian Barsan.

 2. Mike Olari
  dec. 29, 2017 @ 12:40:34

  A republicat asta pe DREPTATE ÎN DRAGOSTE.

 3. george1capra
  ian. 04, 2018 @ 23:03:33

  pai cum, chiar musulmanii sa ii ucida pe suporterii lor coptii dupa ce popii lor au protestat impotriva lui Trump cind a declarat ca America recunoaste Ierusalimul ca si Capitala Israelului. Nimeni nu da mina cu dracul si ramine nepedepsit.

  • rodi
   ian. 04, 2018 @ 23:22:09

   poate chiar de frica au reactionat si acum pot sa vada ca Satana nu se imblanzeste niciodata si nici setea lui de sange. Doamne, ai mila de crestinii care sufera in Orientul Mijlociu si in toata lumea.

   • george1capra
    ian. 04, 2018 @ 23:40:27

    Cei cu adevarat Crestini sunt doar cei care fac voia lui Dumnezeu in total acord cu cuvintul Prea Sfint si Etern care este scris in Sfinta Biblie scris de Profetii si Apostolii care au fost inspirati De Duhul Prea Sfint Al Preasfintului Dumnezeu, Nu toti cei ce spun ” Doamne , Doamne ” sunt copii lui Dumnezeu , ci doar cei ce fac voia LUI Prea Sfinta, coptii, ortodocsii, catolicii, martorii lui yehova, mormonii, simbatarii si multi altii sunt de fapt dusmanii lui Dumnezeu pentru ca acele religii prin invataturile pe care le practica duc la moarte pe cei ce puteau sa fie cu adevarat Copii lui Dumnezeu.Ne pare foarte rau ca oamenii se omoara uni pe altii dar asta se intimpla caci prea multi slujesc satanei cu toate ca ei declara ca fac asta pentru Dumnezeu, dumnezeul lor este DEAVOLUL.Deavolul nu cunoaste ce este Pacea, Mila , Indurarea , Dragostea , Umilinta , Ajutorul pentru cei slabi . Cine se face partas cu el atunci o sa aibe si el parte din rasplata pe care satana o va primi dela Domnul Isus la Judecata de Apoi.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: