Aurel Gheorghe – Gânduri la sfârșit de an

Sfârșit de an în țară și în lumea întreagă… E vreme de bilanț, de adâncire în cercetarea mai profundă a vieții. Cu fiecare an ce trece ne-apropiem de Domnul, de clipa când vom sta în fața Sa. Prin glas de mii de voci și strigăt tare, Duhul anunță, cum stă scris: ”Iată Mirele, ieșiți-i în întâmpinare!”

Toți cei născuți din nou prin Duhul se bucură în așteptarea Lui și o doresc mai mult decât orice. E simplu: așa îi poți deosebi de cei ce numai se prefac. Un dor se-aprinde mai intens în inimile lor și pot rosti ca David: ”Sufletul meu așteaptă pe Domnul mai mult decât așteaptă străjerii dimineața, da, mai mult decât așteaptă străjerii dimineața.”

A mai trecut un an din viața noastră… Câți vor mai trece până la venirea Sa? De multă vreme îmi răsună repetat în suflet o întrebare din Scriptură: ”Deci, fiindcă toate aceste lucruri au să se strice, ce fel de oameni ar trebui să fiți voi, printr-o purtare sfântă şi evlavioasă, așteptând şi grăbind venirea zilei lui Dumnezeu?”… Ce fel de oameni?

Poate mult mai curând decât ne gândim, Îl vom vedea pe Domnul – aceasta-i fericita noastră nădejde, a celor ce-L iubim pe El. Și eu pot spune doar: mi-e dor de Domnul, vreau să-L văd pe El! Ca Iov odinioară, mă încred în harul Său, căci: știu că Răscumpărătorul meu este viu şi că Se va ridica la urmă pe pământ. Chiar dacă mi se va nimici pielea şi chiar dacă nu voi mai avea carne, voi vedea totuși pe Dumnezeu. Îl voi vedea şi-mi va fi binevoitor; ochii mei Îl vor vedea, şi nu ai altuia. Sufletul meu tânjește de dorul acesta înăuntrul meu.

A fost un an de luptă și lucrare… Am încercat să Îl slujesc pe Domnul ca și cum mi-ar fi fost ultimul de pe acest pământ. În mijlocul furtunilor de tot felul, a trebuit să învăț ce-nseamnă: ”de afară lupte, dinăuntru temeri.” Cu toate acestea harul a lucrat.

CONTINUARE aici – https://trezireazi.com/2017/12/30/ganduri-la-sfarsit-de-an/

Vezi si –

Predici recente –

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: