,,DUMNEZEU si VECINII lui ISRAEL” Lazar Gog – PERSPECTIVA PROFETICA 2018 – [Transcript Part 1]

Lazar Gog – PERSPECTIVA PROFETICA 2018 – DUMNEZEU si VECINII lui ISRAEl

Cuvantul de baza Psalmul 118:7-14

7. Domnul este ajutorul meu, si ma bucur cand imi vad implinita dorinta fata de vrajmasii mei.
8. Mai bine este sa cauti un adapost in Domnul, decat sa te increzi in om;
9. mai bine sa cauti un adapost in Domnul, decat sa te increzi in cei mari.
10. Toate neamurile ma inconjurau: in Numele Domnului le tai in bucati.
11. Ma inconjurau, m-au impresurat: dar in Numele Domnului le tai in bucati.
12. M-au inconjurat ca niste albine; se sting ca un foc de spini: in Numele Domnului le tai in bucati.
13. Tu ma impingeai, ca sa ma faci sa cad, dar Domnul m-a ajutat.
14. Domnul este taria mea si pricina laudelor mele; El m-a mantuit.

CITESTE PARTEA A 2-a aici – Lazar Gog – PERSPECTIVA PROFETICA 2018 – Proaspata alianta TURCIA-RUSIA- IRANUL – [Transcript]

URMEAZA PARTEA A 3-a pe curand

PARTEA 1-a – De ce Psalmul 118?

Cand stam in fata lui Dumnezeu si cand stam in fata Cuvantului Sau, este cu neputinta sa nu te simti mic fata de maretia nespus de mare a lui Dumnezeu si fata de intelepciunea Lui nespus de aleasa  asa cum este ea expusa si revelata in Cuvant. Dvs. care ma cunoasteti acum de peste 30 de ani, parte dintre dvs., stiti ca eu am o pasiune speciala pentru Cuvantul profetic a lui Dumnezeu. Si Dumnezeu m-a binecuvantat cu harul acesta si dragostea aceasta pentru Cuvant si pentru profetie de cand eram mic. De exemplu, in seara aceasta, imi aduc aminte ca inca nu aveam 13 ani si am deschis ziarul ‘Scanteia’ care era atunci, si am citit ca Israel a reputat o mare victorie, desi asta nu placea comunistilor. Dar, a trebuit scris, ca asta era adevarul. A reputat o mare victorie, o mare biruinta, asupra statelor arabe din jur. Si a luat din nou controlul Ierusalimului. Cand am citit aceasta, ca a luat din nou controlul Ierusalimului, vreau sa marturisesc cu frica de Domnul, eu am strigat de bucurie. Eram copil, inca n-aveam 13 ani. Si tin minte si-acuma ca mi-am adunat prietenii de joaca si de scoala, ca era iunie si era vorba de razboiul de sase zile din 1967. Ne-am adunat, locuiam langa scoala in satul unde m-am nascut si am inceput sa le povestesc ca vine Domnul. Si le-am spus: Eu am citit in ziar ca vine Domnul. Am incercat sa le explic cum am stiut eu atunci cu intelepciunea me de copil si din ce am citit eu din Scriptura si auzind pe tata si pe batranii bisericii, predicand din Cuvantul Domnului si le-am spus: Cand Ierusalimul a intrat din nou in mainile evreilor, asta inseamna ca vine Domnul Isus a doua oara. Si o sa vedeti voi ce n-ati vazut niciodata. Asa intelegeam eu ca si copil. O s aumblam pe strazi de aur. La noi aici in sat inca-i noroi. Dar o sa asfalteze Domnul Ierusalimul cu aur, ca asa scrie in Biblie. Si ma straduiam sa le explic cum stiu eu mai bine ca vine Domnul. Au trecut anii si asteptam sa vina Domnul.

Am intrat intr-un an nou si afara de Domnul , nimeni nu stie ce se va intampla in anul in care am intrat. Dar din punct de vedere profetic, Dumnezeu ne-a dat si pentru anul acesta  cateva repere ca sa putem sa ne dam seama unde ne gasim. Ce s-ar putea intampla in anul in care am intrat sau in viitorul imediat apropiat.

Va spuneam de-a lungul anilor ca este o pozitie interpretativa in Scriptura, teologica, potrivit careia Psalmii fiind a 19-a carte in catalogul Sfintelor Scripturi dintre 66, a 19-a carte, Psalmii sunt foarte posibil ca sunt pe langa ceea ce noi numim poetice, cantari de lauda si de glorie la adresa Domnului, sunt si carti profetice.

Psalmii sunt niste profetii profunde. Si atunci, fiind a 19-a carte, au venit unii cercetatori ai Sfintelor Scripturi si au spus: E posibil atunci ca Psalmii sa reprezinte profetiile legate de Israel in secolul al 20-lea, anii 1900, fiind a 19-a carte. Si in adevar, fara sa se exagereze, fara sa se forteze vreo interpretare biblica, daca te uiti la fiecare an din secolul al 20-lea, evenimentele din anul acela sunt revelate in Psalmul corespunzator cu numarul respectiv. De exemplu, cel mai evident pentru dvs., ca sa puteti sa intelegeti ce va spun, anul 1917 corespunde profetic cu Psalmul 17. Si anul 1917 a fost anul in care Ierusalimul a fost eliberat  de sub puterea otomana si a intrat sub administratia engleza. Psalmul 47 corespunde extraordinar. Si un copil daca citeste poate sa vada lucrul acesta. Corespunde cu evenimentele anului 1947. Suntem dupa incheierea celui de Al Doilea Razboi Mondial. Lumea este in confuzie. Si lumea are un simtamant de mila si de compasiune pentru evrei pentru ca sase milioane dintre ei au fost omorati. Si atunci, in anul 1947, Natiunile Unite s-au adunat, pentru prima data o delegatie evreiasca intre ei, sa participe la dezbaterile lor. Si in 1947 au hotarat ca sa se imparta Palestina in doua si sa se creeze doua state- Un stat arab care sa se numeasca Palestina si un stat evreiesc care sa se numeasca Israel.

Uitati, de exemplu, ca am sa citesc pentru dvs.:

Psalmul 47

Bateţi din palme, toate popoarele!
Înălţaţi lui Dumnezeu strigăte de bucurie!
Căci Domnul, Cel Preaînalt, este înfricoşat:
El este Împărat mare peste tot pământul.
El ne supune popoarele,
El pune neamurile sub picioarele noastre.
El ne alege moştenirea,
slava lui Iacov, pe care-l iubeşte.

Atunci, Cuvantul Domnului in vers. 9 – Domnitorii popoarelor se adună împreună cu poporul Dumnezeului lui Avraam; căci ale lui Dumnezeu sunt scuturile pământului:
Nu e glorios Domnul? Este glorios. Atunci s-a hotarat impartirea Palestinei. Sigur ca arabii au refuzat lucrul acesta. Apoi a venit anul 1948 si suntem acuma la 70 de ani dupa 1948. Anul in care s-a infiintat la 15 mai Statul evreiesc. Si uitati ce spune Psalmul 48-

1 Mare este Domnul şi lăudat de toţi
în cetatea Dumnezeului nostru, pe muntele Lui cel sfânt.
4 Căci iată că împăraţii se adunaseră:
doar au trecut împreună,
5 au privit-o, au înlemnit,
s-au temut şi au luat-o la fugă.
6 I-a apucat un tremur acolo,
ca durerea unei femei la facere.
7 Au fost izgoniţi de parcă ar fi fost luaţi de vântul de răsărit,
care sfărâmă corăbiile din Tarsis.
8 Întocmai cum auziserăm spunându-se, aşa am văzut
în cetatea Domnului oştirilor, în cetatea Dumnezeului nostru:
Dumnezeu o va face să dăinuiască pe vecie.
11 Se bucură Muntele Sionuluişi se veselesc fiicele lui Iuda
de judecăţile Tale.12 Străbateţi Sionul şi ocoliţi-l,
număraţi-i turnurile,
13 priviţi-i întăritura şi cercetaţi-i palatele,
ca să povestiţi celor ce vor veni după ei.
14 Iată, Dumnezeul acesta este Dumnezeul nostru în veci de veci;
El va fi călăuza noastră până la moarte.

 Englezii aveau mandat de administrare a Orientului Mijlociu si cand au vazut, desi au fost pro-evrei, cand au vazut ca evreii vin cu sutelesi cu miile, pe vase, pe Mediterana, ca sa se aseze in Israel, s-au hotarat sa nu-i mai primeasca. Englezii. De ce? Pentru ca au fost boicotati de lumea araba, ca le-a spus ca nu le mai da petrolul. Nu va mai lasam sa exploatati petrolul. Si asta era o mare problema, sa nu mai ai energie, acuma cand trebuia pusa Europa in picioare. Si atunci au oprit fluxul de evrei care veneau in tara sfanta. Le-a oprit vapoarele pe Mediterana, cu intrarea in Israel. Si uitati cum spune aici: Au fost izgoniţi de parcă ar fi fost luaţi de vântul de răsărit, care sfărâmă corăbiile din Tarsis.(vers. 7) Tarsis este, in era biblica, a englezilor si a coloniilor englezesti- puii de lei din Tarsis. Tarsis a fost un oras fundat de fenicieni. Au fost doua localitati Tarsis- una in Anglia si una in Spania. Tarsis inseamna locul unde este cositor. Pentru ca descoperise bronzul, cupru, aveau nevoie de cositor ca sa faca aliaj pentru bronz. Cupru in amestec cu cositorul face bronzul, care este aliaj puternic. Si era nevoie de o industrie noua, mai ales militara si agricola. Si atunci, fenicienii, au descoperit cositor in Insula Britanica. Au fundat Tarsisul. Si aici cand spune ca au sfaramat corabiile din Tarsis, evreii care au venit sa se aseze in Israel dupa hotarari in 1947, asa de primitivi cum erau, s-au organizat si au sfaramat flota engleza pe Mediterana ca sa poata sa vina in tara sfanta si sa se aseze din nou in locurile pe care Dumnezeu le-a fagaduit lui Avram, Isac si Iacov.

Acuma, Psalmul 118, poate sa vorbeasca despre evenimente din anul 2018. Dupa unii cercetatori si dupa unele calcule, as vrea sa notati lucrul acesta, Sfanta Scriptura are in totalitate 1,189 de capitole – 929 de capitole in Vechiul Testament si 260 in Noul Testament. De asemenea, Sfanta Scriptura are 31,102 versete. Acum, dvs. stiti foarte bine, pentru ca v-am vorbit mereu si v-am amintit, nu toate versiunile biblice sunt la fel. Unele au lipsa anumite versete. Altele au alte versete care nu sunt. Deci, pentru ca manuscrisul dupa care s-a tradus, poate nu avea versetele acelea, pentru ca pana s-a inventat tiparul, Biblia era scrisa de mana. Se mai gresea atunci cand se copia. Deci nu este Biblia gresita, copiisti mai faceau greseli. Omiteau o litera sau doua si pentru ca Biblia este sfanta, nu vroiau sa piarda manuscrisele. Si in felul acesta sunt manuscrise care au toate versetele, cum avem noi in varianta Cornilescu. Sunt variante care nu au  ultima parte din Marcu. De aceea si in traducerea lui Cornilescu daca va uitati, ultimele versete din Marcu 16 sunt in paranteza. Si sunt puse in paranteza, asta spunand ca nu in toate manuscrisele exista textul acela, portiunea aceea.

Si atunci, as vrea sa notati, datorita acestor variante textuale, este considerat ca Psalmul 118 cu versetul 8 este mijlocul Bibliei, deci, dupa anumite variante, dupa anumite traduceri. Si atunci, observati, Psalmul 118 este pus intre cel mai scurt capitol din Biblie, Psalmul 117 – doar doua versete, si cel mai lung capitol din Biblie, Psalmul 119. Si cand ne uitam la Psalmul acesta, 118, el are 594 de capitole inainte de el si 594 de capitole dupa el. Cand aduni 594+594 este 1188. Si 1188, daca vreti, puteti scrie si 118,8 – Psalmul 118 cu vers. 8, pentru ca asta spune, Psalmul 118 cu vers. 8 este mijlocul Bibliei. Acum, ce spune vers. 8 in mijlocul Bibliei? Este o profetie adanca, de aceea am citit pasajul acesta. Acesta e motivul pentru care l-am citit; este o profetie adanca. Si uitati ce spune aici :

Mai bine este să cauţi un adăpost în Domnul, decât să te încrezi în om

De ce? Pentru ca versetul 12 explicaversetul 8.

12 M-au înconjurat ca nişte albine: se sting ca un foc de spini; în Numele Domnului, le tai în bucăţi.

Doua elemente sunt in Psalmul 118: albinele si spinul. Albinele, in Biblie, reprezinta profetic popoarele din jurul lui Israel, deci, in primul rand. Si in al doilea rand, albinele din Biblie reprezinta din punct de vedere profetic conceptul umanist/ omenesc despre o societate utopica. Adica, una in care totul este bine, totul este extraordinar. Totul este armonie. Totul este dulceata. Dar, dupa mintea omului. Lucrul acesta se vede cel mai bine si a fost explicat mai bine si vi l-am spus la vremea potrivita in ghicitoarea lui Samson, cand Samson a spus acest lucru. Din cel ce mananca, a iesit ce se mananca. Si din cel tare, a iesti dulceata. Adica, Samson, daca vreti sa va descifrez profetic, a spus asa: Din leul pe care l-am omorat, s-au asezat albinele si au facut dulceata. Ce vreau eu sa va spun, gandeste Samson, este aceasta: Leul poate fi omorat si lumea poate trai in pace. O lume dulce. O lume frumoasa. Adica, nimiceste-l pe Iuda, pe leu, si tot poti sa creezi o societate utopica in care sa curga lapte si miere. Cand nu trebuie sa mai vina cineva din Iuda- Mesia, care sa aduca o societate care sa fie binecuvantata  si o imparatie care sa fie binecuvantata. Intelegeti? Se poate si fara Iuda, fara leu.

Si aspectul acesta profetic l-a urmarit pe Israel de-a lungul secolelor, mileniilor. Si s-a imprimat in societatea omeneasca de atunci incoace. Umanismul este societatea utopica omeneasca in care n-avem nevoie de Dumnezeu ca sa ne descurcam. Ne descurcam si fara Dumnezeu. Putem sa traim bine si sa creem o societate in care sa curga lapte si miere si fara ajutorul lui Dumnezeu. N-avem trebuinta de El, aceasta este lumea utopica, idealista umana. Leul nu poate deveni un hoit pentru noi. Iuda poate sa fie nimicita. Mesia n-are loc in casa noastra. Nu ne trebuieste. Ne descurcam fara El si traim bine. Si acest fapt va duce la aparitia spinului pentru ca vedeti, al doilea element aici este spinul. No, ce este spinul?

Spinul, in Biblie este simbolic, pe langa truda si durerea si amaraciunea omului, spinul este simbolic pentru Anticrist. Mai exista o ghicitoare in Biblie cu elemente profetice ca si ghicitoarea lui Samson. Este ghicitoarea lui Iotam din Judecatori capitolul 9. Iotam, care a fost fiul lui Ghedeon, si care a scapat de macelul fratelui sau Abimelec, care a omorat 70 de frati ai lui, Iotam, cel mai mic, a reusit sa scape. S-a dus si a strigat pentru locuitorii din Sihem care l-au facut pe Abimelec imparat si le-a vorbit simbolic.

Le-a vorbit o ghicitoare si a zis asa: Copacii au plecat sa unga un imparat si sa-l puna in fruntea lor. Ei au zis maslinului: Imparateste peste noi. Maslinul este simbol peste Israel in timpul Imparatiei de o mie de ani. Dar maslinul le-a raspuns: ‘Să-mi părăsesc eu vinul, care înveseleşte pe Dumnezeu şi pe oameni, ca să mă duc să domnesc peste copaci?’ (Copacii sunt simbolici in Biblie pentru popoare)  10 Şi copacii au zis smochinului: ‘Vino, tu, de împărăţeşte peste noi!’  (Copacii din nou este simbolic pentru  Israel. De la Domnul Isus incoace smochinul este uscat si blestemat. N-a gasit rod in el.) 11 Dar smochinul le-a răspuns: ‘Să-mi părăsesc eu dulceaţa mea şi rodul meu cel minunat, ca să mă duc să domnesc peste copaci?’  12 Şi copacii au zis viţei: ‘Vino, tu, şi domneşte peste noi!’ (Vita este din nou simbolic pentru Israel si este valabil ca simbol israelit de la Moise si pana la profeti inclusiv. De aceea scrie in Biblie ca Domnul si-a sadit o vie si a zis: Ce as mai putea face viei mele si nu am facut?  Este simbolic pentru Israel in timpul profetilor. Si vita a refuzat copacii.) 13 Dar viţa le-a răspuns: ‘Să-mi părăsesc eu vinul, care înveseleşte pe Dumnezeu şi pe oameni, ca să mă duc să domnesc peste copaci?’14 Atunci, toţi copacii au zis spinului: ‘Vino, tu, şi împărăţeşte peste noi!’ 15 Şi spinul a răspuns copacilor: ‘Dacă în adevăr vreţi să mă ungeţi ca împărat al vostru, veniţi şi adăpostiţi-vă sub umbra mea; altfel, să iasă un foc din spin şi să mistuie cedrii Libanului.’

Spinul s-a grabit sa le fie imparat. Pentru ca Anticrist, care este simbolizat in Scriptura prin spin, va fi acela care va accepta  si nu ca va accepta, se va impune de fapt ca sa domneasca peste toata lumea. Si timp de sapte ani de zile va avea aceasta putere in timpul Necazului Celui Mare. Acuma, in Psalmul 118, deci, albinele sunt simbolice pentru popoarele care inconjoara pe Israel de jur imprejur si de asemenea sunt simbolice pentru planul pe care oamenii-l au pentru a-si crea o imparatie, o societate fara Mesia, fara Dumnezeu.

Tribes of Israel – available here – Christian Banners

Stiti ca este acest concept potrivit careia Anticrist va iesi din Israel, din semintia lui Dan. De fapt, Samson era un danit. Era din semintia lui Dan.

Si uitati care este in literatura iudaica si-n literatura greaca, de asemenea, literatura universala, care este mersul liniei lui Dan. Daca va uitati in prima Carte a Cronicilor, in primele opt capitole sunt prezentate toate semintiile lui Israel, cum sunt organizate si care le-a fost istoria si ce s-a ales de ele. Singura semintie care lipseste din 1 Cronici, este semintia lui Dan. Dan nu apare nicaieri. Asa cum a profetit Moise: Dan va zbura din Basan, deci, din Nord. Unde a disparut Dan? Ce spune literatura iudaica? Si ce spune literatura greaca si universala?

Tribul lui Dan ––> SPARTANII

Dan, in Israel, a avut un steag, pentru ca fiecare trib are steagul lui. Si pe steag, simbolul lui Dan era sarpele. Insa istoriografia iudaica spune ca inainte ca sa moara Dan, ar fi avut o profetie. A adunat pe fii lui mai mari pe langa ei si le-a spus: Am sa va spun si eu ce se va intampla in decursul vremii cu voi. Voi, semintia lui Dan, veti ajunge asa de rau incat veti alege ca tata al vostru pe diavolul. Deci, asa ar fi profetit Dan: Veti alege ca tata al vostru pe diavolul, pe Satan. Si el va va duce sa va ridicati impotriva fratilor vostri si sa-i persecutati. Si Dumnezeu se va judeca cu voi la urma. Moise a spus ca Dan este un sarpe pe drum. O vipera. In istoriografia iudaica  si greaca se spune asa si ce va spun eu veti citi in Josephus Flavius, veti citi in 1 Macabei, deci cartile apocrife ale evreilor. Veti citi in Iliada si Odiseea a lui Homer, ca intr-o zi, un locuitor din Fenicia- Dan era imediat sub Carmel. Impreuna cu 50 de fiice ale lui si cu slujitori, a plecat si s-a asezat intr-o insula greceasca. Acolo a fondat o dinastie care s-a inmultit asa de puternic si pe Dannaus l-au facut imparat si se numeau Danaans. Cand s-au inmultit mai tare, spune si Homer, spune si Josephus Flavius, spun si rabinii evrei, cand s-au inmultit mai tare si-au schimbat numele in Lacedemonieni.

Nu le-a placut numele acesta si apoi si-au schimbat a doua oara numele in spartani- ei au fondat un oras puternic: SPARTA. Aveau o mitologie aparte, spun istoricii. De la un stramos al lor, purtau parul lung pentru ca stiau ca puterea le sta in parul lung. Cine avea parul lung? Samson. Purtau parul lung. Erau foarte severi. Si istoria spune ca spartanii erau foarte severi, erau mari razboinici si foarte influenti in cetatile grecesti din jur. Dar pentru ca s-au inmultit mult, intr-o zi o parte dintre ei s-au despartit de fratii lor, au plecat in Nordul Marii Negre si acolo au stabilit unul dintre cele mai faimoase orase din vechime- TROIA. Un scandal a intervenit intre Sparta si Troia si apoi scandalul a dus la un mare razboi- razboiul Troian. Cand Troia a fost pe punctul sa fie arsa complect, unul dintre printii mostenitori ai tronului Troiei, pe nume Eneas, a reusit sa scape pe un tunel secret,  si a fugit cu slujitorii lui si s-a asezat in insula italica, Italia.

Acolo, Eneas a devenit Romulus si Remus, care au fost fondatorii Romei. Prin urmare, danitii au ajuns in Grecia. S-au numit Spartani. Au fondat Troia, Au dat denumire la riurile din partea aceea si stramtoarea din acea zona- Dardanele. Au dat la riurile care se varsa in Marea Neagra- Danubius, care este Dunarea, Dinipru, Donu si Dnistru- Stramtoarea Dardanele. Si apoi au ajuns in Roma. Si au fondat Imperiul Roman. Anticrist se va trage din aceasta zona a lumii, din Imperiul Roman, din imperiul care a nimicit Templul. Asa scrie Scriptura ca din imperiul acela din care a nimicit Templul, se va ridica la urma un imparat fara rusine care nu va fi razboinic. Va fi mare diplomat . Si spune ca va nimici pe multi prin pace. Asa se traduce in limba engleza din ebraica- va nimici pe multi prin pace. Adica, va fi atat de abil incat ii va convinge pe oameni ca trebuie sa faca pace si bineinteles ca lucrurile acestea vor fi in favoarea lui, sa poata sa faca niste asasinate oribile ca sa puna mana pe conducerea formei finale a Imperiului Roman, reorganizat in aceste vremuri din urma. 

Citeam recent, chiar saptamana trecuta, niste teologi foarte influenti americani si englezi, care merg pana acolo cu curajul si cu credinta si fac afirmatia urmatoare: In evaluarea noastra, Anticrist este viu la ora aceasta, s-a nascut, traieste in Europa. Asteapta in umbra momentul cand sa poata sa fie lansat pe scena lumii politice si ca apoi sa puna mana pe putere si sa poata sa-si faca planurile pe care le are. Psalmul 118 ne spune despre albine, ca ma inconjurau ca niste albine. Este vorba de lumea araba care-l inconjoara pe Israel si acuma au inceput sa roiasca. Au inceput sa bazaie puternic, nervoase, datorita acestui mare adevar. America a starnit roiul. A bazait albinele. Cu ce evniment? Cu recunoasterea Ierusalimului drept capitala eterna a statului evreu. Sunt lucruri mari profetice care ne stau inainte si sunt sub ochii nostri. De aceea am ales Psalmul 118, ca sa ne uitam la aceste lucruri, ca sa ne aducem aminte de ceea ce Biblia ne spune, posibilitatea de aparitie a lui Anticrist si despre tulburarea lumii islamice din jurul lui Israel, care ca si albine, gata sa intepe, sa roiasca, sunt pregatite pentru vremea aceasta din urma.

Va aduceti aminte de Deuteronom 1:44 cand Cuvantul Domnului spune:

44 Atunci, amoriţii, care locuiesc pe muntele acesta, v-au ieşit înainte şi v-au urmărit ca albinele; v-au bătut din Seir până la Horma. 

Si Domnul, apoi s-a razbunat impotriva Amoritilor.

 VA URMA – PARTEA A 2-a

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: