Pagini de istorie – Omul deportat în Balta verde – Mărturia unui martir în viață

Această mărturia surprinde viața lui Petrache Poenaru, deportat de război, mărturia despre viața, comportările și experiențele credincioșilor autentici în acele vremuri de restriște. Această mărturie este unică în felul ei, deoarece cuprinde atât aspecte istorice ale deportării, povestite prin viu grai de persoana ce le-a experimentat, aspecte ce sunt foarte valoroase pentru cei ce studiază și iubesc istoria (istoria cea adevărată)

Prezent la această comfesiune a fost și un profesor de istorie, ce a rămas surprins de anumite aspecte istorice prezentate, despre care nu se gândea ”că s-ar fi petrecut chiar așa”. De asemenea, mărturia este relevantă și pentru persoanele religioase, deoarece surprinde o perioadă de persecuție religioasă.

Experiențele și raportarea povestitorului la acele vremuri de persecuție, pot da elan și curaj poporului lui Dumnezeu pentru vremea de persecuție ce ne stă în față. Pentru cei ce vor să afle mai multe despre contextul istoric în care s-au petrecut cele povestite, citiți următoarele: Deportările au fost o formă a represiunii politice puse în practică de autoritățile sovietice.

Nu se cunoaște o cifră exactă a celor care au avut de suferit de pe urma acestui tip de represiune, estimările ridicându-se la câteva sute de mii de persoane deportate în perioada 28 iunie 1940 – 5 martie 1953.[1] Au existat trei valuri de deportări ale populației din Basarabia și Bucovina de Nord. Cu toate acestea, acțiuni de strămutare a basarabenilor și bucovinenilor au avut loc și între cele trei valuri. – Primul val de deportări (12-13 iunie 1941) – Al doilea val de deportări (5-6 iulie 1949) – Al treilea val de deportări (31 martie – 1 aprilie 1951) Mai mult aici: https://ro.wikipedia.org/wiki/Deport%…

De la minutul 28, începe altă înregistrare, surprinsă în altă zi, ce cuprinde atât o parte din aceleași intamplări din prima înregistrare video, cât și aspecte diferite, ce sunt omise în prima înregistrare.

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    ian. 04, 2018 @ 03:09:24

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

<span>%d</span> blogeri au apreciat: