DIFERENȚE ÎNTRE PENTICOSTALI ȘI CARISMATICI – 1

DIFERENȚE ÎNTRE PENTICOSTALI ȘI CARISMATICI – 1

Penticostalii cred în botezul și lucrarea Duhului Sfânt, dar nu exagerează în direcția manifestărilor. Una din marile probleme a carismaticilor este provocarea și incitarea a tot felul de ieșiri din decor. Coregrafia devine o parte esențială a serviciului carismatic, atribuind Duhului Sfânt mișcări dictate de maestrul de ceremonii, în vreme ce biserica penticostală acceptă mișcarea Duhului Sfânt atunci când aceasta se manifestă natural, fără a fi fabricată de oameni. De fapt – și lucrul acesta poate deveni o aberație în orice biserică, dar se întâmplă tipic la carismatici – la carismatici cântarea și predica au rolul doar de a produce reacții exterioare. În lipsa substanței, de n-ar fi steagurile, tropăielile, șuierăturile și chiotele, nimic n-ar rămâne. Serviciile carismatice ignoră faptul că uneori și cele mai puternice reacții se întâmplă în interior și nu se văd imediat, dar devin reale în stilul de viață.

Desfășurarea serviciilor biblice la carismatici crează două percepții false: că totul este spontan prin călăuzirea Duhului și că manifestările dovedesc prezența și cercetarea Duhului Sfânt. În realitate, serviciile carismatice sunt foarte minuțios programate și haosul este extrem de bine canalizat și controlat. O mare parte din mesajele carismatice au de-a face cu manifestările: când, cum și de ce.

De ce sunt extrem de periculoase aceste percepții? Deoarece crează falsa impresie că cineva stă bine cu Dumnezeu indiferent de stilul de viață al acelei persoane…

CONTINUARE AICI – https://popaspentrusuflet.wordpress.com/2018/01/05/diferente-intre-penticostali-si-carismatici-1/

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: