Marius C. Cimpoae: OMAGIU adus pastorului și profesorului Ioan Bunaciu la 93 de ani de la nașterea sa

În cartea sa, Umblând pe ape printre stânci, Ioan Bunaciu prezintă viaţa acestuia în cei 40 de ani de slujire cu Evanghelia în România comunistă ca „o umblare pe ape printre stânci fără să mă ciocnesc cu ele şi cu o sosire bună în portul din care plec spre veşnicie.”[1] Tot în această carte, Ioan Bunaciu vorbește despre principiile pe care el le-a aplicat în relația cu autoritățile comuniste. În timp ce pastori precum Iosif Țon, susțineau o rezolvare a problemelor bisericilor prin confruntare, prin memorii, proteste, apeluri la diferite organizații internaționale, Ioan Bunaciu s-a situat întotdeauna pe poziția unui negociator….(fragment din articolul de mai jos) 

Marius C. Cimpoae: OMAGIU adus pastorului și profesorului Ioan Bunaciu la 93 de ani de la nașterea sa

Ioan Bunaciu, pastor și profesor universitar, născut la 7 ianuarie 1925 în comuna Gurba, județul Arad, este una dintre personalitățile baptiștilor din România, cu o contribuție deosebită în formarea personalului de cult, într-o perioadă în care educația teologică era restricționată și controlată de Stat prin Departamentul Cultelor. A reușit, în vremuri de restriște, în ciuda opoziției mai mult sau mai putin fățișe venită din partea regimului comunist, să mențină deschise, alături de alți înaintași baptiști, porțile instituției de învățământ teologic baptist a cărui director a fost timp de 18 ani (1970-1988).

A absolvit Institutul de Științe Economice și Planificare (ISEP) în anul 1949. Între 1947-1950 studiază la Seminarul Teologic Baptist din București. În 1956 a obținut licența în teologie la Institutul Teologic Reformat din Cluj (1951-1956), iar în 1974 doctoratul la același institut.

Începând cu anii ’50, prof. dr. Ioan Bunaciu a slujit ca pastor în bisericile baptiste din Lugoj, Cluj-Mănăştur şi Providenţa-Ferentari din Bucureşti. Pe lângă funcția de pastor, de-a lungul timpului a îndeplinit mai multe funcții, dintre care amintim: secretar al Comunității Baptiste Cluj, director al Seminarului Teologic Baptist din București (1970-1988), profesor la Seminarul Teologic Baptist din București (1955-1990).

CONTINUARE  – http://harul-tm.ro/marius-c-cimpoae-omagiu-adus-pastorului-si-profesorului-ioan-bunaciu-la-93-de-ani-de-la-nasterea-sa/

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: