Cazul Smicala – ADEVARUL ascunde ADEVARUL despre FINLANDA

UPDATE – adaugam un comentariu scris ca raspuns articolului din ADEVARUL, scris  de unul dintre fondatorii grupului Pro Reintregirea Familiei (fost grupul Pro Bodnariu).

Procopiu Dacian: Multumim mult Agnus Dei ! Tocmai am dat si eu pe la ei, si n-am putut sa nu ma dezlantui cu Adevarul meu.

Le-am zis asa:

„Adevarul e ca adevarul din Romania precum si acest ziar, l-au cam cumparat vichingii reci si seci cu secularismul lor ateist! Se vand romanii prea ieftin si prea usor pentru simpatia globalistilor! Ce usor se infecteaza natiune dupa natiune cu banul care le ia ochii!

Eu personal m-am acrit, scarbit si lamurit cu presa romana cam in general! Blablaiti cu tona despre sclipiciul occidentului sa luati ochii ignorantului de rand de la realul adevar si de la cruda realitate acoperind silnicia, hidosenia mintilor occidentale anesteziate de hedonismul Reformei Sexuale!

Eu cand va aud si pe voi mai romanilor cum ii dati inainte cu „tarile civilizate” sincer ma intreb daca nu va ia bre cu lesin de atata delir? Care civilizatie frate? Mai romane, mai omule, tu te uiti la statisticile oficiale care arata in ce hal se rapesc copiii si se sfasie familiile? Mai conteaza strada aia cat de fancy sau moderna e, daca plangi pe ea cu mainile in cap smulgandu-ti parul din cap ca ti-au luat capcaunii „civilizati” ce ai mai scump pe lume?
Daca in statisticile lor oficiale cifrele sunt infiorator de alarmante, atunci cum o fi realitatea?

Terminati odata cu prostiile astea de gen „tari civilizate”!

In concluzie cam toata presa romaneasca are grija sa arate DOAR partea frumoasa a tarilor „civilizate”! De asta nu e adevar fiindca un adevar incomplet este un fals pana la urma. Eh, dar nu-i destul atat! Tot majoritatea mediei romanesti prezinta Romania ca pe o tara de boschetari handicapati retardati si inapoiati, jignind astfel istoria romanilor si demnii lor stramosi care au mentinut aceasta natie prin conditii atat de vitrege generate de permanentele atacuri din afara.

In timp ce la „dezvoltatele” si „civilizatele” astea de tari le canta cobzarul si infloreau filarmonicele, si baletul, dacul nostru troglodit asa cum a fost el, prin credinta lui gigantica a tinut pieptul semilunei la Poarta Europei, ca altfel si neamtul si norvegianul si finlandezul ar urla acuma „Allahu akbar” si „Insh Allah la bies” ca n-ar fi fost in stare sa le tina piept cu arcusurile lor mondene! Unde le e vitejia ca sa poata indrazni sa rada de noi mereu ca noi n-avem suita de elite de genii muzicale si puzderia lor de palate, si mai stiu eu cate? Pai sunt buni la multe, nimic de zis, au si ei multe valori dar de ce romanii au manastiri in loc de palate? Nu e ostentativ de clar de ce? Motivatia din spatele faptelor nici acum nu e clara? Oare de ce inchid oamenii ochii de la aceste adevaruri? Pai fiindca-i ajuta media sa-i inchida!

Un popor mai brav si mai demn ca cel roman ODINIOARA mai rar! Pacat ca descendentii lor de azi nu stiu sa-si pretuiasca istoria. O vand pe nimic inconstienti ca se vand si pe ei insisi.

Deci nu ma impresioneaza deloc ca „cuviosii” finlandezi permit sa se predea limba romana de catre 2 profesoare? Fiindca e doar praf in ochi, iar jurnalistul roman daca ar fi Adevarat jurnalist ar stii ca principala stire transmisa nu ar fi asta ci aceea ca romanii in general NU beneficiaza de sansa de a-si pastra limba. Si asta ar trebui transmis inca viral. La fel de viral ar trebui sa spuna romanilor ce patimeste o mama romanca acolo si cei doi copii ai ei! Cazul Camelia Smicala unde e? Despre limba romana sistata in cazul lor nu publicati? Asta trebuie sa spuneti domnilor de la ziarul Adevarul! Intelegeti? Asta trebuie sa stie romanii, confratii acestei mame catranite de jale. Pricepeti?

Unde-s stirile despre cazul Dina Rodică Stelică, sau Cruz-Avramescu, sau Kolcza din Norvegia? De ei de ce nu stiti nimic? Nu capatati lovei grei ca sa insiintati neamul vostru romanesc despre suferinta semenilor vostri de acolo?

Unde-s publicarile voastre despre cazul Bradeanu din Anglia? Sau Hermina, sau Nincs, sau Davidescu si restul… De ei cui ii pasa? Micuta Diana si Andy probabil si-au uitat complet limba romana din cauza „distinsilor” „civilizati” occidentali! Unde ati publicat despre asta cu accent si insistenta?

Buba si durerea cea mai mare a tuturor parintilor (romani) cu copiii confiscati in tarile „civilizate” e ca de fapt copiii lor odata rapiti, li se ia esenta sufletului lor – fix limba materna! Asta e adevarul! Ei nu mai au voie sa faca uz de limba lor nici macar in ceasul acela in care stau cu parintii la vizita! Scopul?

Cand catadisiti sa publicati aceste adevaruri va voi lua in seama si pt maruntisuri de acest gen precum acest articol, altfel eu personal nu servesc praf in ochi!

Asa ca nu m-as mira nici daca comentariul meu va dispare de pe aci.”

Cazul Smicala – ADEVARUL ascunde

ADEVARUL despre FINLANDA

ADEVARUL a publicat cel putin 5 articole despre cazul familiei Smicala – http://adevarul.ro/continut/stiri/camelia-smicala. De data aceasta, uita sa mentioneze pericolul Finlandei si sa-si informeze cititorii cu TOT adevarul despre FINLANDA!

Adevarul a publicat un interviu cu Raluca Cenan-Niemi, o profesoara de limba romana din Finlanda. In acest articol sunt mult laudate Suedia si Finlanda pentru ca-

sunt printre puţinele ţări din lume care oferă posibilitatea oricărui elev să studieze limba maternă în şcoală. Mai mult, cele două state suportă toate cheltuielile legate de aceste cursuri. Astfel, copiii românilor stabiliţi aici au ocazia să cunoască limba, tradiţiile şi cultura părinţilor şi bunicilor…

Dar doamna Camelia Smicala ne ofera adevarul in cazul copiilor ei:

Raluca Cenan m-a dat afară de la „Ziua României”, în fața lui Mihai, amenintandu-ma ca, dacă nu plec, sună la social.

Rușine : pentru un os de ros, vă vindeți sufletul! În rest, un articol „comandat” și plătit din suferința românilor. Pentru a merge la cursurile de limba româna trebuie sa lipsești de la școală. Ceea ce nu se spune în articolul „minunat” este că, aceste cursuri sunt facultative, sunt în timpul programului școlar normal și sunt organizate într-un singur loc. 

Practic, părinții trebuie sa fugă de la servici, să-și ia copiii din timpul programului școlar normal, să-i ducă înapoi la școala normală și apoi sa recupereze cu copiii acasă orele pierdute pentru „limba inimii”. Orele de limba română nu sunt cuprinse in programa școlară, iar părinții care nu au copiii la o școală apropiată de locul unde aceste ore se țin, nu au absolut nici o posibilitate să asigure copiilor aceste ore.

PS. Copiii mei vorbesc mai prost limba romana de când o vorbesc doar la cursurile de limba romana. Andreea, a refuzat să meargă la cursuri din cauza profesoarei. Totuși, vorbește româna perfect.

INOFRMEAZA-TE despre Cazul Smicala –

  1. Protestul de la Cluj-Napoca in sprijinul dr. Camelia Smicala si a tuturor familiilor rămase abuziv fără copii- PROTEST, CLUJ-NAPOCA, 21 mai 2017
  2. Bilanţul anului 2017 pentru copiii Cameliei Smicală și mulțumiri pentru toți cei implicați în eforturile de reîntregire a familiei
  3. Ziarul LIBERTATEA despre Maria şi Mihai, copiii lipsiţi de LIBERTATE.
  4. VRANCEA MEDIA – „Copiii medicului român Camelia Smicală trebuie să revină lângă mama lor”. Luare de poziție a senatorului Cătălin Toma în cazul Cameliei Smicală.

Articolul din Adevarul apare in limba engleza pe pagina de Facebook a Ambasadei finlandeze din Bucuresti – https://m.facebook.com/FinnishEmbassyBucharest/

Articolul original  a ajuns in topul articolelor citite la Adevarul, ceea ce e ingrijorator pentru ca romanii isi formeaza o opinie buna despre posibila emigrare in aceste tari unde copiii lor vor fi in nesiguranta. Au uitat editorii acestui ziar respectat sa mentioneze un avertizment pentru romanii din Romania care poate n-au auzit pana acuma de cazul Smicala? Nu avem aceasta responsabilitate sa ne avertizam poporul despre pericolele Finlandei?

ARICOLUL –

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: