Pastor Florin Ianovici – Aprindeți focul

TEXT – Faptele Apostolilor 19:13-20

Exorciştii iudei

13 Nişte exorcişti iudei, care umblau din loc în loc, au încercat să cheme Numele Domnului Isus peste cei ce aveau duhuri rele, zicând: „Vă jur pe Isus, pe care-L propovăduieşte Pavel, să ieşiţi afară!” 14 Cei ce făceau lucrul acesta erau şapte feciori ai lui Sceva, un preot iudeu din cei mai de seamă. 15 Duhul cel rău le-a răspuns: „Pe Isus Îl cunosc şi pe Pavel îl ştiu, dar voi cine sunteţi?” 16 Şi omul, în care era duhul cel rău, a sărit asupra lor, i-a biruit pe amândoi şi i-a schingiuit în aşa fel că au fugit goi şi răniţi din casa aceea. 17 Lucrul acesta a fost cunoscut de toţi iudeii, de toţi grecii care locuiau în Efes, şi i-a apucat frica pe toţi, şi Numele Domnului Isus era proslăvit. 18 Mulţi din cei ce crezuseră veneau să mărturiseascăşi să spună ce făcuseră. 19 Şi unii din cei ce făcuseră vrăjitorii şi-au adus cărţile şi le-au ars înaintea tuturor; preţul lor s-a socotit la cincizeci de mii de arginţi. 20 Cu atâta putere se răspândea şi se întărea Cuvântul Domnului.

Ma simt onorat si incarcat de o mare responsabilitate sa rostesc Cuvantul lui Dumnezeu. Mi se pare o cinste extraordinara sa poti sa te apropii de Domnul si sa aduci un cuvant de invatatura duhovniceasca. De aceea, in dimineata aceasta spun: Laudat si binecuvantat sa fie Parintele nostru, Domnul Dumnezeul  care ne-a invrednicit sa putem avea un timp de libertate. Domnul Dumnezeu sa invredniceasca pe robul lui si puterea Domnului Isus Hristos sa fie peste mine. Duhul Sfant sa conduca sufletul meu si mintea mea si cuvintele Lui sa fie pline de insufletire. Domnul Dumnezeu sa ma invredniceasca deplin. Unul dintre lucrurile care Duhul lui Dumnezei mi le-a vorbit in saptamana aceasta, staruind zi de zi asupra acestui text, pentru ca atunci cand Dumnezeu te prinde in lsujirea Lui, Tu nu iti mai apartii tie insuti. Atunci cand Dumnezeu te insarcineaza sa faci o lucrare, Dumnezeu din cer iti acaparaza tot. Dumnezeu din cer iti cere tot. Si am stat zi de zi asupra acestui text, gandindu-ma cat de nepotrivit este pentru o zi de sarbatoare si pentru o zi de Cina. Si apoi m-am incurajat spunand: toate cuvintele sunt insuflate de Dumnezeu si de folos. Marit sa fie Dumnezeu. Si virgula din Biblie are puterea sa schimbe un destin ca este in mana lui Dumnezeu. Si unul dintre lucrurile pe care as vrea in dimineata aceasta sa le impartasesc cu dvs. este urmatorul.

Hartuiala vremurilor noastre , hartuirea permanenta la care este supus omul din secolul XXI, este un plan al diavolului. Inca odata, iuresul nebun in care de cele mai multe ori suntem cuprinsi, ca nu intamplator Dumnezeu striga pe paginile Sfintei Scripturi: OPRITI-VA SI SA STITI CA EU SUNT DOMNUL! Aceasta permanenta hartuire este un plan a celui rau pe care el il face, pentru ca el stie un lucru. In momentul in care sufletul unui credincios ramane cu privirea tinta la Isus Hristos, puterea acelui om va fi extraordinara. Sa ne uitam, asadar, tinta la capetenia si desavarsirea credintei noastre, adica la Isus. Cand omul lui Dumnezeu este concentrat pe tinta, cand omul lui Dumnezeu este inradacinat, cand omul lui Dumnezeu are aceasta ancora a credintei, el va fi foarte greu de doborat. Dar ceea ce diavolul vrea sa faca este sa ne faca sa umblam din loc in loc, din eveniment in eveniment, din intamplare in intamplare, ca sa nu prindem radacina. Niciodata, mai mult decat sa te bucuri la nivelul estetic, de un pom de acesta de plastic, nu va fi. Un pom care sta intr-o glastra, un pom care sta undeva decorativ intr-o casa, incanta ochiul, dar nu rodeste si nu este de folos nimanui. Si unul dintre lucrurile pe care Hristos ar vrea sa il avem in dimineata aceasta este ca noi sa ne lipim strans de Domnul.

Nu reusesc oamenii sa se concentreze nici in adunare. Cati dintre dvs. ati avut bucuria sa fiti Joi seara prezenti? M-am intalnit a doua zi cu niste frati si-am discutat. Si unul dintre ei mi-au spus: Stiu tot ce s-a intamplat aseara. Si i-am spus: Laudat sa fie Domnul! Pentru ca atat de bucuros am fost ca nimic din ce sa se intample in seara aceea nu era nici o ingrijorare pentru mine. Mi-a spus: M-am intalnit cu un frate de la dvs. si am stat de vorba si mi-a spus ca a fost o seara extraordinara. Si curios, pentru ca este pastor fratele despre care vorbesc, i-a zis acestui frate: Ce s-a vorbit in adunare? Ce a spus fratele Florin, de ti-a placut asa de mult? Si nu a reusit sa-si aduca aminte absolut nimic. N-am nici o bucurie sa aud ca a fost bine si tu sa pleci gol. N-am nicio bucurie sa aud ca in adunare a fost o prezenta care pe tine te-a intarit, dar tu ai plecat fara nici un rod duhovnicesc. Pentru ca marea problema a timpului nostru este risipirea. Diavolul vrea sa ne risipeasca gandurile. . Diavolul vrea sa ne risipeasca puterea. N-avem puteri pentru toate. Ori pentru Dumnezeu si Imparatia Lui ori, daca nu, ne vom risipi. Din toata inima strig catre Dumnezeu. Deschideti-va bine mintea si ochii in dimineata aceasta. Mai este putina vreme, foarte putina vreme si noi trebuie sa rascumparam vremea caci zilele sunt grele.

Nu poti sa te imparti pe pamantul acesta si sa ai eficienta si in cele pamantesti si in cele duhovnicesti. Noi trebuie in fiecare secunda a vietii noastre sa avem gandul care tinteste catre Hristos. Laudat sa fie El. Spune Biblia-  umblau din loc in loc. Cand umbli din loc in loc, cand te afli din treaba in treaba, tu nu mai poti prinde radacina. Si Dumnezeu vrea sa ai radacina, sa rodesti. Dumnezeu vrea sa te inradacineze in credinta data sfintilor odata pentru totdeauna. Dumnezeu vrea sa te faca o zidire duhovniceasca. Nu o frunza, care sa plutesti pe apele lumii. Ajuta-ne, Doamne, si binecuvanteaza-ne. Ca omul sa aiba capacitatea sa ramana concentrat, pentru ca, ascultati-ma ce va spun: aici in adunare, acum in momentul acesta. sunt oameni care pur si simplu isi pierd vremea. Cei mai multi vor avea un folos duhovnicesc. Dar sunt si unii care nu vor avea nici un folos duhovnicesc pentru ca nu reusesc sa stea  treji. Pentru ca nu pot sa stea concentrati. Pentru ca nu pot sa-si lipeasca inima de Dumnezeu. Si eu spun in dimineata aceasta: Lucreaza Duhule Sfant!

Nu ai cum sa fii patruns de Duhul lui Dumnezeu cand preocuparile tale se impart in sfera lucrurilor pamantesti si in sfera lucrurilor ceresti. GANDITI-VA LA LUCRURILE DE SUS! Hristos nu si-a permis niciun moment de respiro. Adiceti-va aminte ca la nunta din Cana, cand oamenii mancau, beau si se gandeau sa se simta bine, cand mama Domnului Isus a venit la Domnul Isus Hristos si i-a spus: Nu mai au vin. Hristos nu i-a raspuns in planul celor pamantesti. Pentru ca El nu vedea vinul ci El vedea sangele Lui care curge pe Golgota pe lemnul crucii. Domnul Isus intotdeauna a avut in fata tinta: Am venit sa fac voia Celui care m-a trimis. Cand a flamanzit in Samaria si i-a dat cineva sa manace, a spus: Mancarea Mea este sa fac voia Celui care m-a trimis. Nici o clipa n-a abandonat tinta. A ramas totdeauna concentrat pe tinta. Sunt doua lucruri care te ajuta in viata sa fii concentrat pe tinta: DISCIPLINA si INTERESUL. Daca vrei sa fii un om concentrat, daca vrei sa fii un om care sa poti sa fii lipit de Dumnezeu, daca vrei sa fii un om conectat la Dumnezeu, un om care esti inradacinat in Isus, zidit in Isus, va trebui ca sa te intrebi mai intai de toate care-i interesul tau. N-am cum sa raman alaturi de Dumnezeu cand nu ma intereseaza. (fragment de la inceputul predicii)

Florin Ianovici – Aprindeți focul | BISERICA RENOVATIO

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: