Presiunile occidentale pro-avort în Africa și noul imperialism cultural

Pe măsură ce delegații țărilor donatoare își anunțau sprijinul pentru răspândirea avortului în Africa, o altă voce, de data aceasta a unei femei africane, a făcut notă discordantă. Nigerianca Obianuju Ekeocha: „Dacă discutăm despre avort, ei bine, nu cred că vreo țară occidentală are un drept să plătească pentru avorturi într-o țară africană, în mod special acolo unde majoritatea oamenilor nu susțin avortul… aceasta devine o formă de colonizare ideologică.”

Voci contradictorii s-au făcut auzite la recenta Reuniune pentru Planificare Familială (Family Planning Summit) găzduită la Londra de guvernul Marii Britanii, Fondul Națiunilor Unite pentru Populație, Fundația Bill și Melinda Gates și inițiativa „Family Planning 2020”. La finalul lucrărilor, 60 de guverne și partenerii lor și-au asumat disponibilizarea unor sume totale de 2,5 miliarde USD pentru „servicii de sănătate reproductivă”, cu o atenție sporită acordată tinerilor din țările în curs de dezvoltare.

Pe măsură ce delegații țărilor donatoare își anunțau sprijinul pentru răspândirea avortului în Africa, o altă voce, de data aceasta a unei femei africane, a făcut notă discordantă. Nigerianca Obianuju Ekeocha, președinta fundației „Culture of Life Africa”, a fost intervievată de BBC:

Ekeocha a ținut să spulbere mitul, prezentat ca fapt, că femeile din Africa ar avea nevoie de contracepție ca să scape de sărăcie și ca să își îmbunătățească situația materială și socială. Ea s-a declarat scandalizată de acțiunile țărilor Vestice și ale ONG-urilor care finanțează avortul într-o zonă a lumii care îl respinge prin cultura și istoria sa. „O majoritate zdrobitoare a africanilor continuă să respingă avortul”, a spus Ekeocha, cu referire la un recent sondaj Pew Research.

„Dacă discutăm despre avort, ei bine, nu cred că vreo țară occidentală are un drept să plătească pentru avorturi într-o țară africană, în mod special acolo unde majoritatea oamenilor nu susțin avortul… aceasta devine o formă de colonizare ideologică.”

În urmă cu circa un an, vorbind la Vatican, Ekeocha a abordat problema mortalității materne foarte ridicate din țările africane. Ea a respins pretențiilor susținătorilor avortului care afirmă că legalizarea acestuia ar duce la scăderea ratei mortalității. Eforturile pentru într-ajutorarea femeilor din Africa ar trebui să se concentreze nu pe avort, ci pe nevoia de acces la servicii de asistență medicală care să vizeze cauzele cele mai răspândite ale mortalității materne, afirmând că „Avem nevoie de acces real la servicii medicale de îngrijire prenatală, avem nevoie de nașteri asistate de persoane calificate, avem nevoie de îngrijire și asistență după naștere. Acest adevăr este de necontestat.”

Afla mai mult – CULTURA VIETII

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    ian. 10, 2018 @ 02:39:37

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: