Studiu, SUA: Tot mai mulți adolescenți își păstrează fecioria. Family Research Council: Politicile publice în educație au presupus exact contrariul și i-au expus pe tineri la comportamente de risc

Foto Town of Aurora

Un nou raport al Centrului American pentru Combaterea Bolilor (CDC) vine în sprijinul părinților care se străduiesc să le explice propriilor copii că „nu toată lumea o face”. Raportul arată că procentul elevilor de liceu care își încep viața sexuală a scăzut cu peste o zecime, de la 47% în 2005 la 41% în 2015. Acest procent este cel mediu, dar înregistrează valori și mai mici în cazul elevilor americani de origine afro-americană și hispanică, care practică abstinența în măsură și mai mare.

Cercetătorii recunosc că aceste rezultate nu au fost meritul administrației Obama, care timp de opt ani a favorizat politici publice de educație care promovau mesajul: „Dacă îți place, fă-o!”. Aceasta a înrăutățit situația. Un studiu realizat de American Journal of Public Health (Revista Americană de Sănătate Publică) arăta în 2016 că adolescenții înrolați în programele guvernamentale [de educație sexuală] erau „mai predispuși să-și înceapă viața sexuală… și mai predispuși la sarcini neplanificate”. Nici nu este de mirare. Programa era atât de extremă, încât peste 40% din tineri au declarat că cea mai mare presiune de a-și începe viața sexuală o resimțeau în urma orelor de educație sexuală și nicidecum din partea prietenilor, respectiv a prietenelor lor!

Cu alte cuvinte, administrația Obama nu numai că a irosit banii publici pe o abordare nefuncțională, ci chiar a înrăutățit problema! Din fericire, conservaorii din Congresul American au redus constant alocările bugetare pentru astfel de eșecuri. La cea mai recentă rectificare bugetară, republicanii au vizat cele 110 milioane $ alocați de liberali pentru Programe de Prevenire a Sarcinii la Adolescente și au început să redirecționeze o parte din acești bani către susținerea unor programe a căror abordare nici măcar administrația Obama nu a putut-o nega: abstinența.

Și ce să vezi? Nu numai că această abordare funcționează, dar și-o doresc și adolescenții. Un studiu Ascend arată că majoritatea tinerilor vor să-și păstreze fecioria până la căsătorie. Majoritatea nu agreează ideea de relații sexuale ocazionale, vor să aștepte până la căsătorie pentru a-și începe viața sexuală, sau își doresc să fi amânat mai mult începerea acesteia. Când CDC a publicat cele mai recente statistici despre sexualitatea adolescenților, cercetătorii au fost stupefiați. Majoritatea presupuneau că puștii chiar aveau activitate sexuală. Și poate că și aceasta face parte din problemă. Suntem atât de ocupați să-i învățăm despre contracepție, încât nici măcar nu ne mai batem capul să îi învățăm autocontrolul.

Majoritatea adolescenților își doresc să li se spună să-și păstreze fecioria. Din nefericire, sunt mult mai puțini profesori calificați să facă aceasta. Părinții se simt jenați să le vorbească despre sexualitate sau au impresia că tinerii nu-i vor asculta. Ei bine, iată vești bune pentru ei – copiii vor să-i asculte. Valerie Huber, fosta președintă a Ascend, asociația care promovează educația pentru abstinență, a fost numită de administrația Trump într-un post important la Departamentul de Sănătate al SUA. Ea a constatat aceasta din proprie experiență: „Cel mai sănătos mesaj pentru tineri este cel care le furnizează informația și deprinderile necesare pentru a evita cu totul, nu doar pentru a reduce riscurile pe care le implică sexualitatea la adolescență. Acesta este mesajul relevant în 2016, din moment ce majoritatea adolescenților nu și-au început încă viața sexuală. Azi, numărul adolescenților care-și încep viața sexuală este mult mai mic decât era acum 20 de ani”.

SURSA – STIRI PENTRU VIATA 

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    ian. 10, 2018 @ 02:36:21

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: