Emil Bartos – CALAUZIREA

Psalmi 143:10

Învaţă-mă să fac voia Ta, căci Tu eşti Dumnezeul meu.
Duhul Tău cel bun să mă călăuzească pe calea cea dreaptă!

Dumnezeu ne calauzeste avand partasie cu El prin:

  1. Cuvant
  2. Rugaciune
  3. Calauzirea launtrica data prin Duhul Sfant

Calauzirea prin providenta. Dumnezeu nu iti da doar Biblie, cu ocazia sa te rogi, sa ai partasie cu El. Ci El lucreaza la circumstante, la imprejurari. El deschide usi, inchide usi. Iti trimite oameni care sa te ajute sa intelegi voia Lui- mentori spirituali, pastori, predicatori. De asemenea, Dumnezeu poate sa vorbeasca si prin semne, puteri, minuni. Dumnezeul nostru este acelasi ieri, azi si in veci. Poate sa faca acest lucru, dar cu precautie, asa cum veti invata. Aceasta este a doua categorie de tipuri de calauzire care intra sub providenta lui Dumnezeu in bunatatea Lui. Ne-a dat niste canale, resurse, mijloace prin care sa-i cunoastem voia.

Al treilea tip ed calauzire intra sub personalitate. Dumnezezu te calauzeste folosindu-ti personalitatea ta. Despre asta se vorbeste mai putin. El foloseste simtamintele tale. Foloseste dorintele tale bune. Foloseste ratiunea ta, instinctul tau. Sunt anumite insusiri pe care Dumnezeu le-a pus in noi si Dumnezeu le poate folosi ca sa te calauzeasca. Sigur, nu sunt la acelasi nivel. De aceea le-am pus la aceasta ordine.

Intai si cel mai important, Dumnezeu te calauzeste prin a avea partasie cu El. Apoi te calauzeste uitandu-te la modul in care El lucreaza providential in lume. Si apoi Dumnezeu poate sa-ti foloseasca si personalitatea. Cam asta e structura studiului despre calauzire.

Studiul incepe de la minutul 60

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: