TREZIRE SPIRITUALĂ în Iran – „Oameni, pe stradă și în taberele de refugiați, Îl întâlnesc pe Isus în vise și viziuni.”

Iată un alt reportaj care documentează modul cum Dumnezeu lucrează în zone unde întunericul pare a fi stăpân. În timp ce SI cucerea părți din nordul Irakului și persecuta minoritățile creștine și în timp ce Iranul continua suprimarea libertății religioase, s-a întâmplat ceva surprinzător: Evanghelia a început să se răspândească. 

„Oameni, pe stradă și în taberele de refugiați, în locuri unde Statul Islamic a domnit, Îl întâlnesc pe Isus în vise și viziuni.”

Mulți musulmani vin la credința în Isus Hristos prin întâlniri supranaturale.
Iată un alt reportaj care documentează modul cum Dumnezeu lucrează în zone unde întunericul pare a fi stăpân. În timp ce SI cucerea părți din nordul Irakului și persecuta minoritățile creștine și în timp ce Iranul continua suprimarea libertății religioase, s-a întâmplat ceva surprinzător:
Evanghelia a început să se răspândească.

În timp ce întunericul încearcă să se impună și să înlăture lumina și sarea, frânge atâtea vieți și aduce atâta suferință, de altă parte, vedem cum prezența lui Dumnezeu se intensifică prin închinare și rugăciune și oamenii Îl întâlnesc pe Isus, se deschid pentru Evanghelie și ajung să-L cunoască și să-L urmeze, chiar provenind din context musulman.

Fabian conduce o casă de rugăciune în Kurdistan și ne-a povestit că a întâlnit oameni care au avut întâlniri supranaturale cu Isus:
„Oameni, pe stradă și în taberele de refugiați, în locuri unde SI a domnit, chiar și oameni de aici, Îl întâlnesc pe Isus în vise și viziuni.”

Acele întâlniri supranaturale nu sunt limitate la zonele controlate de SI, ci e un fenomen care se petrece pe întreg Orientul Mijlociu. CBN a întâlnit niște iranieni în vizită în Kurdistan, care au dorit să ne spună povestea lor. Pentru a-i proteja, le-am ascuns identitatea.
„Într-o noapte, pe când eram în pat, am avut un vis și Lumina îmi vorbea așa cum vorbesc eu acum cu dumneavoastră. Mă chema pe nume și îmi spunea: „Vino la Mine. Te voi salva și te voi mântui”, dar eu nu am înțeles.

Aceeași decizie urmau s-o ia Abby și mama ei. „În urmă cu vreo șapte luni, am luat decizia să-L urmăm pe Isus cu toată inima. Când am venit aici, ni s-a explicat despre viața lui Hristos și împărăția lui Dumnezeu așa cum e scris în Evanghelie. Aici mi-am dat seama că în visul meu a fost Isus. El ne cheamă să ne dea mântuire, pace și viață.”

Am întrebat-o ce pericole o pândesc la reîntoarcerea în Iran.
„Dacă oamenii ar afla despre credința mea, aș avea parte de respingere. E un tip de persecuție socială. Dacă guvernul ar afla de credința mea, aș putea fi executată sau spânzurată în public.”
Clare a venit la credință citind Scriptura și printr-un prieten: „Pe când citeam Biblia, nu le puteam cere altora să-mi explice pasajul, dar, când am mers la facultate, am întâlnit o fată din Armenia și i-am pus multe întrebări, despre modul de viață și de închinare, tot ce puteam să întreb despre viața creștină. Răspunsurile ei m-au determinat să iau o decizie”… care i-a schimbat viața. „Hristos mi-a adus multe binecuvântări. Nu pot descrie cât de credincios a fost Domnul cu mine și am avut parte de lucruri care nu se pot exprima în cuvinte. Ori de câte ori mă rog și îmi înalț sufletul către Dumnezeu, cred din toată inima mea și simt cum Dumnezeu îmi atinge inima și o mișcă.”

Acest om, căruia îi vom spune Dennis, a avut și el un vis: „Îmi amintesc că, în vis, am văzut urme pe fața Lui și că purta o coroană de rege pe cap. O lumină puternică emana din tot trupul Său și mulți oameni se aplecau înaintea Lui. Acel vis încă e viu în mine și mă urmărește zilnic. Mi se părea că am văzut cerul. Domnul mi-a arătat multe lucruri de când am crezut în El, însă acel vis a fost unul de cotitură pentru viața mea.”

L-am întrebat dacă și alții din Iran vin la Isus. „Da, mulți oameni vin la Hristos prin vise. Nu vă puteți imagina modul în care Isus apare oamenilor în vis. Fiecare pare să fie într-o căutare, caută un cămin, caută adevărul.

Iranienii trec prin vremuri foarte dificile. Singurul care poate schimba situația e Însuși Hristos. Rugați-vă pentru noi și spuneți-le și altora să se roage pentru cei din Iran, ca să experimenteze puterea învierii.”

Liderii iranieni au încercat să înăbușe creștinismul în republica lor islamică.
În ciuda acelor eforturi, misionarii spun că biserica din Iran e una dintre bisericile cu cea mai mare creștere din lume. În timp ce politicienii și extremiștii rearanjează Orientul Mijlociu, Fabian și alții spun că Duhul Sfânt lucrează la un nivel mult mai înalt în a schimba vieți.
„Holdele sunt coapte și oamenii sunt disperați, au pierdut totul, sunt în suferință, au nevoie de ajutor și sunt gata să asculte. Oamenii trebuie să știe acestea. Știm că sunt mulți oameni răi care vor să ucidă și să distrugă, dar sunt atâția oameni care sunt disperați să afle răspunsurile vieții. Noi, fiind sare și lumină, trebuie să fim aici în această vreme, vocea Lui și Mâna Lui și să le aducem Evanghelia Împărăției.”
Știre difuzată în emisiunea Jerusalem Dateline 211 – 13 decembrie 2017, la Alfa Omega TV.
Ultimele stiri creștine: http://alfaomega.tv/stiri

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: