Adevărul: Românul Marcel Şaitiş, misionar penticostal în insula africană….

Creştinarea în Madagascar reprezintă un act de curaj atât din partea preoţilor misionari, dar mai ales a localnicilor care, după ce sunt botezaţi, devin o paria pentru restul comunităţii, fiind acuzaţi că aduc blestemul asupra tribului.

Speranţa de viaţă a malgaşilor este de 40-45 de ani din cauza sărăciei şi a lipsei medicamentelor. Cu eforturi mari, preotul misionar a reuşit, cu ajutorul bisericilor din România şi din Franţa, să ridice în diverse triburi câte o casă de rugăciune şi o şcoală şi chiar să amenajeze un cabinet medical. Anterior, în locul unde interveneau medicii pereţii erau stropiţi cu sânge. Şcoala este contracost, inclusiv pentru copiii pastorului. Este vorba despre o şcoală cu predare în limba franceză, care face parte dintre unităţile de învăţământ înfiinţate de foştii colonişti francezi ai insulei. Anul trecut, cu ajutorul Bisericii, s-au dus în sate aproape trei tone de orez.

Adevărul: Românul Marcel Şaitiş, misionar penticostal în insula africană….

Românul Marcel Şaitiş, misionar penticostal în insula africană unde s-a refugiat fostul primar al Constanţei, spune că localnicii au probleme mult mai grave, precum sărăcia cruntă sau ciuma pneumonică, decât să urmărească subiectul unui corupt fugit de justiţia din România.

Românul Marcel Şaitiş (44 de ani) locuieşte de apeoape cinci ani în Madagascar împreună cu soţia Ioana şi cu cei trei copii ai lor, fiind preot misionar. Şi-a adus familia în insula africană după o primă vizită, de recunoaştere, pe care a făcut-o singur. Nu l-au speriat nici mizeria, nici sărăcia, nici băştinaşii care cred în vraci, blesteme şi incantaţii.   Alături de familie, preotul de religie penticostală a început să propovăduiască învăţăturile lui Iisus printre băştinaşii care încă se închină la pietre, la copaci şi unde pericolul se află la tot pasul. Din 2013, cei cinci membri ai familiei locuiesc într-un oraş situat la 200 de kilometri de capitala Antananarivo. „Am încercat să ne acomodăm, deşi copiii săraci ne pândeau pe sub poartă. Pe aceşti copii i-am ajutat cu hrană şi îi susţinem la şcoală. Despre peisajul idilic ce să spun? Vecinii au un palmier în curte, dar pe lângă copac este multă mizerie“, spune Şaitiş.

CITESTE in INTREGIME aici – adev.ro/p28m81

Din aceeasi categorie –

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: