Egiptul le spune palestinienilor să accepte decizia cu Ierusalimul a lui Donald Trump

În mod public, Egiptul trebuie să denunțe recunoașterea lui Trump a Ierusalimului drept capitală a Israelului, dar în culise este o poveste diferită.
(Israel) – [Israel Today] Într-un mod discret, si pe ocolite, autoritățile egiptene îi presează pe palestinieni să accepte (ca fiind noua realitate), recunoașterea de către președintele SUA, Donald Trump, a Ierusalimului ca fiind capitala Israelului.

Un  ofițer de informații cu rang înalt care vorbea în numele instituției de apărare a Egiptului a fost înregistrat în timp ce vorbea la telefon, cu moderatori de la mai multe canale de televziune, pentru a-i încuraja să transmită acel mesaj telespectatorilor lor.

Ofițerul, identificat ca si căpitanul Ashraf al-Kholi, a mers atât de departe încat să spună unui moderator celebru, Azmi Megahed, că dacă palestinienii vor cu adevărat un stat independent, ei ar trebui să accepte Ramallah ca capitală și să renunțe la insistența lor asupra controlului asupra Ierusalimului de Est .

„Cum diferă de fapt Ierusalimul de Ramallah?” l-a întrebat Megahed pe Kholi, sugerând ceea ce mulți alți musulmani din regiune au recunoscut în ultima vreme – că Ierusalimul nu deține prea multă importanță religioasă pentru Islam.
„Exact așa”, a spus Megahed, care a confirmat mai târziu autenticitatea înregistrării la New York Times.

Kholi a remarcat că, în mod public, Egiptul trebuie să denunțe recunoașterea lui Trump ca Ierusalimul capitală a Israelului, dar în culise vrea să îndepărteze publicul larg arab de poziția palestiniană că Ierusalimul este o „linie roșie” pentru pace.

SURSA – ISRAEL TODAY

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: