Iacob Coman – Pregătiți-vă pentru ziua victoriei lui Dumnezeu

Cand se va arata Fiul Omului, vei ridica fata ta in sus?  

In unele segmente de timp ale crestinismului, Isus Hristos era numit CEL VICTORIOS.

Nu stiu cati dintre noi ne-am gandit vreodata   sa privim la viata noastra prin perspectiva victoriei lui Dumnezeu. Si nu stiu cati dintre noi ne-am gandit ca lucrul acesta ar presupune o anumita pregatire. E adevarat ca ne pregatim viata noastra. Ceea ce este un lucru bun. E adevarat ca incercam sa avem norme de pocainta, ceea ce este extraordinar. Dar pentru victoria lui Dumnezeu, te-ai pregatit? 

TEXT – Luca 21:25

25 Vor fi semne în soare, în lună şi în stele. Şi pe pământ va fi strâmtorare printre neamuri, care nu vor şti ce să facă la auzul urletului mării şi al valurilor; 26 oamenii îşi vor da sufletul de groază în aşteptarea lucrurilor care se vor întâmpla pe pământ, căci puterile cerurilor vor fi clătinate. 27 Atunci, vor vedea pe Fiul omului venind pe un nor cu putere şi slavă mare. 28 Când vor începe să se întâmple aceste lucruri, să vă uitaţi în sus şi să vă ridicaţi capetele, pentru că izbăvirea voastră se apropie.”

Pasajul pe care l-am citit este unul inspaimantator, am putea sa spunem.25 Vor fi semne în soare, în lună şi în stele. Şi pe pământ va fi strâmtorare printre neamuri, care nu vor şti ce să facă la auzul urletului mării şi al valurilor; – Spune aici Scriptura ca vor fi momente in viata noastra  cand oamenii nu stiu incotro si groaza ii face sa intre in pamant. Despre ce este vorba aici? Si continua: 26 oamenii îşi vor da sufletul de groază în aşteptarea lucrurilor care se vor întâmpla pe pământ, căci puterile cerurilor vor fi clătinate. Sunteti aici unii dintre voi  care ati trait cand Dumnezeu  a clatinat putin pamantul acesta din Bucuresti. Si cei mai tineri doar ati auzit  sau ati vazut poze. Si ce distrugere a fost. Cum o fi cand Dumnezeu va clatina puterile cerurilor? Cine va fi cel care va putea sa spere la scapare sau la providenta? Iar noi suntem aici, dragii mei, pentru ca punand inima noastra la dispozitia lui Dumnezeu, sa fim in stare sa-L credem, sa-L iubim si sa ne dorim salvarea in Isus Hristos. Spune Cuvantul: Atunci cand oamenii isi vor da sufletele de groaza, atunci cand puterile cerurilor vor fi zguduite de catre Dumnezeu,  atunci se va vedea Fiul Omului venind pe nori cu putere si mare slava. Si zice Scriptura, cand vor incepe sa se intample aceste lucruri, vor fi niste oameni care ar trebui sa se uite in sus. Dragul meu, tu te vei putea uita in sus?

Eram la scoala. Am fost un copil foarte rau. In timpul orelor intotdeauna aveam altceva de facut decat sa scriu sau sa fiu atent la profesor. Si aveam colegi in clasa, niste fete, niste baieti care erau briliant. Invatau de n-ai vazut. Tot timpul se uitau la profesor si cand intreba ceva, erau cu mainile sus la el. Cand striga numele meu, intotdeauna ma ridicam in picioare  si lasam capul in jos pentru ca striga numele meu ori ca nu scriam, ori ca nu eram atent. Ori ca ma jucam in banca, ori ca n-am invatat. Cand se va arata Fiul Omului, vei ridica fata ta in sus? Si spune Cuvantul aici, asa – 28 Când vor începe să se întâmple aceste lucruri, să vă uitaţi în sus şi să vă ridicaţi capetele, pentru că izbăvirea voastră se apropie.” 

Dragul meu frate si sora, dragi baieti si dragi fete. Dragi oameni care sunteti in seara asta aici, eu si cu voi suntem aici pentru ca prin Hristos sa putem trai o viata in care sa avem puterea de-a ne uita spe Dumnezeu in ziua cand izbavirea Lui va fi pentru noi. Daca alte motive ne-au adus aici, am venit degeaba. Daca alte ganduri si alte comportamente  ne-au facut sa fim aici, suntem degeaba. Noi suntem in seara aceasta aici pentru ca prin vorbele care le-a rostit Dumnezeu, sa ajungem sa fim in stare prin puterea Duhului Sfant ca la venirea lui Isus Hristos, ridicandu-ne fetele spre ceruri, sa vedem izbavirea noastra data de Dumnezeu.

Mesajul din seara aceasta are ca titlu o porunca sau un imperativ, o lege, si suna asa: Pregatiti-va pentru victoria lui Dumnezeu. Nu stiu daca in preocuparile noastre religioase ne-am gandit vreodata la victoria lui Dumnezeu. In unele segmente de timp ale crestinismului, Isus Hristos era numit CEL VICTORIOS. In unele reproduceri picturale, Isus Hristos este prezentat  dupa inviere, cum iese si apuca de-o mana pe Adam si-l scoate din moarte ca unul care are victoria. Si nu stiu cati dintre noi ne-am gandit vreodata  la victoria lui Dumnezeu. Nu stiu cati dintre noi ne-am gandit vreodata   sa privim la viata noastra prin perspectiva victoriei lui Dumnezeu. Si nu stiu cati dintre noi ne-am gandit ca lucrul acesta ar presupune o anumita pregatire. E adevarat ca ne pregatim viata noastra. Ceea ce este un lucru bun. E adevarat ca incercam sa avem norme de pocainta, ceea ce este extraordinar. Dar pentru victoria lui Dumnezeu, te-ai pregatit?

Am sa iau din Scriptura cateva situatii deosebit de mari, deosebit de importante si am sa va vorbesc putin de niste fiinte care n-au fost pregatite pentru victoria lui Dumnezeu. Ca apoi, sa vorbim putin despre noi. Sa vedem, nu cumva alunecam in aceeasi pilda de nepregatire? Ne spune Sfanta Scriptura in Ezechiel capitolul 28, ne spune cateva cuvinte despre una dintre cele mai frumoase fiinte care au existat vreodata in ceruri. In Ezechiel 28:11 spune asa:

11 Cuvântul Domnului mi-a vorbit astfel: 12 „Fiul omului, fă un cântec de jale asupra împăratului Tirului şi spune-i: ‘Aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeu: «Ajunseseşi la cea mai înaltă desăvârşire, erai plin de înţelepciune şi desăvârşit în frumuseţe. 13 Stăteai în Eden, grădina lui Dumnezeu, şi erai acoperit cu tot felul de pietre scumpe: cu sardonic, cu topaz, cu diamant, cu hrisolit, cu onix, cu iaspis, cu safir, cu rubin, cu smarald şi cu aur; timpanele şi flautele erau în slujba ta, pregătite pentru ziua când ai fost făcut. 14 Erai un heruvimocrotitor, cu aripile întinse; te pusesem pe muntele cel sfânt al lui Dumnezeu şi umblai prin mijlocul pietrelor scânteietoare. 15 Ai fost fără prihană în căile tale, din ziua când ai fost făcut până în ziua când s-a găsit nelegiuirea în tine.

E vorba aici despre ingerul luminii. E vorba aici despre Lucifer. E vorba aici despre cel care era atat de intim, atat de apropiat, atat de placut lui Dumnezeu. E vorba aici despre o fiinta in care Dumnezeu a pus toata frumusetea universala. E vorba aici despre cineva pe care Dumnezeu il tinea in inima Lui si la dreapta Lui ca si una dintre cele mai scumpe fiinte pe care le-a creat. Si fiinta aceasta desavarsita fiinta aceasta imbracata in tot felul de podoabe scumpe ceresti a neglijat un singur lucru. Nu s-a gandit niciodata la victoria lui Dumnezeu. (Din primele 16 minute, mai sunt aprox 43 minute din predica)

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: