Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat miercuri că SUA îşi vor muta într-un an ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim

foto-kobi-gidon

Update 18 ianuarie 2018 – Mutare Ambasada SUA la Ierusalim. Trump îl contrazice pe Netanyahu: NU!

Într-un interviu acordat în exclusivitate agenţiei Reuters, Trump a răspuns cererii de a comenta o declaraţie a lui Netanyahu citată de presa israeliană: „Evaluarea mea solidă este că va merge mult mai repede decât credeţi – în cel mult un an de acum”. Trump a răspuns: „Până la sfârşitul anului? Vorbim de scenarii diferite. Adică evident asta ar fi doar temporar. Nu avem în vedere aşa ceva. Asta înseamnă nu”.

Luna trecută, secretarul de stat american, Rex Tillerson, a estimat că pentru o nouă ambasadă, la Ierusalim, va fi nevoie de cel puţin trei ani, şi chiar şi acest termen este foarte ambiţios.

Afla mai mult – DC News

Netanyahu a dat aceste declaraţii jurnaliştilor israelieni la bordul avionului care îl ducea de la Delhi la Gujarat în timpul unei vizite de stat în India, a relatat Times of Israel. Purtătorul de cuvânt al premierului a confirmat afirmaţiile acestuia.

„Evaluarea mea încrezătoare este că (ambasada) se va muta mult mai repede decât cred oamenii, într-un an începând de astăzi”, a spus Netanyahu, conform Times of Israel.

Preşedintele american Donald Trump a recunoscut la 6 decembrie Ierusalimul drept capitală a Israelului şi a iniţiat un proces de mutare a ambasadei americane la Ierusalim.

Afla mai mult – FLUX 24

Reclame

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: