Virgil Neagu – Predică pentru tineri în pragul căsătoriei

Virgil Neagu pentru tinerii în pragul căsătoriei.

Rezumat: – Sfaturi de natură spirituală; – Sfaturi de natură sentimentală; – Sfaturi de natură practică și întrebări pe bilețel de la tineri. ()

Atunci când tinerii se îndrăgostesc intră în perioada de adormire, ca  o orbire spirituală, în care simțurile spirituale se închid, și se deschid sentimentele. Îl vezi pe cel ce-l iubești ca fiind cel mai bun. Calitățile tinzi să le vezi la superlativ, iar defectele să le minimalizezi la extrem. Lucruri care sunt condamnabile înainte, pentru tine, acum nu le mai vezi atât de importante și grave din pricina faptului că ești orbit de iubire. Însă părinții, nu sunt așa de orbiți de iubire în aceste momente. Dacă optica ta vizuală este tulburată în astfel de momente și nu mai vezi corect, cere părerea părintilor si ale altora netulburați spiritual. Nu ca și cum ei ar putea să ia decizia finală în locul tău, dar, întrebând pe alții, te asiguri că optica ta vizuală este corectă sau greșită. ()

Asigură-te că persoana cu care te căsătorești are același comvingeri Biblice ca și tine. Ca la un moment dat să nu te trezești că unuia îi place un anumit fel de închinare (cu rugăciuni puternice, cu lacrimi) iar altul nu-i place să se roage în comun, ci vrea rugăciunea în care fiecare se roagă pe rând. Iubirea, atracția sentimentală nu este totul…doi tineri s-au căsătorit, nu mai puteau de drag unul de altul…..deși ea a promis că își va urma soțul toată viață, după ce s-a căsătorit, ea a zis :”Eu merg la Biserica la care îmi place mie”, deșii nu era foarte mare diferență doctrinară între ei. Iar copii au crescut între cele 2 Biserici, cand mergeau la Biserica la care mergea mama, când la Biserica la care mergea tatăl. Înainte de căsătorie trebuie să te comvingi că partenerul are același plan de lucrare, aceiași viziune de înaintare pe calea Domnului, ca partenerul de viață să nu-ți fie obstacol pe calea Domnului ci să îți fie ajutor. Dincolo de faptul că este frumoasă, este ea pregătită intelectual, mă pot ruga împreună cu ea ea pe genunchi? Pot posti împreună cu ei ? Există parteneri de căsătorie care atunci când copilul este bolnav, unul se roagă și postește, iar altul îi râde în nas, zicând că nu este de niciun folos lucrul acesta, deși amândoi sunt din religii protestante cu doctrine asemănătoare.

Dincolo de religia din care face parte viitorul partener de viață, cunoaște relația lui cu Domnul, modul lui personal de a se raporta la Dumnezeu. Nu lăsa inima să-i/o iubească până când afli ce relație are el/ea cu Hristos (indiferent chiar dacă este în aceiași religie ca și tine.) Caută să înțelegi care este prioritatea viitorului partener de viață? Este prioritatea ei/lui Hristos? Sau sunt banii sau alte lucruri ? Nu grăbi lucrurile, nu iti lăsa inima să se îndrăgostească pana cand nu te asiguri temeinic de aceste lucruri, pentru ca mai apoi să nu te trezești ca intre voi de fapt sunt diferente fundamentale, si apoi să nu mai poti da inapoi din pricina faptului că te-ai îndrăgostit. ()

Tratează într-un mod serios viitorul tău, și căsătoria. Ca și fată, nu vorbi cu 2 băieți, căsătorindu-te cu al 3lea, nu vorbi cu 3 fete căsătorindu-te cu a 4a. Un băiat tot scotea fete la pița, sperând să găsească pe cea care este pentru el pregătită să-i fie soție. Până într-o zi când Dumnezeu s-a hotărât și a zis :” M-am săturat să tot scot la pița soțiile altora, de acum voi posti și mă voi ruga. Iar din acea zi a început să postească și să se roage. După un timp, Dumezeu i-a arătat care era soția lui, și nu era departe de el. ()

Planul lui Dumnezeu cu privire la 2 tineri nu este un plan întâmplător, nu poți lua pe oricine ”în Domnul”, folosind ca și baza versetul din Romani 7, care se adresează specific văduvelor. Nu-i corect să fim pe premiza”mă căsătoresc cu cine vreau, în Domnul să fie!”, deoarece, Domnul are un plan specific pentru tineri, și fiecare trebuie să se roage ca Domnul să-i descopere planul Său specific privitor la viața Lui. Se poate trezii cineva într-o situația, ca ani de zile să vorbești cu un băiat sau cu o fată, și după ani de zile, când în sfârșit vine vremea rânduită de Dumnezeu să te căsătorești, Dumnezeu să-ți spună” Nu este el soțul tău!”; ”Nu este ea soția ta”, iar atunci ai de ales, dacă mergi înainte cu partenerul ales, deșii știi că nu este în planul Domnului și Dumnezeu a ales altceva pt tine, dar mergi înainte pt că ai irosit mulți ani în acea relație, sau cu părere de rău te oprești acolo și oprești tot ce ai clădit in ani de zile pe acea temelie falsă. De aceea zice Biblia:” Nu starniti dragostea pana nu vine ea”, se poate să stârnești dragostea pt un partener greșit, si după ani de zile să afli că nu este in planul Domnului pentru tine, atunci ce faci ? Unii au ales să meargă înainte, deșii știau că nu este că Dumnezeu are ceva mai bun pentru ei. Dar au mers înainte din pricina faptului că au irosit mulți ani în acea relație. Iar odată intrând în acea relație, pe parcurs, vor apărea incompatibilități, în slujirea împreună, în relația soț soție, și atunci nu mai poți da înapoi, nu mai poți rupe legământul. Chiar dacă te căsătorești cu o fată care nu-i după voia Domnului, nu te poți apoi scuza când vezi că e incompatibilă si nu vă potriviti, după ce deja ai luat-o de soție să zici:” nu a fost de la Domnul, o las!” Nu! Din moment ce ai făcut legământul, Dumnezeu se așteaptă să onorezi acel legamant, chiar dacă nu acesta a fost planul Lui inițial. La minutul 51 fratele Virgil Neag povestește cum a cunoscut-o pe soția lui. Din momentul în care soția lui s-a întâlnit cu el, a știut din primul moment că el va fi soțul ei, și el până atunci nu a alergat în stâna și în dreapta ca să se însoare, a fost numai în misiune, preocupat 100% pentru lucrarea lui Dumnezeu, iar la vremea potrivită, Dumnezeu i-a dat soție.

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: