BDS – organizația a cărui scop este distrugerea Israelului. Cine o finanțează?

…dacă nu palestinienii au început mișcarea BDS, atunci cine? Expertul în BDS, profesorul Gerard Steinberg din Ierusalim, spune că BDS e creația socialiștilor europeni și a națiunilor musulmane care se opun Israelului, conduși de organizația conferinței islamice, formată din 57 de țări, cel mai mare bloc de votare din componența ONU. 

….Unele organizații de caritate creștine, de asemenea, finanțează BDS. Site-ul organizației Christian Aid pare să lupte doar împotriva sărăciei. Navigați însă puțin pe site-ul lor și veți vedea că ei susțin și BDS, la fel ca Biserica Prezbiteriană SUA.

Săptămâna trecută, Israelul a interzis accesul pe teritoriul său a 28 de membri ai unor grupuri de activiști care susțin boicotarea Israelului.
BDS e o mișcare de bază, care cheamă la boicot, retragerea finanțărilor și impunerea de sancțiuni Israelului.

BDS e una dintre cele mai puternice mișcări anti-israeliene din lume la ora actuală și e bine finanțată. Iată o relatare a lui Dale Hurd de la CBN despre răspândirea mișcării BDS în campusurile americane.

Activiștii BDS îți vor spune că ei doar apără drepturile palestinienilor, dar când încep să scandeze sloganuri, îndeamnă la nimicirea completă a Israelului: „Mișcarea noastră, BDS, a solidarității palestiniene, reușește, în sfârșit, să redefinească discuțiile și de aceea începe să le fie frică…”
Liderii BDS spun că mișcarea a fost lansată în 2005 de către societatea civilă palestiniană, însă dovezile arată că acest lucru nu e adevărat. Priviți acest videoclip al liderilor BDS discutând originea mișcăriila o conferință din luna mai. Ilan Pappé e directorul Centrului European de Studii Palestiniene din cadrul Universității din Exeter, Anglia, considerat un lider intelectual în mișcarea BDS. Aici, Pappé recunoaște că nu palestinienii au creat mișcarea BDS.

E un lucru important, fiindcă, dacă nu palestinienii au început mișcarea BDS, atunci cine? Expertul în BDS, profesorul Gerard Steinberg din Ierusalim, spune că BDS e creația socialiștilor europeni și a națiunilor musulmane care se opun Israelului, conduși de organizația conferinței islamice, formată din 57 de țări, cel mai mare bloc de votare din componența ONU.

Ei s-au aliat cu extrema stângă, începând cu Uniunea Sovietică, mergând mai departe la partidul laburist din Marea Britanie, și apoi la mulți alți aliați radicali, iar faptul că aceasta e, din multe puncte de vedere, o mișcare politică radicală europeană, o face cu atât mai puțin legitimă.
Boicoturi contra Israelului au existat încă dinaintea fondării statului Israel.
Unii reușesc să găsească urme ale boicoturilor chiar în anul 1933, în Germania Nazistă. Mișcarea modernă BDS a prins însă contur la conferința ONU din 2001, cu tema antirasism în Africa de Sud, un eveniment atât de plin de antisemitism fățiș, încât delegațiile SUA și ale Israelului s-au retras.
Kenneth Marcus e președintele Louis D. Brandeis Center pentru drepturile omului sub lege. „Oamenii distribuiau copii ale unor așa-numite protocoale ale bătrânilor Sionului. Existau oameni care susțineau nazismul și îndemnau la întoarcerea la nazism și antisemitism. Din acea mișcare, a luat ființă noua campanie BDS.”

O altă întrebare cheie ar fi cine finanțează BDS. Steinberg spune că mișcarea primește sute de milioane de dolari pe an. Unele dintre finanțări sunt dificil de urmărit. Dacă însă locuiți într-o țară vestică, se prea poate că ați ajutat la finanțarea acesteia prin taxe și posibil chiar prin zeciuială. BDS primește mare parte a finanțării de la U.E., guvernele țărilor europene, și chiar al SUA, care finanțează ONG-uri care pretind că luptă pentru drepturile omului, dar care, în același timp, sunt opozanți ai Israelului.

Amnesty International, Ken Roth și Human Rights Watch, aceste organizații sunt finanțate de guverne sub egida ajutorului internațional, promovarea drepturilor omului, promovarea păcii și a dezvoltării, elvețieni, suedezi, norvegieni, britanici, germani și așa mai departe. E vorba de o sumă uriașă.

Unele organizații de caritate creștine, de asemenea, finanțează BDS. Site-ul organizației Christian Aid pare să lupte doar împotriva sărăciei. Navigați însă puțin pe site-ul lor și veți vedea că ei susțin și BDS, la fel ca Biserica Prezbiteriană SUA.

În timp ce BDS a fost, pe de o parte un faliment, având foarte puține reușite în zona politicii, a avut succes în alt domeniu, răspândind antisemitism prin campusurile universitare. Vedem că, din ce în ce mai mult, activiștii BDS intimidează conducerile studențești din cadrul universităților pentru a plăti pentru activitățile lor, iar dacă acestea refuză, pot apărea repercusiuni.

Studenții evrei sunt confruntați agresiv și, uneori, asaltați la evenimentele pro-Israel din cadrul facultății. Ronnie Fraser, fondatorul Academic Friends of Israel, avertizează că următoarea generație de lideri sunt spălați pe creier spunându-li-se că Israelul e cea mai infamă națiune de pe pământ.
„Studenților li se îndrugă faptul că Israelul ar fi un stat rasist, sionist, Israelul fiind egal cu nazismul.”
Având parte de o finanțare masivă, BDS întoarce oamenii împotriva Israelului, creând o generație de lideri care, într-o zi, s-ar putea să ducă la îndeplinire ceea ce unii spuneau că ar fi adevăratul scop al mișcării BDS: eliminarea statului Israel.
Știre difuzată în emisiunea Jerusalem Dateline 211 – 13 decembrie 2017, la Alfa Omega TV.
Ultimele stiri creștine: http://alfaomega.tv/stiri

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    ian. 19, 2018 @ 02:48:59

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: