Nicu Geantă – Biruitori în Valea Beraca – Marian Mocanu – Mărturie la Biserica Harvest Arad

Predica incepe la minutul 48:00 (sau -1:10:00)

2 Cronici 20:1-

Biruinţa lui Iosafat asupra moabiţilor şi amoniţilor

20 După aceea, fiii lui Moab şi fiii lui Amon şi cu ei nişte maoniţi au pornit cu război împotriva lui Iosafat. Au venit şi au dat de ştire lui Iosafat, zicând: „O mare mulţime înaintează împotriva ta de dincolo de mare, din Siria, şi sunt la Haţaţon-Tamar, adică En-Ghedi.” În spaima sa, Iosafat şi-a îndreptat faţa să caute pe Domnul şi a vestit un post pentru tot Iuda. Iuda s-a adunat să cheme pe Domnul şi au venit din toate cetăţile lui Iuda să caute pe Domnul. Iosafat a venit în mijlocul adunării lui Iuda şi a Ierusalimului, în Casa Domnului, înaintea curţii celei noi. Şi a zis: „Doamne, Dumnezeul părinţilor noştri, nu eşti Tu Dumnezeu în ceruri şi nu stăpâneşti Tu peste toate împărăţiile neamurilor? Oare n-ai Tu în mână tăria şi puterea, aşa că nimeni nu Ţi se poate împotrivi? 7

14 Atunci, Duhul Domnului a venit în mijlocul adunării peste Iahaziel, fiul lui Zaharia, fiul lui Benaia, fiul lui Ieiel, fiul lui Matania, Levitul, dintre fiii lui Asaf. 15 Şi Iahaziel a zis: „Ascultaţi, tot Iuda şi locuitorii din Ierusalim, şi tu, împărate Iosafat! Aşa vă vorbeşte Domnul: ‘Nu vă temeţi şi nu vă înspăimântaţi dinaintea acestei mari mulţimi, căci nu voi veţi lupta, ci Dumnezeu.

 17 Nu veţi avea de luptat în lupta aceasta; aşezaţi-vă, staţi acolo şi veţi vedea izbăvirea pe care v-o va da Domnul.

 22 În clipa când au început cântările şi laudele, Domnul a pus o pândă împotriva fiilor lui Amon şi ai lui Moab şi împotriva celor din muntele Seir, care veniseră împotriva lui Iuda. Şi au fost bătuţi. 23 Fiii lui Amon şi ai lui Moab s-au aruncat asupra locuitorilor din muntele Seir ca să-i nimicească cu desăvârşire şi să-i prăpădească. Şi, după ce au isprăvit cu locuitorii din Seir, s-au ajutat unii pe alţii să se nimicească.

26 A patra zi, s-au strâns în Valea Beraca (Binecuvântare), unde au binecuvântat pe Domnul, de aceea au numit locul acesta Valea Beraca, nume care i-a rămas până în ziua de azi. 27 Toţi oamenii din Iuda şi din Ierusalim, în frunte cu Iosafat, au plecat veseli şi s-au întors la Ierusalim, căci Domnul îi umpluse de bucurie, izbăvindu-i de vrăjmaşii lor.

In urma cu doi ani am fost la Vatican. Am fost tare dornic sa vad Basilica San Pietro. Eu, cand am intrat in biserica aceasta am ramas socat de maretia, de grandoarea care este acolo. Si Dumnezeul nostru merita pe masura. Dar ceea ce m-a uluit cel mai mult este ca la Vatican pe Capela Sistina este o pictura care se numeste crearea lui Adam. E facuta de Mihcelangelo. Michelangelo patru ani a muncit ca sa faca acea pictura. Si pe pictura aceea sta Dumnezeu cu degetul intins inspre Adam. Abia il creease Dumnezeu pe Adam si abia il trezise la viata. Dar stiti cum sta Adam? Adam sta cumva asa pe spate intr-o lene. Abia bagase Dumnezeu viata in el si intampinarea asta cu mana intinsa, parca Adam este dezinteresat sau nu e interesat de loc. Nu stiu, poate ideea aceasta de-al atinge pe Dumnezeu il lasa indiferent. Poate ca n-are curaj sau ii este frica. Sau n-are forta necesara. Tot ceea ce are nevoie sa faca este sa intinda un deget.

Si m-am gandit, uitandu-ma la pictura aceea: E atat de aproape Dumnezeu de noi si tot ceea ce trebuie sa facem noi este decat sa intindem un deget. Poate ca nu v-ati gandit niciodata ca Dumnezeu este la un deget distanta. Nu stiu de ce, dar in ultima vreme, parca noi, mai ales cei care-l cunoastem pe Dumnezeu si ceilalti, parca nu ne dam seama ca Dumnezeu e atat de aproape. Nu stiu de ce alergam la Ierusalim. Unii alearga la Meca. Dar Dumnezeu este la un deget distanta de noi. (din introducerea predicii) Asculta aici –

Marian Mocanu – Mărturie la Harvest Arad

Reclame

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: