Școala Internațională de Ucenicie „Slujind ca Isus” – TPM Mediaș

Școala Internațională de Ucenicie dorește să formeze tineri care să fie o binecuvântare pentru cei fără speranță și fără ajutor Școala de Ucenicie se focalizează pe formarea ta sau formarea caracterului tău, dincolo de învățătură și dincolo de cunoștințe, formarea caracterului și relația personală cu Dumnezeu. Una dintre cele mai mari provocări pe câmpul de misiune este cum reușești tu, personal, să te menții, să te automotivezi, mai ales dacă ești într-o zonă unde îți lipsește un anumit tip de comunitate de genul biserică, grup de casă.

Printre preocupările constante ale Alfa Omega TV se află nevoia de ucenicizare a creștinilor din România și echiparea lor pentru slujire. În acest sens, promovăm lucrări creștine care contribuie la lărgirea Împărăției lui Dumnezeu. Școala Internațională de Ucenicie „Slujind ca Isus” funcționează în cadrul organizației creștine Tineri pentru Misiune Mediaș. Proiectul se focalizează asupra individului care se pregătește pentru a merge pe terenul de misiune și se desfășoară în două etape: teoretică și practică. Școala Internațională de Ucenicie conține trei luni de teorie în care vin anumiți profesori din străinătate sau din România care fac parte din Tineri pentru Misiune sau nu fac parte din Tineri pentru Misiune. Vin și păstori. Fiecare săptămână are o altă temă, cum ar fi: „Inima de Tată a lui Dumnezeu”, „Natura și caracterul lui Dumnezeu”, „Renunțarea la drepturi”, „Centralitatea crucii”.

Toate aceste teme au ca scop să-l apropie pe tânăr de Dumnezeu. Această școală vrea să-l aducă pe tânăr mai aproape de Dumnezeu, să întărească relația lui cu Dumnezeu, să lucreze în echipă și să îl facă un lider în misiune. A declarat Monica Ene, Tineri pentru Misiune Mediaș. Următoarele două luni ale școlii conțin partea practică. Am lucrat cu biserica locală din Mediaș, penticostală și baptistă, unde am putut să fim lucrători, și misiunea pe termen mai lung a fost în Iordania, cu biserica de acolo. Am lucrat cu refugiații sirieni.

Ca și locație în România a școlii avem în: Constanța, Iași, Târgu Mureș, Republica Moldova (face parte cu noi), Craiova, noi din Mediaș, Cluj. A precizat Ana Chetroi, coordonator al școlilor Tineri pentru Misiune Mediaș. Este o școală în care fiecare dintre noi ne apropiem de Dumnezeu, ne punem un timp deoparte să-l cunoaștem mai bine pe Dumnezeu, să învățăm despre El, să învățăm diferite lucruri, de exemplu auzirea vocii lui Dumnezeu. Noi, ca și creștini, avem nevoie de auzirea voii lui Dumnezeu. Și asta este doar un exemplu. A precizat Beniamin Simion, Tineri pentru Misiune Mediaș. Centrul TPM Mediaș s-a concentrat pe formarea tinerilor români pentru a merge în misiuni transculturale. Școala Internațională de Ucenicie dorește să formeze tineri care să fie o binecuvântare pentru cei fără speranță și fără ajutor Școala de Ucenicie se focalizează pe formarea ta sau formarea caracterului tău, dincolo de învățătură și dincolo de cunoștințe, formarea caracterului și relația personală cu Dumnezeu. Una dintre cele mai mari provocări pe câmpul de misiune este cum reușești tu, personal, să te menții, să te automotivezi, mai ales dacă ești într-o zonă unde îți lipsește un anumit tip de comunitate de genul biserică, grup de casă.

Am întâlnit misionari care sunt în astfel de zone, unde sunt foarte izolați. Trebuie să se hrănească ei pe ei: trebuie să cânte, ei trebuie să se roage, ei trebuie să predice, pentru ei vorbesc. Prin cursurile astea, și în special prin cursul de ucenicie – Școala de Ucenicie, vrem să-l ajutăm pe om să învețe aspectele acestea, să crească singur și să aibe o relație personală cu Domnul, nu doar acum, ci să învețe cum să crească și să fie cu Domnul pe perioadă lungă, a afirmat Daniel Pop, Tineri pentru Misiune Mediaș. O nouă ediție a Școlii Internaționale de Ucenicie va începe în 28 ianuarie. Mai multe informații găsiți pe site-ul tpmmedias.ro. Suntem entuziasmați de ceea ce va face Dumnezeu în noi, prin noi și prin tinerii care vor veni la această școală. Dorim ca Dumnezeu să deschidă tot mai multe uși și Dumnezeu să ridice o generație care să-l arate pe El, o generație care să glorifice Numele Lui. A menționat Monica Ene, Tineri pentru Misiune Mediaș.

Stiri crestine – Mapamond crestin 705 – 21 ianuarie 2018. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: