Trump nu a glumit: le-a tăiat banii palestinienilor

Statele Unite au trimis 60 de milioane de dolari agenţiei Naţiunilor Unite pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA), pentru ca aceasta să poată continua să opereze, dar au reţinut plata altor 65 de milioane, a declarat marţi un oficial al Departamentului de Stat, citat de AFP.

CITESTE – Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat miercuri că SUA îşi vor muta într-un an ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim

Statele Unite au adresat marţi o scrisoare acestei agenţii confirmând o parte din contribuţia lor voluntară, presupusă a se ridica la un total de 125 milioane de dolari.

„Fără aceşti bani”, destinaţi în special pentru plata salariilor în şcoli şi sistemul de sănătate din Iordania, Cisiordania şi Fâşia Gaza, „operaţiunile UNRWA erau ameninţate”, a explicat oficialul Departamentului american de Stat. Cu toate acestea, mai mult de jumătate din fondurile totale, adică 65 milioane de dolari, „vor fi reţinute” până la noi ordine, a adăugat acesta.

Statele Unite ajută palestinienii la nivel bilateral cu 319 milioane de dolari (cifră din 2016), prin intermediul agenţiei lor de dezvoltare USAID. La aceasta s-au adăugat 304 milioane de dolari ca asistenţă acordată de Washington programelor ONU din teritoriile palestiniene.

Afla mai mult – STIRI PE SURSE

 

 

Reclame

Un comentariu (+add yours?)

  1. dininimapentrutine
    ian. 18, 2018 @ 01:40:02

    Dumnezeu lucreaza!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: