Soros revine amenințător: Sunt gata să lupt împotriva „naționalismului”, ideologia dominantă la nivel global!

George Soros revine. Și promite să lupte, cu toate forțele sale, împotriva naționalismului, pe care  l-a definit drept „ideologia dominantă ” din lume. Într-un interviu acordat Financial Times, magnatul american de origine maghiară a subliniat modul în care OSF (Fundația pentru o Societate Deschisă), organizația „filantropică” pe care a fondat-o acum ceva vreme, sintetizează „optimismul  privind răspândirea democrației în stil occidental” după destrămarea Uniunii Sovietice. Dar acum, spune el, mișcarea sa progresistă trebuie să se confrunte „cu un nou val de patriotism și populism”.
Amintind de prăbușirea URSS, Soros a spus că actualul moment istoric „este un déjà vu” și că „va exista o mare schimbare”.
„Este un deja vu, dar cu o mare schimbare – ideologia dominantă în lume este acum naționalismul”, a spus Soros, citat de reinformation.tv  „Uniunea Europeană este pe cale să se prăbușească. Rusia este puterea renăscută, bazată pe naționalism”, a declarat Soros.
Speculatorul financiar a atacat Moscova și pe Vladimir Putin, dușmanul său  dintotdeauna: „Rusia are puterea de a învia, bazându-se pe naționalism”, a spus George Soros, arătând cu degetul spre președintele rus. „Putin nu mă place”, recunoaște magnatul, vorbind despre „o furie” care crede că a fost alimentată de criticile lui la adresa președintelui rus și de sprijinul său față de georgianul Mikhail Saakașvili, fostul președinte al Georgiei, venit la putere după așa numita „Revoluție a trandafirilor”, din 2003.
Soros are și ce să îl considere dușman pe Putin: nu poate uita că Moscova a obligat, în 2015, Fundația pentru Societate Deschisă să părăsească Rusia pentru că „a pus în pericol sistemul constituțional și securitatea națională” și i-a îndemnat pe vecinii săi apropiați, precum Uzbekistanul, să facă același lucru. În ceea ce privește Ungaria, Polonia, Macedonia, România, toată lumea are motive întemeiate să se opună celui care dorește să distrugă cadrul național.
Soros a negat și faptul că organizațiile sale au fost implicate direct în lovituri de stat în Ucraina, Macedonia și Georgia, deși a recunoscut în Financial Times că a susținut revolta antiguvernamentală de la Kiev: „Nu am fost implicați în ciocniri. Este împotriva îndrumărilor și principiilor noastre. Dar am sprijinit protestatarii, chiar și în timpul Maidanului”.
Într-un interviu pentru CNN în mai 2014, Soros a recunoscut că a fost responsabil pentru înființarea unei fundații în Ucraina, care a contribuit la alungarea de la putere a liderului legitim al țării, Viktor Ianukovici.
Magnatul în vârstă de 87 de ani spune că s-a gândit să renunțe la Fundațiile pentru o Societate Deschisă, dar, observând „ascensiunea naționalismului la scară mondială, în contrast cu ƒ„societatea deschisă” și globalizarea pe care le promovează, a decis recent să transfere 18 miliarde de dolari din propriul patrimoniu în rețeaua de „organizații filantropice”, angajându-se să rămână președinte încă cinci ani sau mai mult. „Sunt destul de norocos cu dușmanii mei”, a spus Soros. „Mă simt gata să reacționez și să apăr ceea ce este bine”.
În ultimul an, o serie de lideri europeni au contestat amestecul organizațiilor lui Soros în politica internă a statelor lor.
În Ungaria, de exemplu, premierul Viktor Orbàn a declanșat o campanie dură împotriva lui George Soros și a ideologiei „frontierelor deschise”…
CONTINUARE aici – ACTIVE NEWS
Reclame

3 comentarii (+add yours?)

 1. Anthony Ianosel, L.C. (Ret)
  ian. 19, 2018 @ 23:31:34

  Soros lost his mind whenever he advocates the destruction of our national borders and legal points of entries in USA [as set forth by Congress]–as a pretext to accuse America of his phony „nationalism” that defies history and tradition!

  In time past, advocacy of a German nation-state become an important political force in RESPONSE to the invasion of German territories by France under Napoleon, for example. In our era, United States of America has been invaded by some 30 million illegal migrants, and in response, we formed a political force and voted our current President to speak with one voice (on our behalf) against the destruction of our U.S. constitutional social order by illegal economic migration and our legal borders–as we see hostile, anarchistic and anti-American militant forces under Soros advocate invasion of illegal economic migrants and destruction of U.S. borders!

  Another example, the extermination of Jewsish people, Gypsies, and other ethnic minorities in the Holocaust was the practical result of „nationalism” that advocated such a destructive result–whereas in America, or other Western democracies, we do not have such a „nationalistic” force that combines against our lawful Citizens!

  To be sure, George Soros and his anarchistic political militants foment and advocate invasion by tens of millions of illegal economic migrants in our country, to destroy our historical constitutional order. These are his false accusations of „nationalism” hurled at all of us and our President. We condemn such false accusations, and thus we stand with our President in combating and stopping illegal economic migration in our country! It is not „nationalism” to ADHERE TO THE CONSTITUTIONAL ORDER set in motion by our Founding Fathers and translated into federal laws against illegal economic migration on our soil.

 2. octavpelin
  ian. 20, 2018 @ 03:20:55

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 3. dininimapentrutine
  ian. 24, 2018 @ 00:06:01

  A republicat asta pe Ciprian Barsan.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: