Marșul pentru Viață 2018 – Mesajul Președintelui SUA, Donald Trump, a Vicepreședintelui Mike Pence și a lui Paul Ryan, Speaker la Camera Reprezentanților

 

 

Marșul pentru Viață 2018 – Mesajul Președintelui SUA, Donald Trump, a Vicepreședintelui Mike Pence și a lui Paul Ryan, Speaker la Camera Reprezentanților
~~~~~Pence – Pence, un creștin de rit evanghelic a cărui familie participă de mult la marșurile pentru viață organizate anual, a afirmat că SUA este pe cale să repună „în centrul legislației americane recunoașterea statutului sacru al vieții”, o acțiune care se bucură pe deplin de sprijinul Administrației Trump.
~~~~~Ryan – Putem să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru că ne-a redat un președinte la Casa Albă?
Ne străduim să transformăm și mandatul nostru din Congresul SUA într-un Marș pentru Viață. Ne străduim să luptăm pentru copiii nenăscuți, să adoptăm legi pro-viață importante, să lucrăm cu Administrația Trump pentru a introduce legi și politici publice pro-viață.
~~~~~Trump – Astăzi am onoarea și mă mândresc cu faptul că sunt primul președinte care vi se alătură de aici, de la Casa Albă, pentru a se adresa participanților la cea de a 45-a ediției a Marșului pentru Viață
–Administrația mea va apăra întotdeauna primul drept menționat în Declarația de Independență, care este dreptul la viață.
–Datorită vouă, zeci de mii de americani s-au născut și și-au atins potențialul dăruit de Dumnezeu.

Marșul pentru Viață 2018 de la Washington, DC – Mesajul Președintelui SUA, Donald Trump, a Vicepreședintelui Mike Pence și a lui Paul Ryan, Speaker la Camera Reprezentanților

Citește în întregime la Stiri pentru viață cele trei discursuri-

 1. VIDEO și transcriere. LIVE de la Casa Albă: Mesajul Vicepreședintelui Mike Pence către Marșul pentru Viață 2018 de la Washington, DC

 2. VIDEO și transcriere. Donald Trump către Marșul pentru Viață: „Administrația mea va apăra mereu primul drept din Declarația de Independență, dreptul la viață”

 3. VIDEO, transcriere. Paul Ryan, Speaker la Camera Reprezentanților din SUA, la Marșul pentru Viață: „Ne străduim să transformăm și mandatul nostru din Congresul SUA într-un Marș pentru Viață”

Vicepreședintele Mike Pence a rostit o scurtă alocuțiune introductivă înainte de discursul Președintelui Trump.

Pence, un creștin de rit evanghelic a cărui familie participă de mult la marșurile pentru viață organizate anual, a afirmat că SUA este pe cale să repună „în centrul legislației americane recunoașterea statutului sacru al vieții”, o acțiune care se bucură pe deplin de sprijinul Administrației Trump.

Actuala generație pro-viață să nu se îndoiască de faptul că îi suntem alături. Actualul președinte vă este alături. Și vă este alături și Cel Care a spus: „Înainte de a te fi zămislit în pântece, te-am cunoscut”.

Prieteni, viața câștigă în America, fiindcă „Dragostea Salvează Vieți”.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, prin devotamentul și compasiunea voastră neîncetate, împreună cu majoritatea pro-viață in Congresul SUA și cu Președintele Trump la Casa Albă, cred din toată inima că vom reinstaura în centrul legislației americane recunoașterea statutului sacru al vieții.

Sâmbătă [20 ianuarie 2018 – n.ed.], aniversăm un an de la inaugurarea celui mai pro-viață președinte din istoria americană, Președintele Donald Trump. Acest președinte a fost un apărător neobosit al vieții și libertății de conștiință în SUA: a retras finanțarea pentru organizațiile care furnizează servicii de avort în afara SUA, a acordat angajatorilor libertatea de a nu oferi servicii de avort împotriva conștiinței și codului lor moral, a nominalizat judecători care vor susține libertatea [de conștiință – n.ed.],  conferită de Dumnezeu și consfințită de Constituția SUA. Iar astăzi Președintele Trump va face și mai multe pentru apărarea celor mai vulnerabili membri ai societății.

Cu peste 240 de ani în urmă, părinții noștri fondatori au scris cuvinte care reverberează peste timp. Au declarat aceste adevăruri ca fiind evidente, au declarat că fiecare dintre noi este înzestrat de Creator cu anumite drepturi inalienabile, printre care viața, libertatea și căutarea fericirii.

Cu 45 de ani în urmă, SUA a întors spatele dreptului inalienabil la viață, dar odată cu aceasta a început și mișcarea noastră… o mișcare ce continua să cucerească inima și mintea oamenilor.

Să știți că, în acest marș al vostru în favoarea vieții, compasiunea, perseverența, activismul și rugăciunile voastre salvează vieți.

Transcrierea  discursului istoric rostit de Președintele Donald Trump. Sublinierile aparțin redacției (Stiri pentru viata) :

Astăzi am onoarea și mă mândresc cu faptul că sunt primul președinte care vi se alătură de aici, de la Casa Albă, pentru a se adresa participanților la cea de a 45-a ediției a Marșului pentru Viață, o ediție foarte specială, cel de al 45-lea marș pentru viață [din SUA – n.ed.], și sunteți cu adevărat remarcabili. Astăzi zeci de mii de familii, de studenți, de patrioți și de cetățeni realmente măreți s-au adunat la Capitoliu, un loc special al națiunii noastre.

Veniți din diverse categorii sociale și locuri, dar toți sunteți aici pentru o singură și frumoasă cauză: pentru a construi o societate în care viața este celebrată, protejată și îndrăgită.

Marșul pentru Viață este mișcare născută din dragoste: vă iubiți familiile; vă iubiți aproapele; vă iubiți țara; și iubiți fiecare copil născut sau nenăscut, deoarece credeți că viața este sacră și că fiecare copil este un dar prețios de la Dumnezeu.

Știm că viața însăși este cea mai mare minune. Vedem aceasta în ochii fiecărei proaspete mame care-și strânge la piept cu brațe iubitoare minunatul, inocentul și gloriosul nou-născut. Vreau să vă mulțumesc fiecăruia din cei prezenți astăzi aici sau pretutindeni în țară, care lucrează cu inimă mare și devotament neobosit pentru a se asigura că părinții primesc sprijinul iubitor de care au nevoie pentru a alege viața.

Datorită vouă, zeci de mii de americani s-au născut și și-au atins potențialul dăruit de Dumnezeu. Sunteți martorii în viață a Marșului pentru Viață din acest an, a cărui temă este „Dragostea salvează Vieți”.

După cum știți cu toții, [decizia Curții Supreme SUA, din 22 ianuarie 1973, în cazul] „Roe vs. Wade” a rezultat într-una dintre cele mai permisive legi ale avortului din întreaga lume. De exemplu, Statele Unite este una din cele numai șapte țări – printre care, China și Coreea de Nord – în care este permis avortul la cerere până în ultimul trimestru de sarcină. În acest moment, în unele state americane legea permite aceasta pentru copiii aflați deja de nouă luni în pântecele mamei lor.

Este greșit. Trebuie să se schimbe.

Americanii sunt pro-viață într-o măsură tot mai mare. Se poate vedea aceasta în permanență. De fapt, doar 12% dintre americani se pronunță în favoarea avortului în orice stadiu al sarcinii.

Administrația mea va apăra întotdeauna primul drept menționat în Declarația de Independență, care este dreptul la viață.

Mâine se va împlini exact un an de când am depus jurământul în această funcție. Și voi afirma că lucrurile arată cu adevărat bine în țara noastră. Economia se află probabil la cei mai buni parametri. Dacă ne uităm la numărul de locuri de muncă, vedem companiile întorcându-se în țară, dacă ne uităm la burse, înregistrăm creșteri istorice, șomajul este la cel mai scăzut nivel din ultimii 17 ani, iar în rândul populației de origine afro-americană se înregistrează cel mai scăzut nivel de șomaj din istoria țării; șomajul în rândul populației de origine hispanică a atins un record istoric minim, în timp ce – atenție! – șomajul în rândul femeilor este cel mai mic din ultimii 18 ani.

Suntem realmente mândri de ceea ce reușim să facem.

În prima săptămână de președinție am reinstaurat politica de la Mexico City, introdusă prima dată de Președintele Ronald Reagan.

Am sprijinit puternic legea [copiilor nenăscuți] capabili să simtă durere, inițiată de Camera Reprezentanților pentru a curma dureroasele avorturi din ultimele trimestre de sarcină [după 20 de săptămâni de sarcină – n.ed.care au loc în toată țara. Și fac apel la Senat să adopte această lege importantă și să mi-o trimită la semnat.

Cu ocazia Zilei Naționale de Rugăciune, am semnat un ordin care protejează libertatea religioasă. Foarte mândru de aceasta. Astăzi vă anunț că tocmai am lansat o nouă propunere pentru a proteja libertatea de conștiință și libertatea religioasă, libertatea medicilor, asistentelor medicale, infirmierelor și a întregului personal medical. Foarte important.

Tocmai am eliminat politica vechii administrații de a împiedica eforturile unora dintre statele americane de a retrage finanțarea publică pentru furnizorii de avort care încalcă legea.

Protejăm sacralitatea vieții și familia ca fundament al societății. Dar această mișcare poate reuși numai cu ajutorul inimilor, sufletelor și rugăciunilor oamenilor.

Astăzi, alături de noi se află Marianne Donadio din localitatea Greensboro, în Carolina de Nord. Unde e Marianne? Bună, vino aici, Marianne. Vino. Mă bucur să te văd, să știi.

Marianne avea 17 ani când a aflat că este însărcinată. La început, i s-a părut că nu avea nicio soluție. Dar, când le-a spus părinților, aceștia au reacționat cu iubire totală, afecțiune totală și sprijin total. Sunt niște părinți grozavi? Măreți? [Marianne aprobă dând din cap] M-am gândit că vei spune asta. A trebuit să fiu atent.

Marianne a ales cu curaj viața și și-a născut fiul. L-a numit Benedict, care înseamnă „binecuvântare”. Mariane le-a fost atât de recunoscătoare părinților pentru iubirea și sprijinul lor, încât și-a dorit să le ajute pe cele care nu sunt la fel de norocoase ca și ea. S-a alăturat mai multor persoane din comunitatea ei și a înființat un cămin maternal pentru femeile însărcinate care rămân fără adăpost. Se numește „Camera de la Han”. Astăzi, Marianne și soțul ei, Don, sunt părinții a șase copii superbi. Fiul ei, Benedict, și fiica ei, Maria, sunt astăzi alături de noi aici. Unde sunt? Veniți încoace. Este grozav.

În ultimii 15 ani, „Camera de la Han” a oferit adăpost, servicii de puericultură, consiliere, educare și pregătire pentru carieră unui număr de peste 400 de femei. Mai mult decât atât, le-a oferit speranță. I-a arătat fiecăreia dintre ele că nu este trecută  cu vederea, că nu este singură și că de fapt are la dispoziție o întreagă familie de oameni care să o ajute să reușească în viață.

Această speranță este adevăratul dar prin care această mișcare incredibilă ne-a adus laolaltă astăzi.

Este darul prieteniei, darul mentoratului, darul încurajării, iubirii și sprijinului. Acestea sunt cuvinte frumoase, sunt daruri frumoase.

Și, cel mai important, este însuși darul vieții – cel care ne dă impulsul acestui marș, pentru care ne rugăm și pentru care viitorul Americii va fi plin de bunătate, pace, bucurie, demnitate și viață pentru fiecare copil al lui Dumnezeu.

Le mulțumesc oamenilor foarte-foarte speciali de la Marșul pentru Viață. Suntem alături de voi până la capăt. Dumnezeu să vă binecuvânteze și să binecuvânteze America.

Mulțumesc. Mulțumesc.

Paul Ryan este unul dintre posibilii candidați la președinția SUA în viitor, fiind văzut ca un politician echilibrat dar ferm, capabil în toate domeniile. A fost ales pentru prima dată în Congresul SUA în 1999 și a votat 100% pro-viață de-a lungul anilor.

Putem să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru că ne-a redat un președinte la Casa Albă? Ce mulțime! Este entuziasmant. Este foarte entuziasmant să vezi atât de mulți tineri aici astăzi. Energia voastră este contaminantă!

Privind această adunare, văd că sunt aici oameni de toate vârstele, din toate categoriile sociale, dar și tineri, ceea ce este o inspirație, pentru că îmi spune că este o mișcare aflată în creștere.

Și știți de ce este în creștere? Pentru că adevărul este de partea noastră. Viața începe la concepție.

Știți de ce mișcarea pro-viață este în creștere? Pentru că știința este de partea noastră. Uitați-vă numai la ecografiile care ne arată mai multe decât oricând despre copiii nenăscuți. Cum se dezvoltă, cum reacționează, cum simt durerea.

Și, mai ales, mișcarea pro-viață este în creștere pentru că dragostea este de partea noastră. Credem că fiecare persoană merită dragoste și demnitate. De aceea este în creștere mișcarea pro-viață.

[…..]

Ne străduim să transformăm și mandatul nostru din Congresul SUA într-un Marș pentru Viață. Ne străduim să luptăm pentru copiii nenăscuți, să adoptăm legi pro-viață importante, să lucrăm cu Administrația Trump pentru a introduce legi și politici publice pro-viață.

Și facem progrese.

În Camera Reprezentanților, am retras finanțarea pentru Planned Parenthood. Am adoptat legea care restricționează avortul după 20 de săptămâni de sarcină, când copilul începe să simtă durerea. Am adoptat legea care protejează libertatea de conștiință, care asigură protecție pentru toți cei care nu vor să fie obligați să facă o procedură de avort împotriva voinței lor. Libertatea religioasă reprezintă primul amendament. Este prima protecție din carta drepturilor noastre.

Cu numai câteva minute în urmă, chiar astăzi, am adoptat legea care protejează copiii născuți vii. Aceasta protejează viața copiilor în urma avorturilor eșuate.

Și, mai ales, ca și Marșul pentru Viață, și noi ne străduim să facem toate acestea fără să judecăm, cu dragoste și compasiune pentru toate victimele implicate.

Vreau să vă mulțumesc. Vreau să vă mulțumesc pentru că sunteți aici, pentru că vă faceți timp pentru aceasta, pentru rugăciuni, pentru bucurie, pentru compasiune și pentru dragostea de care dați dovadă prin acest marș. De aceea este în creștere mișcarea pro-viață.

Nu uitați că acestea sunt cele mai puternice instrumente ale noastre împotriva suferinței avortului. Aceasta este mișcarea pro-viață. Este o luptă pe care o vom câștiga în această zi.

Mulțumesc și Dumnezeu să vă binecuvânteze.

Și spuneți-le tuturor să revină la anul și să-și aducă și trei prieteni!

2 comentarii (+add yours?)

 1. dininimapentrutine
  ian. 21, 2018 @ 00:04:58

  Doamne ridică și lucrează TU!

 2. octavpelin
  ian. 21, 2018 @ 02:26:14

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: