Titus Corlățean – Relația dintre România și Israel este o relație specială

Decizia președintelui american Donald Trump de a muta ambasada Statelor Unite de la Tel Aviv la Ierusalim, și implicit de a recunoaște Orașul Sfânt drept capitala Israelului, a provocat un val de reacții în întreaga lume. Liderii israelini au primit anunțul cu bucurie, dar lumea musulmană și-a exprimat nemulțumirea față de această decizie.

Organizația Națiunilor Unite a adoptat o rezoluție ce respinge hotărârea Statelor Unite, care a fost votată de majoritatea țărilor membre. România se află printre cele 35 de state care s-au abținut.
În urma acestei poziții, prim-ministrul Israelului Benjamin Netanyahu i-a mulțumit președintelui Klaus Iohannis pentru votul de abținere, la fel cum a făcut și Ambasada Palestinei la București.
Din punct de vedere al relațiilor istorice cu statul evreu, România a recunoscut Israelul imediat după înființarea sa în mai 1948, iar după numai o lună au fost stabilite relații diplomatice între cele două țări.

Relația dintre România și Israel este o relație specială. În termeni politici aș spune că e o relație strategică, și așa și este, care are o explicație istorică, o explicație politică, și înainte de 1989, o relație în care comunitatea evreiască din România, dar și evreii originari din România care trăiesc în Israel, reprezintă o punte de legătură extraordinară. La toate acestea se adaugă fundamentul creștin al României. Statul Israel are nevoie de sprijinul statelor aliate creștine. Și România, da, este un stat care are un parteneriat strategic cu Israelul și este o țară creștină, a afirmat Titus Corlățean, senator Parlamentul României.

Sunt lucruri care funcționează chiar foarte bine, și economic, și militar, și diplomatic dacă vreți. Ar trebui mai mult vorbit și discutat. Și pentru că oamenii simpli, oamenii care au alte preocupări cotidiene, nu sunt preocupați neapărat de lucrurile astea. Și atunci cred că ar trebui mediatizată mai mult istoria, relația noastră cu statul Israel. A afirmat Gabriel Vlase, deputat Parlamentul României.
Oamenii și națiunile care au susținut poporul evreu au binecuvântarea lui Dumnezeu, iar Biserica este chemată să binecuvânteze Israelul.

Vreau să încurajez Biserica să creadă că Dumnezeu împlinește lucruri imposibile. Chiar dacă unii politicieni spun că nu vor să se alieze cu Israelul, nu cred că acesta ar fi un ultim cuvânt. Ultimul cuvânt în fiecare națiune e cel rostit de Dumnezeu în cer. Biserica trebuie să se roage lui Dumnezeu, să țină zile de post și să ceară ajutorul Domnului pentru ca fiecare națiune să se alinieze la scopul Lui pentru Israel. Știu sigur că Dumnezeu răspunde la rugăciuni. A precizat Jürgen Bühler, președintele Ambasadei Creștine Internaționale din Ierusalim.
Stiri crestine – Mapamond crestin 705 – 21 ianuarie 2018. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

2 comentarii (+add yours?)

  1. dininimapentrutine
    ian. 21, 2018 @ 00:05:19

    Sa ne rugam pentru pacea Ierusalimului

  2. octavpelin
    ian. 21, 2018 @ 02:24:28

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: