Pastor Petru Lascău – Periculoasa zăbavă

Din seria de mesaje LA POARTA SODOMEI prezintă pastor PETRU LASCĂU

Geneza 19:16

15 Când s-a crăpat de ziuă, îngerii l-au grăbit pe Lot, zicând: „Scoală-te, ia-ţi soţia şi pe cele două fiice ale tale, care sunt aici, ca să nu fii distrus odată cu pedeapsa adusă asupra cetăţii.16 Dar pentru că el întârzia, acei bărbaţi i-au luat de mână pe el, pe soţia lui şi pe cele două fiice ale sale, i-au scos şi i-au lăsat în afara cetăţii, pentru că Domnului I-a fost milă de el.  17 Imediat ce i-au scos afară din cetate, Unul dintre ei a zis: – Fugi, ca să-ţi scapi viaţa; nu te uita înapoi şi nu te opri nicăieri în câmpie. Fugi la munte, căci altfel vei fi distrus18 – Nu, Stăpâne, Te rog, I-a răspuns Lot. 19 Slujitorul Tău a găsit bunăvoinţă la Tine, iar Tu Ţi-ai arătat îndurareafaţă de mine, salvându-mi viaţa; nu pot fugi însă la munte, pentru că dezastrul mă va ajunge din urmă şi voi muri. 20 Această cetate este destul de aproape ca să pot fugi în ea şi este mică: dă-mi voie să fug acolo. Nu-i aşa că este mică? Astfel, viaţa îmi va fi salvată! 21 – Bine, i-a zis El, îţi împlinesc şi această cerere şi nu voi distruge cetatea despre care ai vorbit. 22 Grăbeşte-te, fugi acolo, pentru că nu pot face nimic până când nu ajungi acolo. De aceea cetatea a fost numită Ţoar 23 Răsărea soarele pe pământ când a intrat Lot în Ţoar

Ieri, una dintre stirile care a starnit uimirea tuturor a fost ca biserica nationala suedeza  a hotarat ca din limbajul religios din Scriptura si peste tot sa fie scos numele lui Dumnezeu ca barbat si sa nu li se mai adreseze nimeni lui Dumnezeu ca si Domnul, ca si barbat. Sa gaseasca un gen neutru, sa nu supere urechile simandicoase  a femeilor sau a barbatilor care se cred femei sau a femeilor care se cred barbati. Corectitudinea aceasta politica este atat de mizerabila si agenda aceasta se aplica cu forta peste intreaga Europa si as putea spune peste intreaga lume la ora actuala. De aceea, un asemenea subiect a fost mai mult decat necesar  pentru noi si sa-l studiem, sa vedem in ce lume traim si ce vremuri ne asteapta.

Periculoasa zabava – este o zabava periculoasa. Este intrigant. Este scandalos sa citesti ca vor ingerii sa-i scape viata lui Lot si el zaboveste. Asta intarzie. Asta o ia cu incetinitorul. Si as vrea sa vorbesc azi despre zabava aceasta periculoasa pentru noi, crestinii de astazi, aici la portile Sodomei. Sunt trei personaje amintite de Domnul Isus in legatura cu venirea Lui, in legatura cu sfarsitul veacurilor, cu sfarsitul lumii. Aceste personalitati sunt Noe- omul care a construit corabia de salvare pentru a salva rasa umana de potopul care a venit. Lot- care scapa din Sodoma prin harul lui Dumnezeu. Si sotia lui Lot care si-a intors fata sa se uite inapoi si a murit in procesul acesta de salvare, Toate aceste trei personalitati sunt mentionate de Domnul Isus in Evanghelia dupa Luca la capitolul 17 vers, 27,28 si 32 in care Domnul spune: Aduceti-va aminte de nevasta lui Lot. Nu uitati ce s-a intamplat cu nevasta lui Lot. Toate astea in perspectiva sfarsitului.

 

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: