VIDEO Mike Pence în Israel: Ambasada Statelor Unite din Israel va fi mutată la Ierusalim, până la finalul anului 2019

Netanyahu i-a mulțumit lui Pence pentru ceea ce a numit „recunoașterea istorică” de către Trump a Ierusalimului drept capitala Israelului.

Într-un discurs în fața Knessetului, vicepreședintele american Mike Pence a fixat termenul până la care va avea loc mutarea ambasadei, potrivit Mediafax.

SUA „presează cu fermitate” liderii palestinienii pentru a reveni la masa negocierilor, a mai spus Pence, după ce oficialii palestinieni au decis să nu mai aibă niciun contact cu liderii americani după decizia lui Trump privind Ierusalimul, potrivit Ziarul de Iasi.

Vicepreședintele Statelor Unite, Mike Pence, spune că Statele Unite își vor deschide ambasada din Israel la Ierusalim înainte de sfârșitul anului viitor. Estimările anterioare indicau că mutarea ambasadei de la Tel Aviv va lua trei sau patru ani.

Într-o adresare către Parlamentul israelian, luni, Pence a apărat decizia președintelui Donald Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitala Israelului, în ciuda protestelor palestinienilor și aliaților lor arabi.

Palestinienii consideră Ierusalimul de est, anexat de Israel, drept capitala viitorului lor stat. Luni, mai devreme, vicepreședintele Pence îi spusese premierului conservator israelian Benjamin Netanyahu că este o onoare să se afle „în capitala Israelului, Ierusalim”.

Netanyahu i-a mulțumit lui Pence pentru ceea ce a numit „recunoașterea istorică” de către Trump a Ierusalimului drept capitala Israelului.

SURSA Radio Europa Libera

Mike Pence moves up timing for Jerusalem embassy move

 

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: