Vicepreședintele SUA în Israel – Discurs istoric în Parlamentul israelian (Knesset)

Luni, 22 ianuarie, în timpul discursului susținut de vicepreședintele SUA, Mike Pence, în Knesset, parlamentarii arabi au protestat față de recunoașterea Ierusalimului drept capitala statului Israel. Aceștia au afișat pancarte cu mesajul „Ierusalimul este capitala Palestinei”. În doar câteva secunde, parlamentarii-protestatari au fost escortați afară din sala de ședință. După incident, Mike Pence a salutat „democrația vibrantă” din Knesset și s-a declarat onorat să fie „primul vicepreședinte SUA care susține un discurs în parlamentul israelian, în Ierusalim, capitala Israelului”, potrivit STIRI PE SURSE.

Discursul pe care Pence l-a susţinut luni în parlamentul israelian, care a conţinut referinţe biblice, a fost apreciat de israelieni drept cel mai bun discurs la care ar fi putut spera vreodată din partea administraţiei americane. Însă, palestinienii sunt de părere că acesta le-a confirmat unele dintre cele mai mari temeri ale lor.

Pence a repetat afirmaţia preşedintelui american Donald Trump din 6 decembrie, potrivit căreia recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului. El a promis să mute ambasada SUA în acest oraş până la finalul anului 2019.

Vicepreşedintele american a spus că „prietenia dintre popoarele noastre este mai puternică decât oricând”. „Sunt aici să transmit un mesaj simplu, din inima poporului american: America susţine Israelul”, a adăugat el.

Un oficial palestinian a numit discursul lui Pence „mesianic” şi „un dar pentru extremişti” şi a repetat că administraţia Trump este incapabilă să medieze cu imparţialitate discuţiile pentru pace. Aproximativ 12 legiuitori israelieni arabi au fost daţi afară din încăpere atunci când Pence şi-a început discursul, pentru că au scandat în semn de protest.

Afla mai mult – NEWS.RO

VP Pence’s remarks at the Israeli Knesset

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: