Video Mike Pence în vizită la Zidul Plângerii, principalul loc sfânt al iudaismului şi ultimul vestigiu al celui de-al doilea Templu al lui Solomon, în Ierusalimul de Est.

Vicepreşedintele american Mike Pence s-a recules marţi la Zidul Plângerii de la Ierusalim, loc sacru al iudaismului, la fel cum făcuse şi preşedintele Donald Trump în timpul vizitei din mai 2017, relatează AFP. Mike Pence, purtând o kippa neagră pe cap, s-a sprijinit un moment cu mâna de zid, apoi a aşezat, conform tradiţiei, o bucată de hârtie în interstiţiile aflate între pietrele erodate de timp.

‘O adevărată sursă de inspiraţie’, a declarat apoi Mike Pence despre acest moment. În cartea de onoare, vicepreşedintele american a scris: ‘Este o mare onoare să te rogi în acest loc sfânt. Dumnezeu să binecuvânteze poporul evreu şi Dumnezeu să binecuvânteze mereu statul Israel’.

Mike Pence, creştin fervent, a repetat astfel gestul făcut de Donald Trump în mai 2017, primul preşedinte al SUA care s-a recules la Zidul Plângerii. Zidul Plângerii se află în Ierusalimul de Est, cucerit de Israel în 1967 şi apoi anexat. Ţinând cont de suveranitatea disputată asupra Ierusalimului de Est, predecesorii lui Trump au evitat vizitele la Zidul Plângerii.

Afla mai mult – ANTENA 3

VP Mike Pence visits the Western Wall in Jerusalem. Jan 23, 2018. VP Pence in Jerusalem

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: