Evanghelizare în Cambodgia cu ajutorul unor cursuri de engleză

Unii răspândesc Evanghelia prin intermediul sportului, alții prin cursuri de limbi. Aceasta este tactica folosită de o școală de limba engleză într-un sat mic din Cambodgia. Corespondentul nostru Miranda Leah ne spune mai multe.

În Cambodgia este ilegal să mergi la cineva pe stradă și să îi vorbești de Isus sau să îi dai o broșură, pentru că astfel ai deranja liniștea acelei persoane și ai putea fi arestat. În această lună echipa mea lucrează cu un bărbat care predă limba engleză pentru a răspândi Evanghelia.
Mai puțin de 2% din locuitorii Cambodgiei se consideră creștini. Sokeng Kat spune că el este unul dintre acei creștini datorită unui misionar care a venit la el în sat când el era tânăr. „La sfârșitul închinării m-a întrebat dacă vreau să mă încred în Isus. Eu i-am spus că da.”

În Cambodgia multe forme ale evanghelizării sunt ilegale. Când Kat și familia lui a primit chemarea de la Dumnezeu, el nu a știut cum să procedeze. „M-am rugat și Dumnezeu ne-a spus să fondăm o școală de engleză.”
Școala Privată The Good Seed colaborează cu câteva biserici din țară ca să îi învețe pe copii limba engleză.
„Predau din această carte. Sunt lecții de engleză din Cartea lui Marcu. Astfel, cu aceste tinere, care nu sunt creștine, pot să împărtășesc Evanghelia cu ajutorul acestei cărți.”
La început această școală a avut câțiva studenți într-o încăpere mică. Acum, clădirea are două etaje și 100 de studenți.

Școala a început să construiască încă un teren de joacă în aer liber și nădăjduiește că într-o zi va avea o bibliotecă cu cărți în limba engleză pentru elevi.
Știri creștine – Mapamond creștin 706 – 28 ianuarie 2018. Ultimele știri creștine – http://alfaomega.tv/stiri

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: