Un misionar din China a folosit pasiunea sa pentru skateboarding pentru a evangheliza

Inițial, skateboardingul a fost un fenomen occidental însă, în prezent se răspândește printre tinerii generației Millenium din China. Cu puțin timp în urmă un skater britanic s-a mutat în China ca să-i antreneze pe tineri în acest domeniu sportiv. Însă așa cum ne va spune Mengfei Li, el le-a oferit și o lecție de viață.

Skateboardingul este cea mai nouă tendință în China. În multe orașe din China, tinerii din generația Millenium se adună la sfârșit de săptămână ca să interpreteze dansul skatebordului . Acest fapt a atras atenția unui expert de peste ocean. James Tyson s-a născut în Regatul Unit. Din copilărie a fost pasionat de skategoarding . I-a dat o identitate și un scop în viață.
„În tinerețe m-a interesat doar skatebordul. Am vrut să fiu mai bun. Mergeam la școală, însă nu mă puteam concentra asupra studiilor. Mă gândeam doar la skateboarding . M-am simțit liber și am simțit că mă pot exprima.”

James s-a născut într-o familie de creștini, însă a realizat că acest sport i-a adus mai multă satisfacție decât religia.
„Am fost înconjurat de tentații. Am încercat să mă opun, dar în ziua următoare am cedat presiunii și m-am alăturat unui grup. Eram de gașcă.”

Deși James s-a confruntat cu niște provocări, el a considerat că prin intermediul sportului poate să scape de probleme. Însă nu a înțeles că avea nevoie de mai mult în viață decât skatebordul.
„M-am rănit grav în urma unui accident. Aveam dureri insuportabile de spate. Mă simțeam singur și îmi pierdusem nădejdea. Credeam că viața mea e o glumă.”

În mijlocul suferinței sale, James a fost vizitat de o prietenă care i-a spus că Dumnezeu a chemat-o să slujească peste ocean. James a rămas impresionat și a decis să se lase de toate obiceiurile sale dăunătoare. Și-a făcut bagajele și a decis să se mute la Nan Ning unde trăiește de 13 ani. James și familia sa au înființat o lucrare de slujire în domeniul skatebordului . Împreună cu alți creștini îi învață pe chinezii tineri cum să câștige competițiile. Și cel mai important, îi duc pe tinerii chinezi la Hristos.
„Îi iubesc pe tinerii chinezi. Sunt foarte talentați. Vreau să îi antrenez să devină mai buni. Nu vreau să facă aceleași greșeli ca mine. Numai Dumnezeu ne poate da libertatea autentică.”

Super Chou, prietenul cel mai bun al lui James s-a întors la Hristos prin această lucrare. El concepe plăci pentru skateboard cu imagini biblice. „După ce am văzut comportamentul evlavios al lui James am știut că Dumnezeu mă poate schimba. L-am acceptat pe Isus ca să mă protejeze de rău. Trebuie să trăim o viață neprihănită și avem nevoie de o libertate autentică.”
Mai mulți oameni s-au alăturat lui James și echipei sale. Majoritatea dintre ei fac parte din generația Millenium. Chou și James sunt liderii studiului biblic. De-a lungul anilor au botezat numeroși chinezi tineri.
„Skateboardul va fi cel mai popular sport în rândul tinerilor din întreaga lume. Aș vrea să invit mai mulți oameni să ni se alăture. Este foarte important să știe că lucrul cel mai bun pe care îl pot face este să Îl urmeze pe Dumnezeu.”
Știri creștine – Mapamond creștin 706 – 28 ianuarie 2018. Ultimele știri creștine – http://alfaomega.tv/stiri

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: