Luigi Mitoi – Daca ai, pastreaza ce ai

Luigi Mitoi – Daca ai, pastreaza ce ai (28 Ianuarie, 2018)

Apocalipsa 3:7-12

Îngerului Bisericii din Filadelfia scrie-i:

‘Iată ce zice Cel Sfânt, Cel Adevărat, Cel ce ţine cheia lui David, Cel ce deschide şi nimeni nu va închide, Cel ce închide şi nimeni nu va deschide: «Ştiu faptele tale: iată ţi-am pus înainte o uşă deschisă pe care nimeni n-o poate închide, căci ai puţină putere şi ai păzit Cuvântul Meu şi n-ai tăgăduit Numele Meu. Iată că îţi daudin cei ce sunt în sinagoga Satanei, care zic că sunt iudei şi nu sunt, ci mint; iată că îi voi face să vină să se închine la picioarele tale şi să ştie că te-am iubit.10 Fiindcă ai păzit cuvântul răbdării Mele, te voi păzi şi Eu de ceasul încercării care are să vină peste lumea întreagă, ca să încerce pe locuitorii pământului. 11 Eu vincurând. Păstreazăce ai, ca nimeni să nu-ţi ia cununa. 12 Pe cel ce va birui, îl voi face un stâlp în Templul Dumnezeului Meu şi nu va mai ieşi din el. Voi scrie pe el Numele Dumnezeului Meu şi numele cetăţii Dumnezeului Meu, Noul Ierusalim, care are să se pogoare din cer de la Dumnezeul Meu, şiNumele Meu cel nou.»

Daca ai, pastreaza ce ai. Exclud posibilitatea sa nu ai. Daca ai, pastreaza ce ai. Biserica FIladelfia a existat in primul secol al erei crestine in orasul cu acelasi nume in Asia mica. Nu stim cand a fost intemeiata. Nu stim amanunte despre biserica in afara de scrisoarea care ingerul de biserica o scrie din partea lui Dumnezeu catre biserica. Dar stim ca orasul a fost infiintat cu aproximativ 189 de ani inainte de Isus Hristos de catre Eumenes II care in vremea aceea era rege a unei cetati din vecinatate, cetatea Pergamului. Astazi in Sud-vestul Turciei, orasul Filadelfia poarta numele de Alasehir. Are o populatie de aproximativ 50.000 de locuitori. Numele de Filadelfia, filadelfus, inseamna dragoste de frati. Si Eumenes a pus numele acesta ‘dragoste de frati’ cetatii pe care a ridicat-o in semn de respect pentru fratele sau care i-a fost alaturi in luptele de cucerire pe care le-a dus. Din punct de vedere istoric, orasul acesta si biserica aceasta a fost un oras si o biserica reala. Din punct de vedere profetic insa , biserica Filadelfia reprezinta  biserica lui Dumnezeu in timpul marilor treziri probabil incepand de prin secolul 19 si ma gandesc ca pana la sfarsit. Biserica FIladelfia ii reprezinta pe credinciosii nascuti din nou care sunt pregatiti sa il intalneasca pe Domnul Isus Hristos.

Dintre cele sapte biserici  mentionate in Cartea Apocalipsa, Filadelfia este cu numarul 6 si alaturi de biserica din Smirna, cea de-a doua. Sunt singurele doua biserici carora Domnul Isus Hristos nu le face niciun repros. Este usor de inteles ca au fost niste biserici de calitate. Observati cum introduce omul lui Dumnezeu, Ioan, mesajul acesta: Îngerului Bisericii din Filadelfia scriei. Ma gandesc, cat de responsabil s-o fi simtit pastorul acela, oamenii care lucrau acolo in biserica, biserica intreaga cand au primit aceasta scrisoare de la Dumnezeu in mod personal pentru ei. Ce o fi simtit. Oridecateori citim un text, un email, o scrisoare, il luam foarte personal pentru ca nu este adresat majoritatii, ci ne este adresat noua ca indivizi. Am avea un amre castig duhovnicesc daca in seara asta ne-am asuma mesajul acestei scrisori. 

Uitati-va cum se prezinta Domnul Isus Hristos pe Sine. El zice: Iata ce  zice Cel ce este Sfant. Dumnezeu de multe ori spune despre Sine ca este Sfant. Si ne invita sa fim ca El. Dumnezeu nu poate sa fie altfel decat sfant, noi putem sa fim si altfel. Dumnezeu este sfant prin natura Lui. Noi suntem sfintiti prin Domnul Isus si suntem sfinti prin faptul ca am fost  sfintiti prin infranare, prin disciplina, prin Duhul Sfant. Dar El este sfant prin natura Lui. Sfant inseaman separat de pacat. Asa este Domnul Isus, la modul absolut…. (Din primele 8 minute- mai sunt aprox. 38 de minute din predica)

Biserica Penticostala Romana Betania, Chicago (28.01.2018). Predici pentru vremuri grele – http://www.fiti-oameni.ro

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: