Convorbire conspirativă cu Mihai

Agnus Dei: Continuam sa ne rugam pentru Camelia Smicala si copiii sai, Mihai si Maria. Cei ce doriti sa faceti mai mult, va rugam sa va alaturati noua la grupul Pro Reîntregirea Familiei Group si  Solidaritate pentru Dr. Camelia Smicala si copiii ei.

Carmen Brandt: Mihai povesteşte că a pregătit o scrisoare pentru judecător, fiind în continuare ignorat când spune că vrea acasă.
Din discuţie reiese faptul că cei doi fraţi încep să realizeze că viitorul lor stă sub un mare şi cenuşiu semn de întrebare. Pentru că, ce să vezi, copiii nu vor să crească precum buruienile la umbra televizoarelor din dotarea Lastensuojelu, ci îşi doresc să mai înveţe şi carte, ca să ajungă aşa cum plănuiesc de când erau mici, Mihai judecător, iar Maria medic.
Visele construite acasă, la masa unde îşi făceau lecţiile împreună, au rămas de aproape doi ani în stand by; notele se îmbulzesc într-o ceată de cifre tot mai triste, şi asta nu din cauză că ei nu s-ar strădui…
Stări afective, dorinţe, sentimente, traume, aspiraţii, sunt banalităţi de care cei de la Lastensuojelu nu se lasă impresionaţi, având în vedere preocuparea lor necontenită pentru servirea interesului superior, ce mai contează al cui?!

Mihai se lupta cu toate puterile lui ca sa fie eliberat el si Maria si returnati mamei lor. Prima lui incercare a fost aceasta scrisoare impresionanta din Aprilie 2017:

Prima scrisoare a lui Mihai catre Drepturile copilului de la ONU
Intamplarile lui Mihail.Scrise de Mihail
Bună!
Sunt Mihai și am trecut prin încercări foarte grele.
Petri,care se dă drept tatăl meu,pe când eu aveam 2 ani (nb. avea cam 4 ani),a încercat să mă omoare pe mine și pe familia mea.El a izbit-o pe sora mea mai mare,Andreea,de perete,s-a urcat pe mama și pe sora mea mai mică. Apoi,când eu,mama ,sora mea mica și sora mea mai mare,ne-am mutat de la el,am fost cu toții fericiți până ne-au obligat sa ne întâlnim cu Petri. Apoi ne-au dus la casa de copii,de fapt la închisoarea de copii.
Am fost luați cu forța,bătuți și chinuiți. Când ne-au dus la niște lucratori sociali,aceștia ne-au spus că ne vor duce sa locuim la Petri.Am sunat de multe ori la 112.Ne era frica de ce o sa ne facă Petri. Când a aflat Petri că am sunat la 112 a început sa tipe la Maria ca „ce ati făcut?”El s-a repezit la noi pe scări în sus ,ne-a luat telefoanele și ne-a spus ca ne duce la casa de copii.
Eu și Maria am spus ca acolo e mai bine decât cu el.
Apoi,după ce am ajuns din nou acasă,am fost obligați din nou să ne întâlnim cu Petri. Petri ne spune tot timpul ca suntem zombi și ca eu stai cu Maria nu vom mai ajunge niciodată acasă. a spus ca ne promite ca nu o să mai ajungem acasă.
va continua..

Una din multele incercari ale doamnei  Camelia Smicala in 2016, un apel pentru ajutor din partea Consulului nu a dus rezultate. Oare de ce sunt atat de surzi oficialitatile romane:

Domnule Consul,
Avand in vedere degradarea situatiei copiilor mei ,Jalaskoski Johan Mihail si Jalaskoski Maria Aleksandra ,va cer sa actionati imediat pentru repatrierea acestora in Romania,conform regulamentului Bruxelles 2.Orice intarziere a aplicarii acestuia poate duce la degradarea iremediabila a conditiei psihice a copiilor mei.
-Mihail si Maria au cetatenie dubla,atat romana cat si finlandeza,dar sunt sufleteste legati de Romania ,urasc Finlanda pentru ca au fost tratati mai rau decat animalele in aceasta tara,incalcandu-li-se toate drepturile umane.
-Singurele rude de sange pe care copiii le cunosc sunt cele din Romania,parintii mei,Smicala Radu si Smicala Lucia ,fiind implicati activ,inca de la nasterea copiilor ,in cresterea lor.Parintii mei au facut anual „naveta”Romania-Finlanda pentru a contribui la cresterea copiilor.Nici o ruda din partea finlandeza nu s-a interesat vreodata de acesti copii.
-Pana in anul 2010 copiii au fost de 2 ori pe an in Romania si au amintiri foarte vii legate de aceasta.Din anul 2010 ,incalcandu-se articolul liberei circulatii din Tratatul drepturilor omului,ne-a fost interzisa parasirea Finlandei ,chiar si in vacante.Copiilor li s-a refuzat dreptul de a calatori inafara Finlandei si de a vizita Romania.
-Atat Mihail cat si Maria vorbesc fluent limba romana,aceasta fiind limba lor materna.Pana la varsta de 3 ani,cand au mers la gradinita,au vorbit doar limba romana.De la varsta de 1 an,respectiv 2 ani,pana in momentul in care au mers la gradinita,copiii au avut 24/24 bona romana.
-Copiii refuza sa vorbeasca limba finlandeza in familie,fapt ceea ce a obligat protectia copilului din Finlanda sa asigure translator la intalnirile noastre.
-Copiii au lacune in ceea ce priveste limba finlandeza,incepand cu anul trecut(cand au fost luati prima data din familie)Maria refuzand sa citeasca la scoala in limba finlandeza.
-Copiii vor repatrierea in Romania

-Nu in ultimul rand,trebuie sa precizez ca,in legislatia finlandeza nu exista nici o lege care protejeaza familia,legislatia finlandeza este deficitara si ambigua,iar legislatia romana poate proteja mai bine drepturile acestor copii.
Timp de 10 ani,sistemul juridic finlandez a fost incapabil sa ne protejeze drepturile umane elementare si sa solutioneze cazul nostru.Din aceasta cauza,3 tentative clare de omor asupra noastra,au dus la pedepsirea victimelor(a mea si a copiilor)si apararea infractorului.Accesul la justitie este nul deoarece ,timp de ani de zile,Finlanda a asigurat avocat doar partii adverse,eu si copiii fiind nevoiti sa ne aparam singuri in instanta.Deoarece eu am servici,am fost nevoita in perioada 2010-2013 sa platesc sume uriase(peste 100.000 euro)pentru un avocat .In plus,am fost obligata la plata unor amenzi de peste 40.000 de euro deoarece serviciile sociale finlandeze(Ensi ja turvakoti Ry-organizatie apartinand statului finlandez)au refuzat organizarea intalnirilor sub supraveghere tata-copii,motivand faptul ca aceste intalniri nu sunt in interesul copiilor(tatal ii ameninta constant pe copii cu moartea prin innec).In aceasta situate,justitia finlandeza,in loc sa ia masuri pentru protectia copiilor si pedepsirea agresorului,a considerat ca pedepsirea noastra e mult mai convenabila.
In plus,desi am adus dovezi ca,in timpul casatoriei cu Jalaskoski Petri ,am fost singura care am sustinut financiar intreaga familie(Jalaskoski Petri neavand nici un venit de peste 15 ani),justitia finlandeza a incalcat dreptul la proprietate si nu am primit absolut nici un ban in urma partajului.
Avand in vedere toate acestea,adaugand si faptul ca am fost nevoita sa cresc singura 3 copii,fara absolut nici o contributie din partea tatalui,s-a ajuns in situatia in care ,desi muncesc ca medic 6 zile pe saptamana,salariul nu ne acopera nici macar cheltuielile curente elementare.Dreptul la un avocat a ramas doar pe hartie,practic imi este imposibil sa platesc un avocat.
Sistemul judiciar finlandez este extrem de lent.Plangerile adresate in instanta anul trecut nu au fost pana acum luate in considerare.

Jalaskoski Mihail si Jalaskoski Maria sunt tinuti in conditii de detentie,incalcandu-li-se drepturile umane elementare.Sunt izolati de familie,de cunoscuti,de prieteni.Nu au avut voie sa mearga la biserica.Desi scoala e obligatorie in Finlanda,copiilor li s-a interzis sa mearga la scoala.Mihail si Maria au dreptul sa se vada unul cu celalat doar 2 ore pe saptamana,in regim de detentie.Andreea Mocanu,sora lor mai mare,care a crescut impreuna cu ei,are voie sa-i vada cate 1,5 ore la 2 saptamani,separat si sub supraveghere,fara nici o motivatie.
Nimeni din familie sau dintre cunoscuti nu are voie sa ia legatura cu copiii.
Copiii sunt epuizati psihic dar li s-a interzis accesul la un psiholog neutru .Practic,copiii sunt izolati complet si tinuti ca in inchisoare,nevinovati.

Finlanda a semnat atat tratatul drepturilor omului,cat si tratatul drepturilor copilului,insa le incalca flagrant.Avand in vedere ca totusi traim in secolulu 21 si nu pe vremea Inchizitiei,va rugam sa luati masurile necesare pentru salvarea noastra!

Cu respect,Camelia Jalaskoski
Tampere,5.08.2016

Reclame

2 comentarii (+add yours?)

  1. octavpelin
    Ian 31, 2018 @ 03:01:03

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

  2. Cadas Angela
    Feb 01, 2018 @ 11:35:49

    De ce chiniti copii?Unde va este omenia?Acesti copii sufera.Nimeni nu se implica,ce fel de drepturi au copii in tara acea?

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: