Martie – „Luna pentru Viață” în România, deci și la Timișoara!

PENTRU INFORMATII MAI MULTE urmariti site-ul CULTURA VIETII – http://www.culturavietii.ro/2018/01/30/martie-luna-pentru-viata-romania-deci-si-la-timisoara/

Din an în an se consolidează și în România tradiția Marșurilor pentru Viață, alături de cea din lumea occidentală supra-saturată de practica avortului.

În exemplul Statelor Unite se poate vedea că acțiunea nu este zadarnică, că la un moment dat rezistența va cădea, adevărul va învinge și politica anti-viață va fi redusă la tăcere.

Poporul pro-viață câștigă teren pe măsură ce trece timpul, erorile politicienilor se repară extrem de greu și doar în timp, cu multă ispășire a poporului victimă. Este importantă o cultură pro-viață dar ea nu poate prinde rădăcini fără ca legile statului s-o sprijine.

Contrar oricăror predicții, în America tabăra pro-life, susținută puternic de Biserică, a câștigat conducerea. La fel de impredictibilă a fost și căderea comunismului în Europa de Est, precum un efect domino. De ce să nu se întâmple la fel cu apărarea vieții nenăscute? Acțiunea lui Dumnezeu poate fi covârșitoare, dacă îi acordăm „credit” și invocăm ajutorul LUI.

În Statele Unite ale Americii s-au produs o serie de evenimente notabile pentru mișcarea de apărare a vieții la cel mai înalt nivel, fără precedent istoric:

– Președintele Trump a declarat ziua de 19 ianuarie ca fiind „Ziua Națională a Sfințeniei vieții”
– Aceasta a fost ziua când a avut loc al 45-lea Marș pentru Viață din SUA.
– Majoritatea reportajelor media au estimat participanții la un număr de câteva mii. Dar oricine poate încerca să-i numere din filmul realizat de „Students for Life”. Se estimează un număr de 500.000 de participanți.

– Tot în luna ianuarie, Președintele a declarat ziua de 16 ianuarie ca fiind ”Ziua Națională a Libertății Religioase”.
– Casa Albă a promulgat legea Actului de Protecție al celui Născut Viu.
– Proiectul de lege pentru avortul la vârsta intrauterină avansată a trecut de Casa Albă în octombrie (2017). Se așteaptă acum aprobarea Senatului.
– Ministerul pentru Sănătate și Servicii Umane (HHS) a înființat a nouă Diviziune pentru Conștiință și Libertate Religioasă pentru a proteja dreptul la conștiință a lucrătorilor medicali de la încercarea de a fi obligați să participe la practici precum avortul sau eutanasia.
– De asemenea ministerul Sănătății a luat măsuri ca statele să poată interzice utilizarea fondurilor publice din programul Medicaid pentru a plăti avorturile. Aceasta desființează directivele Obama care făceau presiuni asupra statelor ca să nu oprească finanțarea clinicilor de avorturi precum Planned Parenthood.
– Pentru prima dată în istorie, un președinte și un vicepreședinte s-au adresat Marșului pentru Viață cu transmisie video live prin satelit.

Îndemnuri practice

Motivația dvs de a participa la Marșul pentru Viață poate fi edificatoare pentru alții. Impărtășiți-o, trimițându-ne povestea Dvs în scris, dacă se poate și însoțită de o poză!

Veniți cu o pancartă personalizată la Marș!

Faceți o mobilizare în anturajul Dvs pentru participarea prietenilor Dvs la Marș!

Tineri talentați:
* puteți crea un video,
* compune un cântec,
* scrie o poezie sau
* picta un tablou

pe tema
* maternității,
* a alegerii vieții în locul avortului,
* a semnificației și a potențialului vieții,
* a ingenuității copilăriei.

Afla mai mult la linkul de mai sus (sub poza).

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    ian. 31, 2018 @ 02:59:31

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: