O refugiată convertită la creștinism poate fi trimisă înapoi în Iran. Oficialitățile din Suedia i-au spus că decizia de a deveni creștină este problema ei, nu a lor

Ea spune că s-a întors la Hristos în Iran după ce a văzut o înregistrare cu musulmani care au lapidat o femeie până la moarte.
„În acel moment am decis că nu mai vreau să fiu musulmană. Am avut un vis în care a apărut Isus. Era lângă mine și mă ținea de mână.”

Suedia se pregătește să deporteze actrița creștină de origine iraniană Aideen Stransdoon înapoi în Republica Islamică Iran, unde va fi torturată, violată și chiar ucisă într-o închisoare iraniană. Oficialitățile din Suedia i-au spus lui Aideen că decizia de a deveni creștină a fost a ei, astfel este problema ei, nu a lor. Această declarație s-a făcut într-o țară care se consideră una dintre cele mai miloase țări din lume.

Cu câțiva ani în urmă, Suedia a primit mai mulți migranți decât tot restul Europei. În prezent, Suedia nu mai este așa de primitoare. Așa cum ne va spune colegul meu Dale Hurd, creștinii sunt trimiși acasă unde vor ajunge la închisoare și vor fi torturați.

Suedia se pregătește să deporteze actrița creștină de origine iraniană Aideen Stransdoon înapoi în Republica Islamică Iran, unde va fi torturată, violată și chiar ucisă într-o închisoare iraniană. Oficialitățile din Suedia i-au spus lui Aideen că decizia de a deveni creștină a fost a ei, astfel este problema ei, nu a lor. Această declarație s-a făcut într-o țară care se consideră una dintre cele mai miloase țări din lume. La urma urmei, Suedia este „superputerea umanitară” care a primit refugiații cu brațele deschise până când guvernul a decis să trimită din ei acasă, indiferent dacă vor fi uciși sau nu. Agenția Suedeză pentru Migrație încalcă până și propriile principii, conform cărora ei nu vor deporta solicitanți de azil într-o țară unde pot fi vătămați.

Pe site-ul său oficial, Agenţia Suedeză pentru Migraţie dă informații despre fiecare țară. Informațiile despre Iran conțin multe rapoarte despre torturări și violuri în închisori. Am întrebat de nenumărate ori Agenţia Suedeză pentru Migraţie de ce publică astfel de informații pe site-ul lor dacă nu țin cont de ele?
Avocatul suedez Gabriel Donner a ajutat în jur de o mie de creștini care au cerut azil și care s-au confruntat cu deportarea.

– Credeți că în cazul lui Aideen ei cred că ea minte sau nu le pasă?
– În primul rând, nu le pasă. Este vorba de cifre. Ei au promis publicului din Suedia că vor deporta mai mulți oameni decât înainte, astfel, ei trebuie să se țină de cuvânt.

Aideen Strandsson a venit în Suedia în 2014 cu viză pentru angajare în muncă și și-a schimbat numele de familie într-un nume suedez. A jucat în filme și în seriale în Iran astfel, dacă va fi trimisă înapoi, va fi o țintă și mai mare. Ea spune că s-a întors la Hristos în Iran după ce a văzut o înregistrare cu musulmani care au lapidat o femeie până la moarte.
„În acel moment am decis că nu mai vreau să fiu musulmană. Am avut un vis în care a apărut Isus. Era lângă mine și mă ținea de mână.”

În Iran, convertirea la creștinism se pedepsește cu moartea, Aideen nu a vorbit despre convertirea ei la creștinism. Însă când a venit în Suedia, ea a vrut să fie botezată în public.
„Am vrut să fiu botezată în public pentru că am vrut să se vadă că nu mă mai tem. Sunt liberă, sunt creștină și am vrut ca lumea să știe asta.”

Cu siguranță, serviciile secrete din Iran au aflat despre convertirea ei. Era deja amenințată de musulmani pe rețelele de socializare. Articolul 33 din Convenția încheiată la Geneva, semnată și de Suedia, interzice expulzarea refugiaților dacă în țara de origine unde viața lor ar putea fi în pericol. Însă acest fapt nu a oprit Suedia. Echipa CBN a intervievat numeroși creștini din Suedia care sunt în pericol deoarece pot fi deportați în state islamice. Din spusele lui Donner, sunt 8.000 de creștini solicitanți de azil care se ascund în Suedia pentru că au primit ordin de deportare. El spune că problema e că funcționarii din domeniul migrației nu înțeleg de ce devine cineva un creștin și nu știu ce înseamnă să fii creștin. Mai puțin de 20% dintre suedezi cred în Dumnezeu.

Acest fapt este vizibil mai ales atunci când o persoană convertită spune „M-am convertit pentru dragostea pe care am primit-o de la Isus Hristos.” Ei întreabă convertitul aproape pe un ton sarcastic: „Ce înțelegeți prin dragoste?” Ei nu înțeleg mesajul Bibliei. Este străin pentru ei.

Purtătorul de cuvânt al Agenţiei Suedeze pentru Migraţie ne-a spus: „Dacă persoana are motive întemeiate să se teamă de persecuție din cauza convingerilor religioase, atunci i se va garanta azil în Suedia.” Însă cererea de azil a lui Aideen a fost respinsă și cazul ei a fost predat poliției de frontieră. În timpul audienței, un funcționar suedez din domeniul migrației i-a spus că nu ar fi așa de greu pentru ea în Iran pentru că ar trebui să petreacă doar șase luni într-o închisoare. Donner ne-a vorbit despre despre o femeie care a fost închisă pentru că s-a convertit.

După ce a fost eliberată a încetat să mai vorbească. Nu a spus ce i s-a întâmplat. După șase săptămâni s-a aruncat de la etajul patru și a murit.
Însă astfel de întâmplări nu pot opri deportarea lui Aideen. Șase luni într-o închisoare pentru o femeie nu este o problemă?

După ce echipa CBN a anunțat prima dată știrea, guvernul Ungariei a aflat de situația lui Aideen și a anunțat că este pregătit să îi ofere azil.
Stire difuzata in emisiunea Mapamond creștin 707 – 4 februarie 2018. Ultimele știri creștine – http://alfaomega.tv/stiri

3 comentarii (+add yours?)

 1. Novak Arpi
  ian. 31, 2018 @ 23:38:34

  Revoltator! Imi vine sa scriu ambasadei Suediei din Romania sa le spun sa le fie rusine!

  • rodi
   feb. 01, 2018 @ 21:58:03

   cei fara o credinta in Dumnezeu se vor revolta tot mai mult impotriva crestinilor, asta e realitatea zilelor noastre. Crestinii sunt fugariti dintr-o parte in alta. Dar chiar in Suedia, care am inteles ca a ajutat Romania mult dupa caderea regimului comunist. Cel putin crestinii din Suedia au ajutat. Dar guvernele devin tot mai seculariste si secularistii nu au inima pentru ca nu dau socoteala nimanui.

 2. octavpelin
  feb. 01, 2018 @ 02:43:51

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: