OHIO – Uite apă, ce mă împiedică să fiu botezat?

Dar pe tine, CE sau CINE Te Impiedică să Fii Botezat ?

Citeşte mai jos, sub video.

CE sau CINE Te Impiedica Sa Fii Botezat ?

TATALUI, FIULUI, DUHULUI SFANT,
Toata GLORIA inVECI!!!
 
CE sau CINE Te Impiedica Sa Fii Botezat ?
 
  18. Isus S-a apropiat de ei, a vorbit cu ei, şi le-a zis: „Toată puterea Mi-a fost dată în cer şi pe pămînt. 

   19. Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezîndu-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfîntului Duh. (Matei 28:18, 19). 

   15. Apoi le-a zis: „Duceţi-vă în toată lumea, şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură. 

   16. Cine va crede şi se va boteza, va fi mîntuit; dar cine nu va crede, va fi osîndit. 

 
           ( Sunt cuvintele DOMNULUI ISUS HRISTOS din Evanghelia dupa Marcu 16:15 si 16 )

 
Chiar asa, CE sau pe CINE ai in calea TA spre apa botezului, iubite cititor (cititoare)?
    
Sa vedem un text din Scriptura care vorbeste despre felul in care este privit si infaptuit actul de botez: 
 
Un inger al Domnului a vorbit lui Filip, si i-a zis: „Scoala-te, si du-te spre miazazi, pe drumul care pogoara spre Ierusalim la Gaza, si care este pustiu.” Filip s-a sculat si a plecat. Si iata ca un Etiopian, un famen cu mare putere la imparateasa Candace a Etiopienilor, si ingrijitorul tuturor visteriilor ei, venit la Ierusalim ca sa se inchine, se intorcea de acolo, si sedea in carul lui, si citea pe proorocul Isaia. Duhul a zis lui Filip: „Du-te, si ajunge carul acesta!” Filip a alergat, si a auzit pe Etiopian citind pe proorocul Isaia. El i-a zis: „Intelegi tu ce citesti?” Famenul a raspuns: „Cum as putea sa inteleg, daca nu ma va calauzi cineva?” Si a rugat pe Filip sa se suie in car, si sa sada impreuna cu el. Locul din Scriptura, pe care-l citea, era acesta: „El a fost dus ca o oaie la taiere; si, ca un miel fara glas inaintea celui ce-l tunde, asa nu Si-a deschis gura; in smerenia Lui, judecata I-a fost luata. Si cine va zugravi pe cei din timpul Lui? Caci viata I-a fost luata de pe pamant.” Famenul a zis lui Filip: „Rogu-te, despre cine vorbeste proorocul astfel? Despre sine sau despre vreun altul?” Atunci Filip a luat cuvantul, a inceput de la Scriptura aceasta, si i-a propovaduit pe Isus. Pe cand isi urmau drumul, au dat peste o apa. Si famenul a zis: „Uite apa; ce ma impiedica sa fiu botezat?” Filip a zis: „Daca crezi din toata inima, se poate.” Famenul a raspuns: „Cred ca Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu.” A poruncit sa stea carul, s-au pogorat amandoi in apa, si Filip a botezat pe famen. Cand au iesit afara din apa, Duhul Domnului a rapit pe Filip, si famenul nu l-a mai vazut. …” (Fap. Ap. 8:26-39)
 
   
Voi aminti, pe scurt, cateva lucruri foarte IMPORTANTE despre botez:
 
1. NU este o inventie omeneasca, ci DUMNEZEIASCA.
 
2. Omul NU are voie sa schimbe FELUL  in care se face; e vorba de SCUFUNDARE nu de stropire; „botezat” vine din limba greaca si inseamna „scufundat”. 
 
3. VARSTA cand se face e cand persoana are capacitatea de-a intelege mesajul de la DUMNEZEU si CREDE in DOMNUL ISUS HRISTOS („Cine va CREDE si se va boteza va fi mantuit” – Marcu 16:16; observati cuvantul „CREDE” si ordinea: mai intai sa crezi si apoi sa fii botezat. In BIBLIE NU gasim situatii cu copii mici botezati si nici cu nasi care isi iau angajamentul ca acel copil va fi crestin cand va fi mare; asta va trebui sa aleaga el singur cand va pricepe lucrurile.
 
Fiul lui Dumnezeu, Isus Hristos, s-a botezat cand avea aproape 30 de ani.
 
 Cei care au facut sau fac schimbari, mosii, stramosii etc. si cei ce au urmat invatatura lor omeneasca, vor da socoteala inaintea Celui ce a dat aceasta porunca-DUMNEZEU!
 
4. Botezul este o PORUNCA a lui DUMNEZEU si a DOMNULUI ISUS HRISTOS.
 
Cei care au facut armata stiu ca : „Ordinul sefului este lege pentru subordonat” , ca „Ordinul se executa, nu se discuta” si ca „Ordinul se executa intocmai si la timp.” Ordinul unui om are asa putere, iar a nu te conforma are urmari, adica vei fi pedepsit, care in timp de razboi merge pana la pedeapsa cu moartea! Cand insa e vorba de porunca, sau ordinul Lui DUMNEZEU, sau a DOMNULUI ISUS HRISTOS, oamenii isi permit sa nu-l execute, sau sa faca asa cum si cand vor ei! Din nefericire pentru ei, isi vor primi pedeapsa!
5. Botezul este marturia cugetului curat al persoanei care s-a intors din pacat la Dumnezeu.
„…botezul, care nu este o curăţire de întinăciunile trupeşti, ci mărturia unui cuget curat înaintea lui Dumnezeu, prin învierea lui Isus Hristos, …” (I Petru 3:21/b).
6. ” Este un singur Domn, o singură credinţă, un singur botez.”. (Efeseni 4:5). Dupa cum se poate vedea, este „un singur botez”; nu te botezi de mai multe ori, cum fac unii, si se face „… în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfîntului Duh.” (Matei 28:18, 19).
7. este simbolul ingroparii omului vechi si aducerii la viata a omului nou, care se sileste sa traiasca o viata noua dupa voia Lui DUMNEZEU.
 ––––––-
3. Nu ştiţi că toţi cîţi am fost botezaţi în Isus Hristos, am fost botezaţi în moartea Lui? 
4. Noi deci, prin botezul în moartea Lui, am fost îngropaţi împreună cu El, pentruca, după cum Hristos a înviat din morţi, prin slava Tatălui, tot aşa şi noi să trăim o viaţă nouă.  (Romani 6:3, 4).
 
Ce am spus pana aici nu sunt pareri personale, ci sunt lucruri pe care oricine le poate gasi in Biblie, mai exact in Noul Testament.
 
Multi oameni s-ar boteza, dar … CEVA sau CINEVA ii tine, ii impiedica sa faca acest act. Sa vedem cateva din piedicile care pot sa apara in calea acestor oameni pentru a-i opri de-a infaptui actul botezului. Precizez ca piedicile pot fi obiective sau subiective. Piedicile obiective nu pot fi inlaturate de catre cel in cauza, dar ele pot fi inlaturate de Dumnezeu. Piedicile subiective sunt de fapt niste lucruri de care omul nu se debaraseaza, desi el ar putea s-o faca. Pentru o intelegere mai usoara, voi prezenta aceste piedici, grupate, pe felurile lor.
 
I.- Piedici personale, adica piedici pe care le tolerezi tu insuti, desi le-ai putea rezolva.
 
1.- Necunoasterea si neintelegerea lucrurilor. Filip il intreaba pe etiopian:„Intelegi tu ce citesti?” Daca nu intelegi cere lumina de la Dumnezeu. Dumnezeu are intotdeauna oamenii Lui care te pot ajuta (atunci a fost Filip). Multora, azi, inainte de intrebarea pusa de Filip, ar trebui sa li se puna alta intrebare: „Citesti tu Cuvantul lui Dumnezeu, Biblia, sau stii ceva doar din auzite?” Si chiar inainte de aceasta intrebare ar trebui intrebati: „Te intereseaza in mod serios soarta ta vesnica, daca mergi in rai sau in iad, sau zici ca ce-o fi cu toata lumea o fi si cu tine?!” Dumnezeu ne-a lasat Cartea Lui, Biblia, sa o citim ca sa stim ce avem de facut pentru a ajunge cu El in rai. „Toata lumea” care nu vrea sa stie de Dumnezeu, va merge in iad, scrie tot in Biblie. Sunt atatia care scriu in reviste, pe internet, se explica la radio si televiziune, cu scopul de a-i ajuta pe oameni sa inteleaga Biblia si sa faca ce spune Dumnezeu ca sa nu ajunga in iad. Dorim ca tot mai multi oameni sa se intoarca la Dumnezeu, sa-L slaveasca pe El, spre bucuria cerului, si a noastra!
 
2.- Parerea prea buna despre tine insuti. Tu consideri ca esti foarte bine asa cum esti. In acest sens iti amintesc ca atunci cand tu vrei sa stii cum arati te uiti in oglinda. Atunci vezi bine daca tu si hainele pe care le porti sunt curate si aranjate si daca nu cumva ai pete de murdarie pe tine sau pe haine. Din punct de vedere spiritual trebuie sa procedezi la fel. In acest caz, oglinda este Cuvantul lui Dumnezeu, Biblia. Uitandu-te in ea si citind-o, iti vei da seama de fapt cum arati, si cum te vede Dumnezeu ca esti.
 
3.- Parerea ca doar nu esti pagan, ci crestin, si ai fost botezat deja. Tot Biblia iti arata daca esti in adevar crestin, sau nu. Crestinii sunt prezentati in Biblie si ei au facut ce le-a cerut Domnul Isus Hristos, inclusiv botezandu-se ca El (scufundat in raul Iordan sau in alte ape). Sa stii ca un crestin adevarat s-a lasat de betii, de patimi rele, de injuraturi, si de alte pacate pe care nici nu-mi place sa le pomenesc aici. Daca ai unele din aceste pacate in viata ta, inseamna ca botezul tau nu s-a facut la timpul, si nici in modul potrivit.
 
4.- Parerea ca fiind destul de inteligent si cult iti dai seama ca botezul este un act simplu si fara semnificatie. Fiind sus pe scara societatii ti se pare ca botezul, ca si alte lucruri pe care ti le cere Dumnezeu, nu cadreaza cu functia si pozitia pe care o ocupi. Textul citat ne spune ca etiopianul acesta nu era oricine, ci era cineva in tara lui; el se gasea pe o treapta foarte inalta. Cu toate acestea, famenul etiopian nu s-a sfiit sa implineasca porunca Domnului Isus Hristos, caci initiativa implinirii actului de botez a plecat de la el.
 
II.- Piedici puse de altii: familie, prieteni, rudenii, etc.
 
Te-ai pocai si te-ai boteza, ai implini ce spune Dumnezeu, dar te gandesti ca e bine sa tii cont de parerea celor apropiati tie, care ti-au zis ca lor o sa le fie rusine de oameni din cauza ta; le faci de ras tot neamul!  Se stie ca unii dintre cei care s-au botezat au patit asta; familia, prietenii, rudeniile au sarit in sus ca au fost facuti de ras. Curios e faptul ca toti acestia n-au sarit in sus atunci cand inainte de a-si preda viata Domnului, cel (cea) care s-a botezat ii injura si pe ei si pe altii, fuma, bea (poate dormea si prin santuri) si facea si alte lucruri si necazuri familiei. Atunci nu-i facea de ras?! Acum ii face de ras cand are o purtare omeneasca?!  Pentru cei care se rusineaza in fata oamenilor, Domnul Isus are un cuvant:
 ––––––––––––
„Pentruca de oricine se va rusina de Mine si de cuvintele Mele, in acest neam preacurvar si pacatos, Se va rusina si Fiul Omului, cand va veni in slava Tatalui Sau impreuna cu sfintii ingeri” (Marcu 8:38).
 
Altii cand vor sa se boteze sunt persecutati, amenintati de cei din familie, sau de catre altii. Si pentru acestia Domnul Isus are un cuvant: „Daca voieste cineva sa vina dupa Mine, … sa-si ia crucea … si sa Ma urmeze.” (Luca 9:23). El insusi, ca si Fiu de Dumnezeu a purtat crucea. Daca vei avea o astfel de cruce (nu e vorba de cea de la gat), tot El, Domnul tau te va ajuta s-o duci.
 
Multora, inainte de botez, diavolul cauta sa le insufle spaima, frica prin cei din jur, pentru a-i opri de la acest act minunat. Domnul Isus Hristos are un Cuvant si pentru cei persecutati: 
 
„In lume veti avea necazuri, dar indrazniti, Eu am biruit lumea” (Ioan 16:33), si Toata puterea Mi-a fost data in cer si pe pamant. (Matei 28:18). 
 
Daca L-ai ales pe El ca Domn al tau, El te va ocroti pentru ca El poate s-o faca.
 
III.- Piedici pe care le poti avea datorita imprejurarilor, situatiei sau locului in care te afli. Acestea pot fi numite piedici obiective, pentru ca nu depind de puterea si vointa ta. Unele situatii din viata te impiedica pentru un timp sa te botezi. Pe drumul pustiu, etiopianul n-a avut cum sa fie botezat de Filip pentru ca nu era apa. Dumnezeu a avut grija mai tarziu ca ei sa gaseasca si apa, si botezul a avut loc. Dumnezeu nu-ti cere sa faci lucruri pe care numai El le poate face. El iti cere sa faci ceea ce depinde de tine si sta in puterea ta. Daca esti in astfel de situatie fa numai ce poti: ia decizia ferma inaintea lui Dumnezeu sa te botezi cu prima ocazie care se va ivi si roaga-L pe El sa rezolve problema. Fiindca L-ai ales pe El ca Stapan, El se va ingriji de asta.
 

Vedem din text ca etiopianul nu s-a gandit la eventualele piedici puse de altii, sau la urmari, si nici n-a incercat sa-si puna singur piedici. N-a cautat motive sa nu se boteze, ci dimpotriva, el a zis:
„Iata apa, ce ma impiedica sa fiu botezat?” Pe el nu l-a impiedicat nimic. Pe tine CE sau CINE  te impiedica sa implinesti voia lui Dumnezeu si porunca Domnului Isus Hristos? Da la o parte orice piedeca, iar pentru cele pe care tu nu le poti da la o parte, roaga-L pe Dumnezeu sa le dea la o parte!

Dumnezeu a facut atat de mult pentru mine si pentru tine, incat a dat pe CINE avut mai scump, pe Unicul Lui Fiu, pe Domnul Isus Hristos sa moara pe o cruce ca sa ma scape si sa te scape de la iad, iar mie si tie ne cere atat de putin. N-ai vrea sa faci acel putin pe care ti-l cere Dumnezeu? Nu te uita la piedicile pe care le ai sau pe care le-ai putea avea, ci paseste cu indrazneala in apa botezului. Cand vei iesi din apa vei vedea ca toate piedicile au fost niste sperietori puse de diavolul, ca sa te opreasca sa faci voia lui Dumnezeu, dar tu vei simti in inima multumirea ca ai implinit ce ti-a cerut Dumnezeu. Si va mai fi inca ceva ce se va petrece in interiorul tau, ceea ce s-a intamplat cu etiopianul in textul citat: 

„Si famenul isi vedea de drum, plin de bucurie.” Asta iti doresc si eu tie!Dumnezeu sa-ti ajute! Amin.

  “Cercetaţi toate lucrurile şi pastrati ce este bun”, adică BIBLIC.

DATI acest articol la CAT MAI MULTI , pentru clarificare, intarire in credinta, sau intoarcere la DUMNEZEU, prin DOMNUL ISUS HRISTOS, si convingereaDUHULUI SFANT, si va veti intalni cu rezultatele aici pe Pamant, sau in Cer!

„…cine seamana mult, mult va secera.”
Ioan Burca
Doctor in Teologie
Accesati aceste site-uri:

http://www.crestinul.org/

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: