SIRIA – Un pastor creștin din regiune îndeamnă creștinii din întreaga lume să se roage pentru cele 250 de familii creștine, prinse în bătaia focului….

SIRIA – Un pastor creștin din regiune îndeamnă creștinii din întreaga lume să se roage pentru cele 250 de familii creștine, prinse în bătaia focului- multe dintre familii s-au refugiat în grotele din munții din apropierea orașului Afrin. Se adună în peșteri și se roagă.

În nordul Siriei, comunitatea creștină cere ajutor. Soldați turci au luat în vizor teroriștii kurzi, așa cum îi numesc ei și au lansat o ofensivă militară împotriva orașului Afrin. În urma luptelor au murit zeci de oameni și mii de oameni au fost nevoiți să părăsească orașul Afrin. Afrin, este o enclavă kurdă și găzduiește în jur de 250 de familii creștine. Un pastor creștin din regiune îndeamnă creștinii din întreaga lume să se roage pentru acest oraș asediat. Pentru a afla mai multe informații despre situația din Afrin, Siria, mi s-a alăturat Per Ove Berg. Dânsul este pastor și a fost de numeroase ori în nordul Irakului. Este alături de noi prin Skype din Norvegia. Cât de serioase sunt luptele acum în Afrin?
Sunt foarte serioase, situația este serioasă. Sunt bombardați și forțele turcești și cele rebele trec granița și intră în Afrin și se duc lupte pentru fiecare părticică a orașului.

– De ce au atacat turcii acest oraș?
– Nu pare să fie vreun motiv logic. Această regiune a fost destul de liniștită în timpul războiului sirian. Mulți s-au refugiat acolo. Ei pretind că forțele kurde sunt grupuri teroriste, însă nu au nicio legătură cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan. Însă aceasta este o scuză pentru atacuri.
– Sunt vreo 250 de familii prinse în bătaia focului, nu-i așa?
– Din câte știm, doar puține familii se află în oraș. S-au refugiat în grotele din munții din apropierea orașului Afrin. Se adună în peșteri și se roagă.
– Am înțeles că mulți dintre acei refugiați împreună cu câțiva kurzi s-au întors recent la Hristos. Așa e?
– Da, așa am auzit. Nu avem cifre exacte. Dar, din nefericire, așa cum ați spus, sunt blocați în trei părți, în partea turcă, în zonele controlate de rebeli. Astfel, există doar un punct de acces, și acela este prin zona controlată de guvernul sirian. Posibilitatea de a ajuta oamenii cu provizii este foarte limitată.
– Cum ne putem ruga pentru situația actuală din Afrin?
– Credincioșii ne cer să ne rugăm pentru ca comunitatea internațională, împreună cu America și Rusia să pună capăt bombardamentelor. Rusia controlează spațiul aerian. Rusia ar putea să pună capăt cu ușurință invaziei turcilor. America colaborează cu aceleași forțe în alte zone din Siria. Apără și luptă împotriva Statului Islamic, grupările al-Qaida și al-Nusra. Toate aceste grupări au fost învinse de soldații kurzi, Este un mare paradox că Turcia nu e implicată. America trebuie să pună capăt acestei lupte. Ei pot face asta.
Stire difuzata in emisiunea Mapamond creștin 707 – 4 februarie 2018. Ultimele știri creștine – http://alfaomega.tv/stiri

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: