Trump, în discursul despre Starea Națiunii: Știm că în America credința și familia, nu guvernarea și birocrația, sunt centrul vieții. Cât timp avem încredere în valorile noastre, în cetățenii noștri și în Dumnezeu, nu vom eșua!

Foto Agnus Dei

Libertatea religioasă

 • Toți împărțim aceeași casă, aceeași inimă, același destin și același drapel american.
 • Împreună, redescoperim calea americană. Știm că în America credința și familia, nu guvernarea și birocrația, sunt centrul vieții americane.
 • Motto-ul este „Ne încredem în Dumnezeu”. Și celebrăm credințele noastre – poliția, militarii și veteranii noștri, ca pe niște eroi care merită sprijinul nostru total și neclintit.
 • Americanii își iubesc țara și merită un guvern care sa le arate aceeași dragoste și loialitate.
  În ultimul an, am vrut să restabilim legăturile de încredere între cetățeni și guvern. 

„Acesta este noul nostru moment american: nu a mai fost niciodată un moment mai bun pentru a începe să trăiți visul american”.  Miercuri seara, în primul său discurs despre starea Națiunii în fața camerelor reunite ale Congresului, Donald Trump a vorbit despre readucerea încrederii în rândul americanilor. Trump a evocat succesele extraordinare din primul său an de mandat, lansând un apel pentru unitate în țară și cerând democraților să colaboreze în al doilea an al său la Casa Albă.

Șeful Executivului a expus, timp de o oră și 20 de minute, realizările de cartea recordurilor ale primului său an de mandat și a conturat planurile administrației în de domenii, de la economie și dereglementare, la infrastructură, comerț internațional, imigrație și politică externă.

Redăm mai jos cele mai importante pasaje din discursul președintelui SUA:
„A trecut mai puțin de un an de când am stat pe acest podium, în această cameră maiestuoasă, pentru a vorbi în numele poporului american și a acorda atenție  preocupărilor, speranțelelor și viselelor lui. În acea noapte, noua administrație trecea deja la acțiune. Un nou val de optimism cuprindea deja țara noastră. Începând din acea zi, am avansat cu o viziune clară și o misiune corectă, pentru a face din nou America măreață pentru toți americanii.

În ultimul an, am făcut progrese incredibile și am obținut un succes extraordinar. Ne-am confruntat cu provocări la care ne-am așteptat, dar și cu altele, pe care nu le-am fi imaginat vreodată. Am împărțit culmile victoriei dar și durerile greutăților. Am trecut peste inundații, incendii și furtuni. Dar, prin toate acestea, am văzut frumusețea sufletului Americii și a oțelului din care este făcută coloana sa vertebrală. Fiecare test a făurit noi eroi americani care să ne reamintească cine suntem și ce putem.
În urma acestor încercări teribile am fost uniți, nu ca republicani sau democrați, ci ca reprezentanți ai poporului. Dar nu e suficient să ne întâlnim doar în clipele tragice.  În această seară, vă cer tuturor să lăsăm deoparte diferențele, să căutăm ceea ne unește și să facem apel la unitate și să reușim să guvernăm pentru cetățeni. Aceasta este cu adevărat cheia. Aceștia sunt oamenii pe care noi am fost aleși să îi slujim.

În ultimul an, lumea a văzut ceea ce știm dintotdeauna. Că nici o națiune nu este atât de neînfricată, de îndrăzneață sau determinată ca americanii. Dacă există un munte, îl escaladăm. Dacă există o frontieră, o traversăm. Dacă există o provocare, o stăpînim. Dacă există o oportunitate, putem profita. Să începem în seara asta, recunoscând că starea națiunii noastre este puternică, pentru că oamenii noștri sunt puternici.

De la alegeri am creat 2,4 milioane de noi locuri de muncă, între care 200.000 de locuri doar în sectorul manufacturier. După ani de zile de stagnare a salariilor, în sfârșit vedem creșteri salariale. Cererile de ajutor de șomaj au atins un minimum al ultimilor 40 de ani. Ceva de care sunt foarte mândru este că rata șomajului în rândul afro-americanilor a atins un minimum al tuturor timpurilor, iar în rândul hispano-americanilor, de asemenea, a ajuns la cel mai mic nivel din istorie.

Libertatea religioasă

Toți împărțim aceeași casă, aceeași inimă, același destin și același drapel american.

Împreună, redescoperim calea americană. Știm că în America credința și familia, nu guvernarea și birocrația, sunt centrul vieții americane.

Motto-ul este „Ne încredem în Dumnezeu”. Și celebrăm credințele noastre – poliția, militarii și veteranii noștri, ca pe niște eroi care merită sprijinul nostru total și neclintit.

Americanii își iubesc țara și merită un guvern care sa le arate aceeași dragoste și loialitate.
În ultimul an, am vrut să restabilim legăturile de încredere între cetățeni și guvern.

Apărăm în totalitate cel de-al doilea amendament și am luat măsuri istorice pentru a proteja libertatea religioasă.
În încercarea noastră de a face Washingtonul responsabil, am eliminat mai multe reglementări în primul an decât orice administrație din istoria țării.

Am încheiat războiul cu energia americană. Și am terminat războiul pe cărbune. Suntem acum exportatori de energie.

Multe companii de automobile construiesc și își extind planurile în Statele Unite, lucru pe care nu l-am văzut de zeci de ani. Chrysler se mută dintr-o mare fabrică din Mexic, în Michigan. Toyota și Mazda deschid o fabrică în Alabama. Și nu mai văsusem asta de multă vreme. Acum totul revine la normal.

Politica externă

Pe măsură ce reconstruim puterea și încrederea Americii aici, acasă, ne redobândim puterea și în afară.

În întreaga lume, ne confruntăm cu regimuri ostile, cu grupări teroriste și cu rivali precum China și Rusia care ne provoacă interesele, economia și valorile. În confruntarea cu aceste pericole, știm că slăbiciunea este cea mai sigură cale către conflict, iar puterea de neegalat este cel mai sigur mijloc al apărării.

De aceea, cer Congresului să voteze fondurile necesare pentru armata americană, în special pentru a moderniza și a reconstrui arsenalul nostru nuclear cu scopul de a-l face atât de tare și de puternic încât să descurajeze orice agresiune. Poate că într-o bună zi va exista un moment când țările lumii vor elimina armele nucleare. Din păcate, nu am ajuns acolo.

Anul trecut, ne-am angajat, alături de aliații noștri, să eliminăm ISIS. Un an mai târziu, sunt mândru să vă spun că coaliția de înfrângere a ISIS a eliberat aproape 100% din teritoriul deținut cândva de acești ucigași în Irak și Siria. Dar mai este mult de făcut. Vom continua lupta până când ISIS va fi învins.

Azi respect o altă promisiune de campanie. Tocmai am semnat un decret,  dispunând secretarului Apărării, Jim Mattis, să reexamineze politica noastră de încarcerare militară și să mențină deschise instalațiile carcerale de la Guantanmo Bay.
Pe măsură ce consolidăm relațiilede prietenie din întreaga lume, ne stabilim cu claritate și adversarii.
Când poporul iranian s-a ridicat împotriva crimelor dictaturii corupte, nu am tăcut. America este de partea poporului iranian în lupta lui curajoasă pentru libertate.

Cer Congresului să rezolve probleme fundamentale ale acordului dezastruos privind programul nuclear iranian.

Administrația mea a impus, de asemenea, sancțiuni dure asupra dictaturilor comuniste și socialiste din Cuba și Venezuela.

Dar niciun regim nu și-a oprimat proprii cetățeni atât de brutal ca dictatura crudă din Coreea de Nord.

Goana nesăbuită după arme nucleare a Coreei de Nord ar putea ca, în curând, să amenințe patria noastră. Ducem o campanie de presiune maximă ca acest lucru să nu se întâmple. Experiența ne-a învățat că, dacă facem concesii, deschidem ușa agresiunii și provocărilor. Nu voi repeta greșelile administrațiilor precedente care ne-au dus în acest punct periculos. Trebuie doar să ne uităm la caracterul depravat al regimului nord-coreean ca să înțelegem natura amenințării nucleare asupra Americii și aliaților noștri.

Dar, mai presus de toate, sunt americanii. Și acest Capitoliu, această cetate și această Națiune.

Misiunea noastră este de a le respecta, de a-i asculta, a-i sluji și a-i proteja.
Americanii răspândesc în lume arta si muzica. Ei ating limitele științei și descoperirii. Și ne reamintesc mereu ceea ce nu trebuie să uităm niciodată: poporul a visat această țară. Oamenii au construit această țară. Și oamenii sunt cei care fac America din nou măreață.

Câtă vreme suntem mândri pentru că suntem cine suntem și pentru ceea ce luptă, nimic nu ne va sta în cale.

Atâta timp cât avem încredere în valorile noastre, încredere în cetățenii noștri și încredere în Dumnezeu, nu vom eșua.

Familiile noastre vor înflori.

Oamenii noștri vor prospera.

Iar Națiunea noastră va fi pentru totdeauna în siguranță, puternică și mândră și liberă.

Mulțumesc! Dumnezeu să binecuvânteze America!

CITESTE articolul in INTREGIME aici – ACTIVE NEWS

President Trump 2018 State of the Union Address (C-SPAN)

9 comentarii (+add yours?)

 1. Calator printre "Astrii virtuali"
  ian. 31, 2018 @ 11:04:29

  Fantastic! La gunoaiele noastre de președinţi,nu ai auzit pomenind de Dumnezeu,în discursurile lor! Ce să mai spun de altele?

  • rodi
   ian. 31, 2018 @ 11:37:52

   nu i-as numi gunoaie pentru ca trebuie ca sa avem respect pentru cei cu autoritate, dar poate nici nu au mai vazut asa ceva. In SUA asta a fost de regula la presedinti, si la republicani, dar si cei democrati si liberali l-au pomenit pe Dumnezeu. Deci, SUA are o traditie de a rosti numele lui Dumnezeu in guvern pentru ca a fost fondata pe principii religioase. Sa dea Dumnezeu sa se trezeasca si alte natii in care poporul inca mai crede in Dumnezeu si sa-i acorde cinstea cuvenita chiar si in discursuri.

   • Calator printre "Astrii virtuali"
    ian. 31, 2018 @ 13:00:32

    Rodi,cel putin il rostesc,desi dumnezeul lor este banul.Alor nostrii alesi le este jena,le sta in gat sa’l rosteasca.Cand rostesc Juramantul „ne servesc”o fata umila spasita,iar la final spun” Asa sa ne ajute Dumnezeu” Doamne,asa sa le ajuti cum au jurat,dar mai ales cum si-au respectat Juramantul.

 2. Mike Olari
  ian. 31, 2018 @ 14:34:12

  A republicat asta pe DREPTATE ÎN DRAGOSTE.

 3. dininimapentrutine
  feb. 01, 2018 @ 00:58:28

  A republicat asta pe Ciprian Barsan.

 4. octavpelin
  feb. 01, 2018 @ 03:02:04

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 5. Anthony Ianosel, L.C. (Ret)
  feb. 01, 2018 @ 10:48:33

  THE Representatives are not all „trash”–but most are, I would agree! There are few out there which rock. I would name the President, then the Vice-President, then Dr. Ben Carson, then Jay Sekulow, then our Chief, at the State Department, Tillerson, and a few Chiefs in the Senate Departments and Committees (like Orrin Hatch). Others serve as the „numbers” to „beef up the votes”, and others yet, simply are cannon fodder! Yeah!

  Without any scruples, these non-Christians will look down on their constituents (even on doctors, engineers and nurses, and corporate owners) and most likely will call them „the little man” or the „little woman”. It has happened to me way back in 1986 while I was fighting a big shot (former Clerk to a State Supreme Court Justice) who was in private practice, and got himself tangled in a fight with me over their corrupt real estate legislation and their „famous” due process of law which I was attacking and condemning right before his former Supreme Court (justice) boss! He lost 5 big rounds at my hand, and his boss got alarmed…the rest is history! I made a career out of them, and many like those „trash” ended up hauled in the federal court accused of violation of civil and constitutional rights in the records of the high court (in various cases that I helped with federal litigation against those „trash”).

  I wished there in the mid eighty, as now in 2017, that America would have only 100 courageous and well educated (in jurisprudence) real lawyers who will not tolerate the bureaucracy „trash” to oppress, harm and ruin the „little man and woman” in this country! There is a Ukrainian family, in Portland, Oregon, languishing in jail (and all of their kids taken away by the children services div.). Such a ruthless trashy and oppressive bureaucracy is everywhere here in America and in Europe! We should not be surprised when God will allow harsh calamities to befall such a „trash” in our modern societies!

 6. mike
  feb. 03, 2018 @ 11:41:48

  Calator printre astrii virtuali – se referea la –gunoaiele –alesilor din -Romania – nici decum la cele Americane –unde in adevar sunt multi (in general democrati) care una promit si alta fac – dar in Romania toti sunt doar marionete slugi cu sira spinarii -secera- luptind doar pentru interesele lor personale – distrugind si vinzind tara , tarand poporul in pauperitate si masiva emigratie – Ma supara cel mai mult slugarnicia la portile otomane(acum in apus –inainte in rasarit si mai demult in sud)– se comporta ca niste animale cu belciug in nas duse de stapini, acolo unde chiar nu vor sa fie dusi– O mare -ABERATIE- vedeti cu ochii liberi cum guvernul–++ alias presedinte asculta vocea unui -ANORMAL-( acel berbec alb–casatorit cu cu un alt berbec negru) dar -IGNORA -3 MILIOANE SI JUMATATE de Romani ( adaug si – LEGEA LUI DUMNEZEU)– Categorisitii cum vreti acum –eu le spun ca sunt doar niste papusi marionete slugoi netrebnici sa traiasca si sa conduca o tara frumoasa –dar slaba galbejita sleita de puteri aflata pe patul suferintei – Ma intreb de ce se intimpla aceste lucruri?? Cred ca , sunt sigur – PREA NE-AM JUCAT CU DUMNEZEU– prea am crezut ca putem pacalii Divinitatea purtind doar masti de crestini

  • Avram
   feb. 04, 2018 @ 02:14:50

   Mike
   cam asa stau lucrurile atunci cand alegem astfel de oameni la conducerea tarii. Se apleaca si vor sa faca voia Uniunii Europene si nu-i intereseaza de poporul roman care i-a pus in frunte. God bless you.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: