RUGÂCIUNE pentru Filipine – Vulcanul Mayon poate să erupă în orice moment – 60.000 de localnici au fost nevoiți să își părăsească locuințele

Vulcanul Mayon din spatele meu este, de obicei, o atracție turistică în Filipine însă de când a început să erupă, zeci de mii de oameni părăsesc zona. Lucille Talusan ne va spune cum ajută CBN pe cei care sunt nevoiți să-și părăsească locuințele.

Alerta erupției vulcanului Mayon a fost ridicată la nivelul patru. Vulcanul continuă să erupă. În spatele meu puteți vedea cum erupe Muntele Mayon . Conform vulcanologilor, aceste erupții frecvente ne avertizează că Vulcanul Mayon va erupe și erupția va fi una majoră și foarte periculoasă. Mayona plânge din cauza situației în care se află familia ei. În mod ironic, ea a fost numită după această atracție turistică faimoasă care acum îi nenorocește viața. Ea este o mamă care își crește singură cei șase copii și își amintește de noaptea în care au fost nevoiți să își părăsească locuința. Ea a spus: „M-a speriat huruitul vulcanului. Sunetul a fost asemenea motorului unui camion”. Deși casa ei se află în zona de pericol, Mayona a decis să rămână acasă. Când copiii ei au început să plângă, ea a decis să îi ducă la centrul de evacuare. Această școală a fost amenajată pentru a servi drept centru de evacuare. Mayona, copiii ei și încă 12 familii locuiesc în sala unei clase. Ei sunt printre cei 60.000 de localnici care au fost nevoiți să își părăsească locuințele din cauza pericolului iminent pe care îl reprezintă vulcanul Mayon. Mulți dintre ei, ca și Mayona, au părăsit casele lor cu puține lucruri, fără bani să își cumpere mâncare. Ei au fost foarte fericiți și mulțumitori echipei de ajutor umanitar de la CBN care le-a adus orez, ouă și alte mâncăruri. Mai mult decât atât, Mayona a primit și hrană spirituală.

Biserica aflată în parteneriat cu echipa de ajutor umanitar CBN i-a spus despre vestea cea bună a mântuirii prin Isus și s-a rugat pentru ea. Fața ei s-a luminat și a spus: „Credința mea a fost întărită, pentru că știu că indiferent ce s-ar întâmpla, Dumnezeu va fi mereu alături de mine.” Conform Institutului Vulcanologic și Seismologic, s-ar putea să treacă două-trei luni până când Vulcanul Mayon se va liniști. În acest răstimp, echipa de ajutor umanitar de la CBN continuă să acorde ajutor.
Stire difuzata in emisiunea Mapamond creștin 707 – 4 februarie 2018. Ultimele știri creștine – http://alfaomega.tv/stiri

LATEST: MAYON VOLCANO ERUPTION –  January 23, 2018

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: