EBIHOREANUL – Rugăciuni „pentru unitatea creştinilor” în 10 biserici orădene ce aparţin mai multor culte

Din 20 până în 29 ianuarie şi în Oradea a avut loc „Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creştinilor”. În cadrul acesteia, pe rând, au fost organizate seri de rugăciune în 10 biserici din Oradea, aparţinând cultelor ortodox, romano-catolic, greco-catolic, reformat, unitarian, evanghelic-luteran, penticostal, precum şi în sinagoga evreilor mesianici.

 EBIHOREANUL:

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Episcopia Romano-Catolică de Oradea motto-ul din acest an al octavei de rugăciune pentru unitatea creştinilor este „Dreapta ta, Doamne, s-a glorificat prin putere”.

Evenimentul va debuta sâmbătă, 20 ianuarie, la ora 17, la Catedrala Romano-Catolică din Oradea, unde grupurile de tineri aparţinând cultelor creştine din oraş se vor întâlni pentru rugăciune.

De asemenea, duminică, 21 ianuarie 2018, la ora 17, episcopii şi conducătorii cultelor creştine din oraş se vor ruga pentru unitatea creştinilor în Catedrala Romano-Catolică din Oradea, „pentru ca rugăciunea Domnului nostru Isus Cristos să se împlinească: „Toţi să fie una, după cum tu, Tată, eşti în mine şi eu în tine, ca şi ei să fie una în noi, pentru ca lumea să creadă că tu m-ai trimis.” (In 17,21).”.

„Sunt invitaţi şi aşteptaţi la această rugăciune toţi cei care consideră importantă promovarea unităţii între cultele creştine, astfel încât creştinismul să devină cu adevărat un semn al unităţii pentru întreaga lume”, se arată în informarea Episcopiei Romano-Catolice.

Vor mai fi organizate rugăciuni la Biserica Reformată Rit de pe blvd. Ştefan cel Mare (luni, 22 decembrie, ora 18), Biserica Unitariană de pe strada Nicolae Jiga (marţi, 23 ianuarie, ora 18), Biserica Evanghelică-Lutherană din strada Tudor Vladimirescu (miercuri, 24 ianuarie, ora 18), Biserica Penticostală „Tabor”, str. Meiului (joi, 25 ianuarie, ora 18), Sinagoga Evreilor Mesianici, str. Sucevei (vineri, 26 ianuarie, ora 18), Biserica cu Lună (sâmbătă, 27 ianuarie, ora 17), Catedrala Greco-Catolică Sfântul Nicolae (duminică, 28 ianuarie, ora 18), şi Biserica Penticostală „Betania” (luni, 29 ianuarie, ora 18).

În fiecare an, în luna ianuarie, bisericile creştine din toată lumea organizează seri de rugăciune pentru unitatea creştină. Iniţiativa s-a născut în lumea protestantă la începutul secolului XX.

SURSA – http://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-48/rugaciuni-pentru-unitatea-crestinilor-in-10-biserici-oradene-ce-apartin-mai-multor-culte-139159.html

Seara de rugaciune ecumenica prezentata aici a avut loc in 25 Ian. 2018 la Biserica Penticostală Tabor din Oradea condusă de pastorii Bogdan Ioan și Popa Gheorghe. Acest eveniment s-a ținut “în numele dragostei și unității tuturor creștinilor de orice cult” și s-a dorit a fi o chemare la dragoste și unitate a creștinilor de pretudindeni. La eveniment au luat parte, pe lîngă membrii Bisericii Penticostale Tabor, și invitați din partea altor biserici și culte religioase cum sînt cei de la Biserica Ortodoxă, Biserica Romano-Catolică, Biserica Greco-Catolică, Biserica Reformată, Biserica Luterană și Biserica Evreilor Mesianici, prin reprezentanții săi, precum și directorul postului de radio Vocea Evangheliei din Oradea. Evenimentul nu este la prima sa aniversare de acest gen ținut și găzduit de Biserica Penticostală Tabor și a trecut deja de a 5a aniversare.

Un comentariu (+add yours?)

  1. GHITA LAVRIC
    feb. 04, 2018 @ 11:57:56

    Multi de o parte si de alta au vociferat invocand unii canoanele bisericilor care le interzicea sa fie impreuna cu ereticii, iar unii ,,eretici „in loc sa aprecieze ca exista o anumita deschidere spre dialog a unei minoritati din bisericile traditionale din care aveau cel mai mult de castigat, au protestat cumva, dar nu prea am vazut argumente temeinice de ce crestinii care au principalele valori crestine si morale aceleasi in esenta fac rau ca se unesc la rugaciune pentru unitate.. Nu am vazut ca vor sa-si modifice doctrinele ,am vazut mult respect si sensibilitate unii pentru altii .. Din toate acestea cine are prejudecata ca protestantii sunt in pericol de aici , a pierdut simtul realitatii.. Aici castiga cei care au lumina , si cred ca se va deschide o oportunitate ca multi din bisericile traditionale care s-au ratacit de biserici, cum sunt majoritatea numiti ortodocsi dezorientati, sa aiba o anumita deschidere spre pocainta intr-o noua forma .. Multi ne-am bucurat caci cu ocazia protestelor proBodnariu sa creiat o unitate , dar si faptul ca nu am fost impiedicati ci promovati in televiziuni ortodoxe si media lor religioasa.. Iar demersurile Coalitiei profamilie multi au impresia ca au aparut asa instant , ele sunt eforturilor de ani de zile a unor mintii mai luminate,( au mai colaborat intre ei, dar mai tacit) ,care au inteles de unde vine pericolul pentru crestinism ca suntem asaltati din toate directiile, ateismul ,lgby, islamul , necredinta si dezinteresul pentru religie, si spiritul vremii, ce inseamna batalie pierduta in timp, dar si faptul ca traim schimbari majore in gandirea religioasa universala , iar tanara generatie vrea o noua redefinire a valorilor crestine, dar nicidecum bazate pe protestele anticatolice din secolele trecute, bune si necesare candva, dar acum dimensiunea si forma raului are alte forme .. Multi au realizat ca nu suntem atat de diferiti pe cat ni sa spus, iar problemele pacatelor moderne cu care suntem confruntati sunt din ce in ce mai identice, iar in esenta aceleasi.AICI un scurt discurs de principiu relvant 7 min.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: