De ce nu există copii creștini în Coreea de Nord?

Kids North Korea

Unii părinți așteaptă până când copiii lor sunt suficient de maturi pentru a le spune despre „secretul familiei”. Alții, precum părinții lui Lee, nu le spun niciodată.

3 motive pentru care părinții nu-și împărtășesc credința copiilor lor

Conform discuțiilor avute cu credincioșii din Coreea de Nord, există trei motive majore pentru care părinții nu împărtășesc credința lor cu copiii mici:

Îndoctrinarea continuă: Începând din leagăn și până în mormânt, de dimineața până seara, fiecare cetățean nord-coreean este supus îndoctrinării. Toată ziua, prin televiziune, canale radio, ziare și difuzoare, propaganda este prezentă. Unul dintre primele cuvinte pe care părinții nord-coreeni trebuie să-și învețe copiii sunt cuvintele „Mulțumesc, părinte Kim Il-Sung”. La școală, ei învață despre familia Kim și despre faptele lor minunate. Ei se pleacă cu respect în fața statuilor familiei dictatorului și a imaginilor cu aceștia. Prin intermediul cărților și filmelor de animație, aceștia sunt învățați că creștinii sunt spioni răi care răpesc, torturează și ucid copii nevinovați nord-coreeni iar apoi le vând sângele și organele.

 

Prea riscant: „Cât timp am trăit în Coreea de Nord, mi-a fost frică pentru viața mea în fiecare zi”, a spus Lee Joo-Chan. Dar copiii nu sunt întotdeauna conștienți de pericol. Ei pot să cânte în mod accidental o melodie creștină sau să le spună prietenilor o poveste biblică. La școală, profesorii pot întreba dacă părinții lor citesc dintr-o anumită carte neagră. Împărtășirea Evangheliei este extrem de periculoasă.

Nu au cui să spună despre credința lor: Din păcate, în Coreea de Nord, zeci de mii de copii au devenit copii ai străzii deoarece familiile lor creștine au fost arestate sau omorâte.

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/stiri/mapamond-crestin/8247-de-ce-nu-exista-copii-crestini-in-coreea-de-nord#ixzz55yqOuRke

 

https://www.facebook.com/alfaomegatv/posts/10155758925415873

3 comentarii (+add yours?)

 1. dininimapentrutine
  feb. 02, 2018 @ 23:57:54

  A republicat asta pe Ciprian Barsan.

 2. dininimapentrutine
  feb. 03, 2018 @ 00:15:53

  Dumnezeu sa lucreze și să se îndure de aceasta națiune.

 3. octavpelin
  feb. 03, 2018 @ 03:03:56

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: