Update – Dupa 68 de zile in greva foamei, EUGENE Lukjanenko a fost dus la spital

Multumim lui Dumnezeu ca a fost alaturi de EUGENE in clipele grele din cele 68 de zile de greva foamei. Astazi este zi dedicata postului si rugaciunii pentru EUGENE. Cititi un update de la fratii nostri:

„…toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu…” (Rom.8:28)

Dragi luptatori ai dreptatii,

Alaltaieri nu intelegeam de ce atatea piedici s-au interpus ca fratele Efim sa nu ajunga la Medway Council unde trebuia sa duca scrisoarea din partea suporterilor lui Eugene Lukjanenko prin care ii ceream sa indure autoritatile de acolo sa-i asculte cererea lui Eugene si sa-i dea drept la vizite cu fiul. Au fost alti tineri acolo care il asteptau pe pastor sa ajunga si el sa faca rugaciuni cu ei si ungerea peste consiliu si peste acea scrisoare. Tinerii ajunsi deja acolo, bineinteles ca ei s-au rugat in tot acest timp cat l-au asteptat pe fratel pastor, inconjurati de alte mii de rugaciuni, fiindca nu doar noi cei de pe acest grup am stat in rugaciune ci si multe biseric.
Ieri am am constatat ca scrisoarea a fost mai bine ca nu a ajuns la Medway Council fiindca multi ar fi crezut ca scrisoarea in sine, respectiv noi, am fi convins autoritatile sa faca ceva. Scrisoarea va ajunge oricum acolo daca va mai fi nevoie, dar numai bine ca a intarziat ca astfel a apucat sa o vada si Eugene ieri la spital.

De asemenea ieri cand au ajuns frati la inchisoare si ne-au spus ca Eugene nu mai e acolo ci dus de urgenta la spital, iarasi nu intelegeam de ce. Ne gandeam ca acuma pentru spital nu avem programare si ne gandeam si la lungul drum parcurs de fratele Efim din Germania pana in Anglia degeaba.
Doar putin mai tarziu aveam sa aflam ca la spital li s-a permis sa stea la vizita aproape trei ore in loc de doar 90 de minute cum ar fi fost regula la inchisoare si unde e galagie si ecou obositor si foarte neplacut si dificile de comunicat dupa cum relateaza cei care au mai fost.
La inchisoare nu ar fi putut face nici poze, nici filme, nici ungerea ca acolo nu aveai voie sa ai nimic asupra ta in afara de cca 5 lire in caz ca vrei sa consumi ceva de acolo de la bar.
Cand o sa primim permisiunea o sa postam si ceva dintre acestea.

Vestea minunata este ca Eugene a fost vizitat de autoritati la spital si a primit promisiunea de la Serviciile Sociale ca ii vor aproba cererea de a-si vedea din nou fiul. Asadar si prin urmare Eugene le-a promis ca si el va inceta greva si s-a anuntat la medicii inchisorii care il au sub observatie ca va inceta greva daca nu va fi mintit de acestia din nou. Bineinteles ca de mancat propriu zis nu va putea curand dar speram ca deja de maine din3 februarie sa inceapa cu sucuri subtiri si consistente, bogate in proteine si tot ce i-a lipsit.

Astazi nu am primit inca nici o veste de la Eugene fiindca fratilor care l-au vizitat nu li s-a permis sa spuna la care spital era internat Eugene. Urma astazi sa fie externat si dus inapoi la spitalul inchisorii iar autoritatile sa semneze un act doveditor ca acest tata si fiul sau au drept la vizite.
De precizat este ca Eugene nu a fost internat din cauza grevei ci din cauza unei probleme mai vechi care in timp s-a agravat si el n-a mai putut suporta durerile iar ieri a fost operat la spital.

Spre surprinderea tuturor Eugene nu era daramat psihic si nici nu s-a lamentat, ci mai degraba se grabea sa spuna cat de tare se increde in Dumnezeu si cum se mangaie cu Cuvantul Scripturilor pe care il citeste zilnic. A impartasit multe cu el fratele Efim si bine a fost ca nu au fost intrerupti in mod rigid imediat dupa 90 de minute.

Am sunat si eu sa vorbesc cu el prin telefonul pastorului Efim dar imediat dupa ce l-am auzit pronuntandu-mi numele, asistentele au intrerupt convorbirea spunand ca nu are voie sa preia telefoane de afara. Deci chiar si in spital i se serveste regim de penitenciar.

Asteptam inca in rugaciune, maine e si zi speciala de post pentru Eugene, desi multi inca mai tin jertfa necurmata. Suntem in asteptare dar pana acum avem doar vesti bune si asta si datorita voua sinceri, milostivi si devotati luptatori ai rugaciunii! Va multumim mult si noi dar mai ales Eugene din nou multumeste grupului de romani de aici care se roaga pentru el.

Pastorul Efim o sa ne mai sune cand va avea putin ragaz si ne va mai povesti si alte detalii. Pana acum a fost foarte mult pe drumuri, apoi foarte ocupat si extrem de obosit, doar pe tatal lui Eugene a apucat sa-l sune atunci imediat dupa ce a plecat de la spital.

Multumim fratilor de acolo care au fost solidari in aceasta lucrare si gazdei care l-a primit pe fratele Efim intr-un mod atat de familiar si prietenesc cu toate ca acum l-au intalnit prima data si au alergat cu fratele peste tot pe unde a fost nevoie. Dar mai ales bunului Dumnezeu ii multumim care a lucrat in chip minunat si va mai lmobiliza toate lucrurile pentru binele celor ce-L iubesc pe El.

„…toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu…” (Rom.8:28)

Procopiu Dacian

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: